Nieuwe mogelijkheden voor Facebook evenementen

Facebook evenementenZie je dat veel klanten actief zijn op Facebook en organiseer je regelmatig zakelijke evenementen? Met de Facebook evenementen-functie kun je bijeenkomsten en feesten aankondigen vanuit een bedrijfspagina of persoonlijk profiel. Sinds kort heeft Facebook een aantal nieuwe functies toegevoegd voor gebruikers die een evenement willen toevoegen. In dit artikel worden de nieuwe mogelijkheden toegelicht.

Gegevens over het evenement

Voorheen was het als organisator van een evenement verplicht om informatie als een locatie op te geven. Vanaf nu zijn de opties als ‘Details’ en ‘Waar’ optioneel en niet verplicht om op te geven. Wil je dit later toch wel? Als beheerder kun je zelf eenvoudig de gegevens aanpassen. Voor de organisatie van een evenement biedt dat op Facebook iets meer flexibiliteit.

Een nieuw evenement toevoegen aan Facebook

Privacy

Nieuw is de mogelijk om gebruik te maken van privacyinstellingen bij Evenementen. Vanaf nu kun je aangeven dat je evenement openbaar is, of dat deze enkel is voor vrienden. Ook kun je aangeven dat het een besloten evenement betreft en dat mensen enkel op uitnodiging kunnen deelnemen. Deze instellingen zijn enkel te gebruiken vanuit een persoonlijk profiel.

Kies je voor de optie ‘Alleen op uitnodiging’, dan kun je aangeven dat gasten ook zelf vrienden kunnen uitnodigen. Ook kun je de gastenlijst zichtbaar maken voor de genodigden. Wil je dit niet, zorg dan dat je deze optie niet aanvinkt.

Privacyinstelling bij Facebook evenementen

Iedereen op de hoogte houden

Nieuw bij Facebook evenementen is de mogelijkheid om elke gebruiker die deelneemt aan je evenement automatisch een melding te geven als je een update plaatst of de tijd of locatie van het evenement aanpast. Voorheen moest je naar elke gast afzonderlijk een bericht sturen. Dat hoeft vanaf nu dus niet meer.

Houd iedereen op de hoogte via Facebook evenementen

Tip! Voeg Facebook evenementen toe aan je digitale agenda

Als je een digitale agenda gebruikt (zoals Apple iCal, Microsoft Outlook of Google Calendar) dan kun je alle evenementen op Facebook toevoegen aan deze agenda. Het is hierbij ook mogelijk om verjaardagen van Facebook vrienden te exporteren. In dit artikel kun je lezen hoe je dit kunt doen.

161 reacties op Nieuwe mogelijkheden voor Facebook evenementen

 1. rozella oostveen zegt:

  Vraag: evenement aanmaken via persoonlijk profiel is toch anders als via bedrijfspagina. Ik kan bij laatste geen fans uitnodigen. Weet iemand hoe ik dat wel kan doen?

  • Hallo Rozella,

   Ja, dat klopt! Het is inderdaad niet mogelijk om als beheerder van een bedrijfspagina fans uit te nodigen. Mensen uitnodigen kan alleen vanuit een persoonlijk profiel en enkel aan vrienden. Wel kun je aandacht vragen voor je evenement middels een statusupdate. Fans kunnen geattendeerd worden op het evenement.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • rozella oostveen zegt:

    Martijn, dank je wel. Wel jammer en bijna niet voor te stellen. Wij hebben als band bewust gekozen voor een Fanpage. Dan wil je toch juist je fans uitnodigen voor een optreden.

    grt, rozella

    • Facebook maakt dit niet mogelijk omdat het dan voor een merken/organisaties gemakkelijk wordt om fans te ‘spammen’ met uitnodigingen voor events. Fans hebben namelijk zelf niet altijd de behoefte om uitgenodigd te worden voor evenement van een Facebook bedrijfspagina.

 2. Jan Lenaerts zegt:

  blijkbaar kan je geen (mede)organisators meer aanduiden … klopt dit of heb ik niet goed gezocht ?

 3. Elle zegt:

  twee vraagjes bij het aanmaken van een fb-pagina voor bedrijf; 1) hoe kun je als bedrijf een andere pagina liken? 2) hoe nodig ik medewerkers en anderen uit om ons te liken? via publike opbouwen / ongeldige emailcontactpersonen heb ik een csv bestand geupload met emailadressen maar die uitnodiging komt niet aan… bvd!

  • Hallo Elle,

   1) Je kunt als bedrijf een andere pagina liken door ingelogd te zijn als bedrijfspagina (en niet het persoonlijke profiel). Dit doe je door in de blauwe menubalk van Facebook op het pijktje te klikken en je bedrijfspagina te selecteren. Wanneer je zo bent ingelogd dan kun je door andere bedrijfspagina’s te bezoeken deze liken en zo als bedrijfspagina volgen.
   2) Je kunt publiek opbouwen uit je medewerkers door hen een e-mailbericht te sturen dat je zelf handmatig opstelt. Ook zijn er talloze andere acties te bedenken die je bedrijfspagina onder de aandacht kan brengen bij je medewerker. Een aantal tips om te werken aan de groei van je bedrijfspagina kun je vinden in dit artikel: http://www.socialmediaacademie.nl/werken-aan-de-groei-van-je-facebook-bedrijfspagina/

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 4. Hallo Martijn, hoe kan ik, als een evenement is aangemaakt en ik drie groepen betrokkenen heb, nl mensen die komen, mensen die misschien komen en mensen die nog niet gereageerd hebben, apart, per groep betrokkenen, een bericht sturen???!!! dus, anders gezegd, is er een manier waarop ik alle mensen in de ‘misschien’ categorie een bericht kan sturen?? ben heel benieuwd!

  • Hallo Meike,

   Het is niet mogelijk om in een keer alle mensen die niet hebben gereageerd op je evenement uitnodiging een bericht te sturen op Facebook. Wel kun je een groepbericht starten op Facebook en dit versturen naar mensen waarvan je wil dat deze het lezen. Zo kun je eenvoudig een grote groep nogmaals attenderen op het evenement.

   Gr,
   Martijn

 5. Arthur zegt:

  Hoi Martijn,

  Weet je hoe ik aanwezigheidsmeldingen op een event page kan verbergen? Belangrijke info wordt nu ondergesneeuwd door deze berichten.

  Groet Arthur

  • Hallo Arthur,

   Zover ik kan zien is het niet mogelijk om het overzicht onder een evenement te filteren. Het blijf helaas een chronologisch overzicht met alle activiteit die rond het evenement plaatsvindt op Facebook. Het is wel zo dat mensen die aangegeven hebben te komen naar het evenement, van berichten een melding ontvangen. Op die manier worden zij geattendeerd op de belangrijke info.

   Martijn (NSMA)

 6. V. Gerritsen zegt:

  Hoi Martijn,

  Ik heb eigenlijk dezelfde vraag als Elle. Als ik mensen wil uitnodigen voor onze bedrijfspagina, komt de uitnodiging niet aan. Wat doe ik verkeerd?

  Groeten,
  V.

  • Hallo V. Gerritsen,

   Op welke manier nodig je mensen uit voor de bedrijfspagina? Zou je kunnen aangeven welke actie je uitvoert?

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • V.Gerritsen zegt:

    Hoi Martijn,

    Op 2 manieren heb ik het geprobeerd. Als ik op de pagina ben als het bedrijf, via ‘publiek opbouwen’ en dan staat er ‘Ongeldige emailcontactpersonen’. Er komt een melding dat de mails zijn verstuurd, maar deze komen niet aan.

    Als ik via mijn persoonlijke account dit zelfde doe, krijg ik dezelfde melding.

    Groeten,
    V.

    • Hallo V. Gerritsen,

     Zo te lezen gaat het hier om een vervelend voorval. Mag ik vragen hoeveel fans je bedrijfspagina heeft? Beheerders van pagina’s met minder dan 5000 vind-ik-leuks kunnen hun vrienden uitnodigen. Ik heb zelf even gekeken op Facebook en kom inderdaad de knop ‘Ongeldige contactpersonen’ tegen. Vanuit hier kun je e-mail berichten versturen en deze zouden normaal gezien moeten aankomen. Welke melding krijg je exact na het versturen van een bericht? Mogelijk kan ik daaruit iets afleiden.

     Groet,
     Martijn (NSMA)

     • V.Gerritsen zegt:

      Hoi Martijn,

      Wij hebben op dit moment 176 likes. Dus dit zou moeten lukken. We krijgen een melding dat de mail wordt verzonden. We krijgen echter geen foutmelding, maar we krijgen ook geen enkele respons, en het lijkt me niet dat niemand reageert.

      Bedankt alvast.

      Groeten,
      V.

      • V.Gerritsen zegt:

       Martijn,

       Heb je al enig idee?

       Groeten.

      • Nee, helaas heb ik op dit moment geen idee hoe het probleem opgelost kan worden. Bij ons werkt alles op de juiste manier, dus is het lastig zoeken naar het probleem.

       Groet,
       Martijn (NSMA)

      • Corina zegt:

       V, is jouw probleem al opgelost? Ik heb namelijk precies hetzelfde probleem en kom er maar niet uit!

       Alvast bedankt voor je reactie.

      • Verhees zegt:

       wij hebben exact hetzelfde probleem. al een aantal keer geprobeerd een bestand te uploaden onder de knop “ongeldige emailcontactpersonen” is hier al meer over duidelijk? hartelijk dank

      • Nee, helaas weten we op dit moment ook niet meer. Via de knop ‘Ongeldige e-mailcontactpersonen’ die eigenlijk ander zou moeten heten kun je via de optie ‘Andere hulpprogramma’s’ een contactpersonen bestand uploaden.

       Groet,
       Martijn (NSMA)

 7. Marianne zegt:

  Ik ben beheerder van de zakelijke pagina van mijn vriend en nu krijg ik maar geen uitnodiging verstuurd naar mijn vrienden. Er staat in publiek opbouwen alleen maar ongeldige e-mailadressen. Hoe nodig ik mijn vrienden uit om zijn pagina te liken?? Bedankt alvast
  Groet marianne

  • V.Gerritsen zegt:

   Je moet dan vanuit je persoonlijke profiel werken.

 8. Imke zegt:

  Hoi V. Gerritsen,

  Wanneer ik op aanwezig klik bij een evenement verschijnt dit evenement niet op mijn tijdlijn. Kan ik dat ergens veranderen zodat dit wel gebeurt?
  Groetjes Imke

  • Val zegt:

   Heb dit probleem ook, en het vreemde is dat als vrienden op mijn tijdlijn komen zien, dat ze wel kunnen zien dat ik naar dat evenement ga.. Snap er echt niets van…

   • Is nadat je hebt aangegeven te komen naar het evenement het wel zichtbaar in je activiteitenlogboek. Mogelijk kun je hier de zichtbaarheid ervan regelen. Evenementen kun je wel terugvinden via je Nieuwsoverzicht en de menuoptie ‘Evenementen’.

    Groet,
    Martijn (NSMA)

 9. Sharon zegt:

  Hallo Martijn,

  Graag zou ik willen weten of het mogelijk is om via mijn bedrijfspagina een evenement prive aan te maken.

  Tot nu toe zijn al mijn pogingen mislukt en kan ik alleen een openbaar evenement aanmaken.

  Laat dit nu JUIST niet de bedoeling zijn 😉

  Enig idee hoe ik me evenement voor bedrijfspagina dus op prive kan zetten, alleen voor genodigden?

  • Hallo Sharon,

   Nee, het is niet mogelijk om op een Facebook bedrijfspagina een event prive te maken. Facebook bedrijfspagina’s zijn altijd openbaar en alles wat je hierop plaats is toegankelijk voor iedereen die de pagina bezoekt of fan ervan is. Wil je iets van persoonlijke aard doen, dan kan dit vanuit je persoonlijke profiel op Facebook.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 10. Donna zegt:

  Hallo Martijn,

  volgens je artikel moet het mogelijk zijn om een evenement ‘besloten’ te plaatsen op facebook, maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik krijg de optie ook niet te zien!

  Ik ben wel ingelogd als bedrijf op onze bedrijfspagina. Hoop dat je me kunt helpen!

  Dank,
  Donna

  • Hallo Donna,

   De privacy functie is enkel te gebruiken als je een evenement aanmaakt vanuit je persoonlijke profiel. Wanneer je een evenement aanmaakt vanuit een bedrijfspagina is je evenement altijd openbaar.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 11. Youp zegt:

  Vraag: ik ben beheerder van een like page voor een evenement. Ik heb via de like page een evenement aangemaakt en nu loopt het echt storm.

  ik zou graag de privacy veranderen in ” alleen genodigden” maar als ik op bewerken klik is de button verdwenen

  kan iemand me uitleggen hoe ik het evenement als nog voor alleen genodigden kan maken?’

  Groeten Youp
  organisator

 12. wendy zeeman zegt:

  beste Martijn Baten, kan je mij misschien ook vertellen of ik mijn bedrijfspagina op prive kan zetten? ik wil graag dat ze eerst mijn pagina liken en dan pas toegang hebben tot de facebook pagina?

  • Hallo Wendy,

   Nee, helaas is dit niet mogelijk. Een Facebook bedrijfspagina is openbaar en vrij toegankelijk voor iedereen binnen Facebook. Met gebruik van applicaties op tabbladen kun je wel exclusieve content beschikbaar maken voor fans die zich hebben verbonden aan de bedrijfspagina. Een voorbeeld van zo’n tool is http://www.shortstack.com/

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 13. Eefje zegt:

  Hoe kan ik vanuit onze bedrijfs/like-page een event aanmaken alleen voor genodigden? Zoals hierboven omschreven zou dat moeten kunnen. Wij willen voorkomen dat dalijk heel de wereld op de stoep staat. Zoals het er nu uitziet kunnen we alleen een publiek event aanmaken..

  • Eefje zegt:

   Ik zie dat mijn vraag hierboven al beantwoord is door mensen die dezelfde vraag hebben gesteld. Heel erg vreemd dat je als bedrijf dus geen besloten event kunt aanmaken..
   Iemand suggesties? Wij zitten niet te wachten op “Haren”-praktijken..

 14. Sager zegt:

  Hee, ik heb een evenement aan gemaakt op mijn facebook bericht voor een concert, maar ik krijg het evenement niet op openbaar, die keuze zit er niet bij.. hoe kan ik dit oplossen?

  alvast hartstikke bedankt want ik zit al heel lang met dit probleem…

  Groetjes 🙂

  • Hallo Sager,

   Wanneer je een evenement aanmaakt op Facebook kun je direct aangeven wat hiervan de ‘privacyinstellingen’ moeten zijn. Hier kun je voor ‘openbaar’ kiezen. Door op ‘bewerken’ te klikken op de evenementenpagina kun je de instellingen aanpassen naar openbaar.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • Simon Holvoet zegt:

    Neen, dat gaat niet. Dat is het nu net. Ik hetzelfde probleem, de optie ‘openbaar’ staat er gewoon niet bij. Het ruimste dat ik kan is ‘vrienden van vrienden’. Helaas vind ik hier nergens info over. Graag hulp.

    Mvg,
    Simon

    • Hallo Simon,

     Vreemd. Heb je het evenement vanuit je persoonlijke profiel of vanuit een bedrijfspagina toegevoegd. Mogelijk zit hier het probleem.

     Groet,
     Martijn (NSMA)

 15. Cheyenne zegt:

  Beste Martijn,

  Ik heb zojuist een bedrijfspagina aangemaakt (organisatie). Nu wil ik een evenement toevoegen, maar de pagina laadt niet. Betekent dit dat het niet mogelijk is om via een bedrijfspagina een evenement aan te maken? Op de helppagina van Facebook staat dat het wel mogelijk is.

  Groet,
  Cheyenne

  • Hallo Cheyenne,

   Ja, als bedrijfspagina zou je wel evenementen moeten kunnen aanmaken. Gebruik je Facebook als je pagina? Een manier om bij de evenementen van je bedrijfspagina te komen is via het Administratiepanel -> Pagina bewerken -> Informatie bewerken -> Apps -> Evenementen (naar app gaan).

   Succes!
   Martijn (NSMA)

 16. Celine zegt:

  Hi,

  Ik heb een evenement aangemaakt op FB met een datum in juli 2013. Ineens staat mijn evenement onder ‘afgelopen evenementen’ met een datum in juli 2002! NIET de bedoeling! Ik krijg het ook niet voor elkaar om dit weer terug te veranderen.. Is hier een oplossing voor?

  Groetjes, Celine

 17. marieke zegt:

  hallo
  vraagje ik kan sinds 2 weken niet meer aangeven dat ik wil deelnemen aan het evenement. Kan iemand mij vertellen hoe het kan en wat ik moet doen om het wel weer te kunnen.

 18. dirk zegt:

  Wanneer ik deelneem aan evenementen komen deze niet meer in mijn activiteitenlogboek. Kan iemand mij vertellen hoe dat kan? Alle overige activiteiten worden wel weergegeven.

 19. Monique zegt:

  Hoi
  ik heb een vraag.
  ik heb een evenement aangemaakt voor een vrijgezellenfeest. Ik heb hiervoor enkele van mijn FB vrienden uitgenodigd. De :”vrijgezel” is ook een van mijn FB vrienden maar heb ik uiteraard niet aan het evenement toegevoegd.
  Mijn vraag is: Kan zij nu door op onze gewone FB pagina te kijken iets zien? Accepteren van vrienden van het evenement, berichten ed.
  Het moet uiteraard voor haar een verrassing blijven. Alvast bedankt!
  Monique

 20. rian zegt:

  als bedrijf wil ik deelnemen aan een openbaar evenement. Hoe kan ik dit doen? Ik zie nml nergens waar ik op kan klikken.. alvast bedankt

  • Hallo Rian,

   Deelnemen aan evenementen is alleen mogelijk als persoon en dus vanuit een persoonlijk profiel. Met een bedrijfspagina kun je alleen evenementen aanmaken.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 21. Heidi zegt:

  Hoihoi,

  Hoe kan ik een PDF-bestand toevoegen aan een evenement? (ik ben zelf organisator ervan)

  Alvast bedankt !

  • Hallo Heidi,

   Je kunt een bestand toevoegen door een link te delen naar het bestand in de beschrijving dat je ergens anders op internet hebt gepubliceerd. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om direct via Facebook een bestand te uploaden en delen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 22. Marij zegt:

  Hoi,

  Vraagje, kun je bij een evenement ook 2 data toevoegen?
  Alvast bedankt, groetjes Marij

  • Hallo Marij,

   Nee, helaas is dat niet mogelijk op dit moment. Voor evenementen kun je enkel een start en einddatum aangeven. Wil je dus twee data gebruiken, dan kun je het beste twee evenementen aanmaken op Facebook. In de beschrijving kun je middels een link eventueel naar elkaar verwijzen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 23. Amy zegt:

  Hallo,
  Wij als kroeg hebben een bedrijfpagina. Ons evenementen worden vaker door andere bedrijven georganiseerd. Als ik via hun evenement mijn vind ik leuks (vrienden) wil uitnodigen gaat dit niet. is dit wel mogelijk? Hoor graag van jullie!

  • Hallo Amy,

   Als ik het goed begrijp wil je fans van je bedrijfspagina uitnodigen voor het evenement? Facebook staat het niet toe dat een bedrijf fans uitnodigt voor een evenement. Uiteraard kun je wel het evenement delen als statusupdate en zo fans oproepen om zich aan te melden voor het evenement. Hiermee promoot je als het ware het evenement aan je fans middels een update op je pagina.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 24. Richard zegt:

  Hallo,
  Ik heb een event aangemaakt voor een dansles maar per ongeluk de privacy setting “Groep” gekozen. Nu kunnen andere gebruikers die geen lid zijn van de groep het event niet zien.
  Het lijkt dat ik de setting niet meer kan wijzigen. Klopt dit? Is er een workaround of zal ik het event opnieuw moeten aanmaken?
  B.v.d.
  Richard

  • Hallo Richard,

   Via het ‘tandwieltje’ rechtsbovenaan op de evenementenpagina zou je het evenement moeten kunnen bewerken als je deze zelf hebt toegevoegd. Hiermee zou je ook de privacyinstellingen van het evenement moeten kunnen aanpassen. Mogelijk kan dit voor jouw situatie niet omdat het de privacyinstelling ‘Groep’ betreft. In dat geval zul je het evenement opnieuw moeten aanmaken op Facebook met de juiste privacyinstelling die je wilt gebruiken.

 25. Judith zegt:

  Hallo,

  Kan ik ook een evenement aanmaken wat een week duurt? zo ja hoe?

  • Hallo Judith,

   Ja, dat is mogelijk. Bij het aanmaken van het evenement vul je als eerste de begindatum en begintijd in. Vervolgens verschijnt de optie ‘Eindtijd?’. Hiermee kun je een einddatum en eindtijd opgeven, bijvoorbeeld een week later.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • Deborah zegt:

    Ik heb bovenstaande geprobeerd om een FB evenement aan te maken voor een langere periode maar ik krijg nooit de optie eindtijd te zien. Ik kan enkel een begintijd kiezen. Enig idee wat ik verkeer doe?

    • Hi Deborah,

     Dat is vreemd. Verschijnt er na het invullen van de begintijd niet de tekst ‘Eindtijd?’ in het venster? Korte test bij mij geeft dat je door hierop te klikken de eindtijd kunt invullen.

     Groet,
     Martijn (NSMA)

 26. leo zegt:

  Hoi Martijn,

  Ik heb op de bedrijfspagina een evenement aangemaakt, maar die is nu alleen te zien via onze bedrijfspagina en niet in de kalender met alle andere evenementen. Hoe krijg ik hem daar tussen?

  Groet,
  Leo

  • Hallo Leo,

   Waarop doel je met de kalender met alle andere evenementen? Bedoel je de kalender op je persoonlijke profiel? Dit gebeurt namelijk alleen wanneer een deelnemer aangeeft deel te nemen aan het evenement.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 27. Jan Willem zegt:

  Als ik een evenement van een ander deel, dan wordt het als bericht op de tijdlijn geplaatst (van m’n pagina Exploraad).

  Is het niet mogelijk een evenement van een ander te delen als een evenement van m’n pagina ?
  Dus als je wilt dat het in het verschijnt in het overzicht van evenementen van de pagina, moet je het weer als een nieuw evenement aanmaken ?

  Achtergrond: De Exploraad organiseert zelf Scouting-activiteiten voor Explorers. En verwijst Explorers naar activiteiten die anderen voor Explorers organiseren.

  • Hallo Jan Willem,

   Ja, wat je beschrijft klopt. Een evenement delen van een andere pagina kan enkel via een statusupdate. Wil je dat het evenement tussen je andere aangemaakte evenementen komt te staan, dan zul je deze (helaas) zelf moeten toevoegen aan je bedrijfspagina.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 28. Ed Bos zegt:

  Hallo,

  Ik wil op uitnodigingen van evenementen mijn deelname bevestigen. Probleem is alleen dat als ik dat doe voor een openbaar evenement dit zichtbaar wordt op mijn tijdlijn voor alle vrienden. Voor enkele (openbare) evenementen wil ik dit niet maar alleen voor een kleine groep van vrienden. Ik heb van alles geprobeerd maar het lukt niet! Ik heb een nieuwe lijst aangemaakt met een groepje van enkele vrienden. Het evenement waar ik aan deelneem mag dan enkel zichtbaar zijn voor dit groepje. Kan dat niet of doe ik blijkbaar iets verkeerd!?

  • Hallo Ed Bos,

   Het is niet mogelijk om te voorkomen dat anderen zien dat je aan een openbaar evenement deelneemt. Het aanmaken van ‘lijsten’ heeft dus geen invloed op de zichtbaarheid van je deelname aan evenementen. Lees hier meer over in het Helpcentrum van Facebook: https://www.facebook.com/help/151154081619755/

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 29. Jan Van Lindt zegt:

  Hallo

  Hoe kan ik op een prive evenement meerdere organisatoren aanduiden?

  • Hallo Jan,

   Ja, dit kun je doen door op ‘Bewerken’ te klikken bovenaan het evenement. Vervolgens vind je het veld ‘Organisatoren’. Daar kun je extra organisatoren toevoegen aan een evenement. In dit onderdeel van het Helpcentrum van Facebook wordt het ook toegelicht: https://www.facebook.com/help/215235325174804/

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 30. saskia zegt:

  Hallo,

  Ben beheerder geworden van iemand zijn pagina. Alleen als ik nu een reactie op die pagina wil plaatsen namens mijzelf (als persoon dus) dan kan dat niet, ook al ben ik ingelogd als persoon. Kan alleen een reactie plaatsen zijnde die pagina. Weet jij of dat ergens is aan te passen? Alvast bedankt!

  • Hallo Saskia,

   Ja, dit is uit te schakelen. Wanneer je de bedrijfspagina bezoekt kun je bovenaan de pagina switchen tussen plaatsen als pagina of persoonlijk profiel. Dit wordt aangegeven via een blauwe balk met de tekst ‘Je plaatst inhoud, reageert op inhoud en vindt dingen leuk als ….’.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • saskia zegt:

    Ik zie het, was zo gefixeerd op ‘facebook gebruiken als ..’ dat ik dat dus niet zag, tja … Bedankt voor je reactie!

 31. Rikkert zegt:

  Hoi,

  Klopt het dat het nog steeds niet mogelijk is om op je bedrijfs pagina een besloten event aan te maken?
  Wij willen namelijk een besloten event aanmaken zodat deelnemers met elkaar in discussie kunnen gaan zonder dat buitenstaanders dit kunnen volgen. Is dit dan mogelijk?

 32. Jordi zegt:

  Ik heb een pagina op facebook en daar zet ik elke week nieuwe evenementen mee op het net.
  Maar nu kan ik sinds een week me eigen niet meer aanmelden bij het evenement en ook geen vrienden meer uitnodigen.

  Kan ik hier wat aan veranderen???

  • Hallo Jordi,

   Is je probleem al verholpen? Bedrijfspagina’s kunnen geen fans uitnodigen voor evenementen. Mogelijk sta je ingelogd als pagina ipv je persoonlijke profiel. Dat verklaart mogelijk waarom het niet lukt om vrienden uit te nodigen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 33. Royle zegt:

  Kan het kloppen dat wanneer je een bericht plaatst op het prikbord van je evenement, alleen de mensen die op aanwezig staan een melding krijgen? Eerst kreeg namelijk de hele gastenlijst een uitnodiging.

  Gr Roy

 34. Jantien zegt:

  Hoi Martijn, hoe kan ik meerdere data toevoegen bij hetzelfde evenement?

 35. Sara zegt:

  Als een andere (bedrijfs)organisator al een event heeft aangemaakt, kan je dan niet nog een (bedrijfs)organisator toevoegen?

  Ik heb nl een event aangemaakt als bedrijfspagina. Maar een andere bedrijfspagina is ook organisator, ik kan deze niet toevoegen, wel persoonlijke mensen… Is hiervoor een omweg of moeten beide pagina’s hetzelfde event aanmaken en dus kloppen dan bij beide de deelnemers niet…

  Sara

  • Hallo Sara,

   Nee, helaas enkel persoonlijke organisatoren kun je aan een evenement toevoegen bij een evenement dat is aangemaakt door een bedrijfspagina. Wanneer meerdere bedrijfspagina’s hetzelfde evenement willen tonen kan dit door bijvoorbeeld het evenement te delen in een statusupdate of door zelf nogmaals het evenement aan te maken vanuit de bedrijfspagina.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • Hans Mooyman zegt:

    als ik als FB organisatie een event aanmaak en ik wil hier medeorganisatoren aan toevoegen dan ga ik naar bewerken event maar ik zie niet het veld om mede organisatoren toe te voegen. Is dit wel mogelijk bij een Facebook pagina (organisatie)?

    Groet,
    Hans!

    • Hoi Hans,

     Het is mogelijk om medeorganisatoren toe te voegen aan een Facebook evenement, ook voor pagina’s Je vindt deze optie in het venster als je een evenement aanmaakt vanuit de pagina zelf of naderhand bewerkt. Zie hiervoor ook deze uitleg in het Facebook helpcentrum: https://www.facebook.com/help/215235325174804

     Groet,
     Martijn (NSMA)

 36. Meriam Klok zegt:

  Hoi Martijn,
  Wij willen een reünie organiseren voor onze basisschool. Hoe kan ik een pagina aanmaken waarbij ik mensen kan uitnodigden en anderen dus geen vriendschapverzoeken kunnen doen?
  Of moet ik een evenement aanmaken op mijn eigen profiel? En kan ik dan wel iedereen uitnodigen, dus niet alleen mijn vrienden?

  Groeten,
  Meriam

  • Hoi Meriam,

   Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Gemakkelijkst is misschien het aanmaken van een evenement met je persoonlijke profiel. Afhankelijk van de privacyinstellingen die je voor het evenement instelt, kun je ook anderen dan vrienden zich laten aanmelden voor de reünie. Meer over de privacyinstellingen bij evenementen vind je in het Facebook Helpcentrum: https://www.facebook.com/help/216355421820757/.

   Andere mogelijkheid is het aanmaken van een Facebook-pagina (ook wel bedrijfspagina genoemd). Informatie die je op een bedrijfspagina plaatst is voor iedereen te zien. Meer over het aanmaken van een Facebook pagina vind je in onze praktijkgids: http://www.socialmediaacademie.nl/cursus/praktijkgids-facebook-bedrijfspagina-maken/

   Groet,
   Martijn

 37. Kenneth Vandesteene zegt:

  Beste

  Ons evenement op OPENBAAR zetten lukt niet. Enige opties zijn: vrienden van vrienden, vrienden van gasten en enkel genodigden. Het evenement is niet gemaakt vanuit een bedrijfspagina, maar van een persoonlijk account (het mijne). Wie kan er helpen?

  Bedankt alvast

  • Hallo Kenneth,

   Een vreemde situatie beschrijf je die ik helaas niet voor je weet op te lossen. Met een persoonlijk profiel zou de optie ‘openbaar’ moeten verschijnen. Probeer je het evenement aan te maken via: https://www.facebook.com/events/list ?

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 38. Ruud Merx zegt:

  Hallo Martijn,

  Ik zie soms mijn profielfoto staan als gast bij evenementen, maar ik heb me niet aangemeld als gast. Doet facebook dat automatisch? Kan ik me niet voorstellen…

  Groet,

  Ruud

  • Hallo Ruud,

   Op welke plek zie je jouw profielfoto terugkomen? Wanneer je bent uitgenodigd door iemand voor een evenement, dan wordt deze onder het kopje ‘Uitgenodigd’ weergegeven.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 39. Hanne zegt:

  Ik heb voor mijn bedrijf een evenement aangemaakt, en dat werd naar alle vind-ik-leuks gestuurd. Maar ondertussen heb ik veel meer mensen die mijn pagina leuk gevonden hebben, maar die zijn mss nog niet op de hoogte van dit evenement. Ook daar zou ik graag nog een uitnodiging willen sturen. Maar hoe doe ik dat??

  • Hallo Hanne,

   Als bedrijfspagina is het niet mogelijk om fans direct uit te nodigen voor een evenement. Mogelijk dat destijds je fans een melding kregen en zij daarom het event hebben gevonden of de update erover hebben gezien in hun nieuwsoverzicht. Wat mogelijk is, is het delen van het evenement via een statusupdate vanaf de pagina. Hiermee kun je alle fans nog eens attenderen op het evenement dat je organiseert.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 40. mireille zegt:

  Hallo
  Het lukt mij niet om een evenement meerdere dagen te laten duren. Hoe doe ik dat?

  • Hallo Mireille,

   Een evenement meerdere dagen laten duren kan op Facebook helaas niet. Duurt het evenement meerdere dagen, dan zul je hiervoor per dag een evenement moeten aanmaken of alleen de begin-dag aanmaken op Facebook.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 41. Alessandro Gonzalez zegt:

  Hallo,

  Ik zit dus met een klein probleem. Ik heb dus een event pagina aangemaakt en er zijn ook al enkele aanwezigen voor het event. Het probleem is dat ik nergens op mijn event pagina de afzonderlijke melding krijg dat iemand naar het event gaat. Ik krijg wel de weergave rechtsboven waar je dan kan zien wie dat aanwezig is, twijfelt en wie uitgenodigd is. Maar een werkelijke post op de event page zoals bijvoorbeeld: “Alessandro Gonzalez gaat naar het evenement vind ik nergens terug”. Dit terwijl op sommige andere event pagina’s dit wel zichtbaar is.

  Vriendelijke groeten

  Alessandro Gonzalez

  • Beste Alessandro,

   Zijn de aanwezigen van het evenement inmiddels al wel zichtbaar op de event pagina? Het is mij onduidelijk waarom Facebook niet als updates weergeeft wie er naar het evenement komen. Heb je het evenement aangemaakt vanaf een bedrijfspagina? Mogelijk is dat de reden waarom Facebook deze gegevens niet weergeeft. Of het is zo dat er geen interactie heeft plaatsgevonden op de updates over dat iemand naar het evenement en dat daarom het niet wordt weergegeven.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 42. corinne zegt:

  Ha Martijn,

  zou je mij kunnen helpen. Ik ben een zakelijke Facebook pagina aan het maken en heb daarbij ook evenementen aangemaakt.
  Hoe kan ik een foto plaatsen in het blokje evenementen?

  • Hallo Corinne,

   Je kunt een afbeelding in het blokje van ‘Evenementen’ laten verschijnen door een afbeelding aan het evenement zelf toe te voegen. Een uitleg om dit te doen vind je op deze pagina van het Facebook helpcentrum: https://www.facebook.com/help/131959340211846

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 43. Charlot zegt:

  Hoi Martijn,

  Kun je als Facbook-pagina ook evenementen aan je agenda toevoegen waar je zelf geen organisator van bent?
  Alvast dank voor je antwoord!

  • Hoi Charlot,

   Nee, helaas. Het is vanuit een Facebook bedrijfspagina niet mogelijk om aan te geven dat je naar een evenement komt zodat deze in je agenda weergegeven wordt. Wel kun je het evenemnent delen via de bedrijfspagina met je fans. Mocht promotie van een evenement van een andere pagina een doel zijn.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 44. Jolan zegt:

  Hoi Martijn,
  Op mijn bedrijfspagina waar ik beheerder van ben wil ik vrienden (uit mijn prive-pagina) uitnodigen door hun naam in te typen en op de knop “uitnodigen” te klikken. Daarna staat er inderdaad “uitnodiging verstuurd”. Het punt is echter dat dit bij een volgende keer weer is verdwenen en er dus weer gewoon “uitnodigen” staat. Er reageert ook niemand… doe ik iets verkeerd?

  • Beste Jolan,

   Op het moment dat je vrienden uitnodigt voor de pagina, maak je dan van Facebook gebruik vanuit je persoonlijk profiel of de bedrijfspagina? Laatst genoemde optie maakt het niet mogelijk namelijk om vrienden uit te nodigden. Om het vrienden uit te nodigen is het dus nodig om Facebook te gebruiken vanuit je persoonlijke profiel. Hopelijk helpt je dit verder.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 45. kathy zegt:

  Hey Martin,

  Ik heb een evenement aangemaakt, met genodigden alleen. Vrienden vinden dit evenement alleen niet meer terug.
  Ik heb ook geen tandwieltje, enkel de drie puntjes. Ik wil dit nog eens delen maar dat lukt dus niet.
  Wat te doen? Ik vrees er een beetje voor dat niemand op de hoogte is daardoor.
  Thanks

 46. Michel zegt:

  Hi Martijn. Wij organiseren nogal wat evenementen en werken met een bedrijfspagina + persoonlijke pagina. Uitnodigen (vanuit het event opgemaakt in de bedrijfspagina) werkte altijd maar nu krijg ik ineens de melding “maximum aantal uitnodigingen overschreden”. Ik heb 1772 vrienden maar kan nu niemand meer uitnodigen. Enig idee hoe dit komt en belangrijker…hoe snel op te lossen

  • Hi Michel,

   Het maximaal aantal uitnodigingen per Facebook evenement is niet bekend, maar hangt samen met een aantal factoren. In het Facebook helpcentrum geeft Facebook hierover ook een uitleg: https://www.facebook.com/help/202545109787461. Mogelijk kan het om deze reden zijn dat je geen uitnodigingen meer kunt versturen. Een snelle oplossing is het delen van het evenement op de tijdlijn van de bedrijfspagina. Fans kunnen dan zelf aangeven of ze bij het evenement willen zijn.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 47. Karina zegt:

  Als je een event aanmaakt sta je automatisch als organisator aangeduid. Hoe kan je dit aanpassen? Bijvoorbeeld: je wilt een event van anderen aankondigen. Je bent dus niet zelf de organisator, maar wilt wel de aankondiging in je agenda van events opnemen.

  • Hoi Karina,

   Gaat dit om een evenement vanuit een Facebook bedrijfspagina? Je kunt bij het aanmaken van een evenement op Facebook meerdere organisators toevoegen. Hierdoor kun je jezelf later weer uitsluiten van het evenement. Andere mogelijkheid is het laten toevoegen van het evenement door een andere persoon/bedrijf en dit evenement delen als update.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 48. Luc zegt:

  Hoi Martijn,
  Ik wil een evenement aanmaken op een bedrijfspagina dat 15 dagen duurt, maar ik zie geen mogelijk om van tot te zetten.
  Is dit mogelijk ? of moeten dit 15 aparte evenementen worden.

  Alvast bedankt,
  Luc

  • Hoi Luc,

   Dat klopt! Facebook biedt inderdaad niet de mogelijkheid om een einddatum in te stellen voor een evenement. Je kunt dit mogelijk aangeven in de titel van je evenement. Anderzijds is het inderdaad mogelijk om per dag een los evenement aan te maken, maar hou hierbij wel rekening mee dat gebruikers dan per evenement moeten aangeven of ze komen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • Katja de Man zegt:

    Het ziet er naar uit dat je wel de einddatum in kan vullen…tenminste.. bij mijn evenement heb ik als begindatum 1 november ingevuld en als einddatum 30 november…

    Zou Facebook dat opnemen?

    Katja

    • Beste Katja,

     Dat klopt inderdaad. Na het aangeven van de begindatum en begin tijd, kun je ook ervoor kiezen om een eindtijd in te vullen. Hiervoor kies je voor ‘Eindtijd?’

     Groet,
     Martijn (NSMA)

 49. Frans Sellies zegt:

  Beste mensen,
  Ik wil een aantal evenementen aangeven waarop 1 van de leden in de (besloten) groep op in kunnen schrijven. Wanneer ik nu als beheerder een evenement aanmaak komt er standaard een melding dat er 1 persoon gaat (ik dus). En dat is niet de bedoeling. Is het mogelijk om dit te omzeilen/ uit te schakelen?
  Vriendelijke groet,
  Frans

  • Beste Frans,

   Het lijkt erop dat je deze functie niet kunt uitschakelen in groepen. Omdat je Facebook je bij het toevoegen van het evenement ziet als organisator, ben je ook automatisch gast. Wil je dus zelf niet als gast bij de aanwezigen staan, dan kun je het beste aan iemand anders vragen om het evenementen toe te voegen aan de Facebook groep.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 50. Laura zegt:

  Hallo,

  Is het ook mogelijk om als bedrijfspagina zelf deel te nemen aan een evenement?

  Gr. Laura

  • Dag Laura,

   Nee, helaas. Als bedrijfspagina kun je alleen een evenement organiseren. Deelnemen aan een evenement kan alleen vanuit je persoonlijke Facebook profiel.

   Gr,
   Martijn (NSMA)

   • Laura zegt:

    Ok jammer, bedankt voor je reactie!

 51. Petra zegt:

  Hoi Martijn,

  Ik heb vanuit mijn fanpage een evenement aangemaakt, dank voor alle tips. Nu komen er mensen (fijn) die nog niet onze pagina geliked hebben. Kan ik ze uitnodigen onze pagina leuk te vinden? En zo ja, hoe?

  • Beste Petra,

   Je kunt personen die ‘aanwezig’ zijn bij je evenement niet direct een uitnodiging sturen voor je Facebook pagina. Wel kun je jouw pagina onder de aandacht brengen via updates op de Evenementen pagina zelf. Bezoekers van je evenement kun je zo interesseren voor je pagina.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 52. Patricia zegt:

  Beste Martijn,
  Als beheerder van een besloten facebookgroep, stel ik regelmatig evenementen op. Helaas kan ik enkel en alleen bij het aanmaken van het evenement dit naar de leden van onze groep verzenden, maar achteraf lukt het niet meer, nieuw toegetreden leden uit te nodigen.
  Hoe kan ik dit euvel in de toekomst oplossen?
  Dank bij voorbaat.

  • Beste Patricia,

   Als ik het goed begrijp wil je nieuwe groepsleden uitnodigen voor een evenement dat je eerder hebt aangemaakt. Het is niet helemaal duidelijk waarom het toevoegen van nieuwe groepsleden niet kan aan het event. Mogelijk komt dit doordat Facebook alleen toestaat dat groepsleden die al in de groep zaten toen het evenement werd aangemaakt zich mogen aanmelden. Mogelijk kun je het evenement plaatsen vanuit een openbare plaats op Facebook, zodat iedereen zich altijd kan aanmelden.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 53. Tonke zegt:

  Hallo,

  Vraagje, ik heb een Facebook-evenement dat van 12 december 2014 t/m 12 april 2015 duurt. Nu is dit evenement verplaatst naar ‘afgelopen evenementen’, terwijl het evenement (een expositie) dus nog wel gewoon plaatsvindt. Hebben jullie enig idee hoe ik dit evenement weer terug krijg bij ‘geplande evenementen’ zonder elke 1e van de nieuwe maand de begindatum te veranderen in die nieuwe maand? Dan krijgen namelijk alle genodigden daar elke maand een melding van, en dat is ook niet de bedoeling.

  Alvast bedankt!

  Groet,
  Tonke

  • Beste Tonke,

   Bij het toevoegen van Facebook evenementen kun je aangeven tot welke datum een evenement duurt. Het is echter zo dat na de begindatum van een evenement, het evenement niet als ‘aankomend’ meer staat, maar als ‘afgelopen evenement’ wordt weergegeven. Hiervoor biedt Facebook helaas geen oplossing.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 54. Nienke zegt:

  Ik heb een evenement aangemaakt in een besloten groep, maar ik wil niet dat berichten die in dat event worden gepost bij mensen in de nieuwsfeed komen. Er zijn namelijk mensen die zich hebben afgemeld voor het evenement en toch telkens de berichten voorbij zien komen en dat is een beetje irritant. Kan ik hier iets tegen doen als beheerder van een evenement?

  • Dag Nienke,

   Wanneer iemand aangeeft aanwezig te zijn bij een evenement, dan worden berichten die op de event pagina geplaatst worden getoond in het Facebook nieuwsoverzicht. Wanneer personen zich hebben afgemeld voor het evenement, dan zou dit niet meer het geval moeten zijn. Mogelijk werkt dit echter anders bij Facebook groepen. Ongeacht je naar het evenement komt, houdt Facebook je wel op de hoogte omdat je in dezelfde groep zit.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 55. Rosie zegt:

  Het aantal aanmeldingen van mijn evenement loopt heel erg op. Kan ik nu het uitnodigen laten stoppen door `openbaar’ te wijzigen in allen `op uitnodiging’ om een project x te voorkomen?
  groet, Rosie

  • Beste Rosie,

   Je kunt de privacyinstellingen van je evenement niet meer wijzigen nadat deze is aangemaakt. Je kunt in dat geval wel je evenement verwijderen en opnieuw aan Facebook toevoegen. Hiervoor vind je meer toelichting op deze pagina: https://www.facebook.com/help/103855246372417

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 56. mitchel zegt:

  Klopt het dat als je nu een bericht in je event plaatst deze niet meer bij al je aanwezige als melding in hun overzicht binnen komt?

 57. Marjolein zegt:

  Hoi,
  ik heb een vraag. Kan ik ook een volledig evenement aanmaken, vriendenlijst maken en de uitnodigingen pas later versturen? Of is het zo dat je zodra je de vrienden uitnodigt deze meteen een bericht krijgen?

  Groetjes, Marjolein

  • Hoi Marjolein,

   Wanneer je vrienden toevoegt aan een Facebook evenement dan ontvangen zij direct een uitnodiging hiervoor vanuit jouw profiel. Wil je dus dat vrienden later een bericht krijgen, dan kun je hen het beste op een later moment uitnodigen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 58. Clarice zegt:

  Hallo Martijn, ik heb een privé evenement gemaakt. Nu blijkt dat mensen dat niet kunnen delen omdat het niet openbaar is. Ik zie nergens een optie staan om het evenement te bewerken en alsnog openbaar te maken. Is dit wel mogelijk of moet ik dit evenement annuleren en een nieuw, openbaar evenement maken? Dit laatste doe ik liever niet omdat mensen zich al hebben aangemeld en ik het verwarrend vind voor mensen en ook niet professioneel dit te moeten doen. Dank je wel alvast voor je reactie. groeten, Clarice

  • Hallo Clarice,

   Wanneer een Facebook evenement willen delen moet deze openbaar zijn. Evenementen die prive zijn kunnen niet worden gedeeld. Je kunt de opties niet wijzigen omdat het Facebook evenement al privé is. Wanneer dit andersom was geweest had dit wel nog gekund. Mocht je delen erg belangrijk vinden, dan is het raadzaam om opnieuw een Facebook evenement aan te maken

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 59. iris zegt:

  Ik zou graag een zakelijk pagina aan willen maken voor een evenement.
  Als ik bij de opties tussen plaats en lokaal bedrijf, bedrijf organisatie of instelling etc kijk zie ik nergens de mogelijkheid tot “evenement”. Ik zie dat andere soortgelijke evenementen wel deze titel hebben. Ik ben dus niet op zoek naar het aanmaken van een evenement waar ik mensen uit kan nodiigen maar echt een pagina voor een evenement. Wat doe ik verkeerd?

  • Beste Iris,

   Ik begrijp je vraag. Je wilt een Facebook bedrijfspagina starten voor een evenement dat je organiseert. In dit geval kun je kiezen voor de optie die voor je gevoel het dichtsbij ligt. Je kunt dit later ook aanpassen. Vervolgens kun je in het ‘Info’ tabblad van de bedrijfspagina een subcategorie opgeven zoals ‘Event’. Deze wordt onder de titel van je bedrijfspagina vervolgens weergegeven.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 60. Tanja zegt:

  Hallo,
  ik heb een evenement op facebook gecreëerd vanuit mijzelf. Echter wil ik nu een fanpage mede-host maken maar dat kan niet, ook niet wanneer ik iemand anders die de beheerder is van die fanpage eerst als organisator maak. Hoe verander ik dit???

  Wanneer ik het evenement het gemaakt vanuit de fanpage en dan normaal iemand als mede host had gemaakt had het denk ik wel gekund, klopt dat?

  Groetjes,
  Tanja

  • Hallo Tanja,

   Inderdaad. Omdat het evenement is aangemaakt vanuit een persoonlijk profiel is het niet mogelijk om een Facebook bedrijfspagina erna toe te voegen als beheerder van het evenement. Het is in dat geval alleen nog mogelijk om een ander persoonlijk profiel te koppelen aan het evenement. Wanneer je een Facebook evenement toevoegt vanuit een bedrijfspagina, dan kun je helaas ook geen andere bedrijfspagina’s of personen aan een evenement koppelen. In dat geval is alleen het evenement te beheren door de beheerders van een Facebook bedrijfspagina.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 61. Hi ik heb een vraag over het deleten van een evenement dat al is geweest. Ik wil niet alle evenementen die ik aanmaak tot in de eeuwigheid op facebook laten staan. Ik verwijder ze dus zodra ze hebben plaatsgevonden. Helaas krijgen ook alle genodigden daarvan melding en die intrepreteren het al: oh een evenement gaat niet door. Is er een mannier om oude evenementen te verwijderen zonder dat mensen een melding van krijgen? Alvast dank voor jullie antwoord. Esther

  • Beste Esther,

   Bij ons is niet bekend dat er een mogelijkheid is om deze melding uit te schakelen. Wat misschien handig is, is het verwijderen van een Facebook evenement later dan daags na afloop. Bezoekers zal het dan ook minder opvallen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 62. Inge zegt:

  Hallo Martijn,

  Klopt het dat je bij een evenement op een zakelijke bedrijfspagina niet kunt aangeven of het evenement openbaar is of niet? Ik zie nl nergens waar ik die optie kan aanvinken en vervolgens staat het als een openbaar evenement.

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  Gr. Inge

  • Beste Inge,

   Evenementen geplaatst op een Facebook bedrijfspagina zijn altijd ‘openbaar’ en kennen geen anderen privacyinstellingen. Dit komt omdat alle activiteiten op Facebook bedrijfspagina’s toegankelijk zijn voor alle gebruikers. Wil je een afgeschermd Facebook evenementen aanmaken, dan kun je dit het beste doen vanuit je persoonlijke profiel.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 63. petra zegt:

  Beste,

  Vraagje, ik wil met 4 vrienden een fb event organiseren dat echter enkel voor genodigden is.
  Als ik dus de andere 3 vriendinnen tot mede-organisator wil maken moet ik dan verplicht mijn event op openbaar zetten?
  Of hoe dien ik dit op te lossen ?
  Alvast dank voor een seintje terug.

  • Beste Petra,

   Wanneer je vrienden mede-beheerder/organisator wilt maken van een evenement maak je eerst dit evenement zelf aan. Vervolgens voeg je via ‘bewerken’ meerdere ‘hosts’ toe aan het evenement. Je vindt hierover ook een toelichting via het Facebook helpcentrum: https://www.facebook.com/help/215235325174804

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 64. Jeroen zegt:

  Is het mogelijk eerst een soort testversie incl genodigdenlijst te maken van een evenement, voordat ik het verzend aan alle genodigden? Ik wil namelijk voor een feest eerst wat heen en weer overleggen met medeorganisatoren over wie er uitgenodigd wordt…

 65. Hans zegt:

  Wij hebben een bedrijfspagina (organisatie) en een besloten groep voor onze vereniging. Ik merk dat als wij een evenement op de bedrijfspagina aanmaken als organisator de naam van de vereniging staat vermeld. Doe ik dit binnen de besloten Facebook groep dan ben ikzelf de organisator.

  Is het mogelijk om de organisator te wijzigen naar iemand anders binnen de besloten groep? Ik kan wel iemand mede organisator maken maar deze wordt niet vermeld bovenaan bij het evenement.

  • Dag Hans,

   Het is inderdaad zo dat evenementen in een Facebook groep altijd aangemaakt worden vanuit een persoonlijk profiel. Vanuit een Facebook bedrijfspagina kan dit niet, dan kan alleen op de bedrijfspagina zelf. Het is wel mogelijk om deze natuurlijk te delen in de Facebook groep. De beste mogelijkheid om iemand anders als organisator weer te geven is het laten aanmaken van het Facebook evenementen vanuit iemand anders binnen de vereniging. Het is niet mogelijk om zogenoemde primaire organisatoren aan te duiden.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 66. Strano zegt:

  Beste Martijn,

  Ik heb een FB pagina als non-profitorganisatie en ik heb daarop een evenement gemaakt. Het lijkt nu zo te zijn dat vrienden die mijn uitnodiging geaccepteerd hebben zelf ook hun vrienden kunnen uitnodigen voor mijn event? Klopt dat?

  En is er een mogelijkheid om mensen die een uitnodiging geaccepteerd hebben en in de ‘Gaat’ lijst staan te verwijderen? Zo ja, hoe dan? Ik kan hiervoor alleen info vinden voor event die gemaakt zijn als persoon maar neit als pagina/non-profit org?

  • Beste Strano,

   Wanneer je een Facebook evenement hebt aangemaakt vanuit een Facebook pagina is deze openbaar en toegankelijk voor iedereen op Facebook. Hierdoor kan dus iedereen aangeven aanwezig te willen/zullen zijn op het evenement en kunnen vrienden erop worden geattendeerd. Verwijderen van gasten kan dus ook helaas niet. Privacy voor Facebook evenementen is eigenlijk alleen van toepassing op evenement aangemaakt vanuit een persoonlijk Facebook profiel. Hier kun je het evenement alleen zichtbaar maken voor geselecteerde vrienden.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 67. nicole zegt:

  Dag Martijn,

  Als ik een evenement aanmaak (prive) en nog niemand heb uitgenodigd dan is deze in zijn geheel niet zichtbaar voor mijn vrienden toch? Pas wanneer ik mensen uitnodig zal deze zichtbaar zijn voor de mensen die uitgenodigd zijn?

  • Beste Nicole,

   Wanneer je een Facebook evenement aanmaakt via je eigen profiel en deze als ‘privé’ instelt, dan is het evenement alleen zichtbaar voor jezelf en personen die ervoor uitgenodigd zijn.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 68. Nicole zegt:

  Hai Martijn, hoe kan ik berichten die ik mijn geplaatst heb op mijn bedrijfspagina delen op mijn evenement? Zodat ik niet hetzelfde bericht hoef te schrijven. En hoe kan ik mensen die mijn bedrijfspagina ‘geliked’ hebben uitnodigen voor mijn evenement ? Groet Nicole

  • Hoi Nicole,

   Uitnodigen van personen die je pagina volgen voor een Facebook evenement kan helaas niet. Dat zou ook niet wenselijk zijn als bedrijven elke keer hun fans voor allerlei evenementen kunnen uitnodigen. Wel kun je er uiteraard met paginaberichten aandacht voor vragen en fans naar je evenement verwijzen. Ik ben niet bekend met een methode waardoor je berichten tegelijk op een pagina en op een evenement kunt plaatsen. Je kunt uiteraard je bericht kopiëren en later ook aan het Facebook evenement toevoegen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 69. Niels zegt:

  Beste Martijn,

  Is er een mogelijkheid als bedrijfspagina zijnde een bestaand FB evenement waar zich al 80 personen voor aangemeld hebben over te nemen van een andere organisatie? We willen voorkomen dat we bij het aanmaken van een nieuw evenement die 80 aanmeldingen verliezen. Hoor graag,

  Groet Niels

 70. Gerdien zegt:

  Hai!

  Ik heb een evenement aangemaakt op facebook. Ik wilde hier dus, zoals alle andere keren, een bericht plaatsen op de tijdlijn van het evenement zodat de mensen die op de link naar het evenement klikken, op de pagina komen en het bericht kunnen zien. Nu staat het bericht echter bij ”berichten” ipv op de tijdlijn en als ik erop klik, zie ik niet heel het bericht. Wanneer ik op ”lees verder” klik, opent er een nieuw venster waarbij ik weer op ”lees verder” kan klikken. Dit gaat eindeloos door want het volledige bericht word niet weergeven… Is dit nieuw bij facebook? Ik vind het zo vervelend! Weet u misschien een oplossing? Liefs Gerdien

  • Hoi Gerdien,

   Op basis van je uitleg probeer ik te begrijpen wat je bedoeld. Wat bedoel je precies met tijdlijn? Een evenement op Facebook heeft een eigen pagina waar alle details over het evenement te vinden zijn. Berichten over het evenement worden hier weergegeven. Onder ‘Discussie’ worden alle berichten gebundeld die door personen over het evenement zijn geplaatst. Misschien kun je nog wat meer verduidelijken wat het probleem is waar je tegenaan loopt.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 71. Marieke zegt:

  Hai Martijn,

  Ik heb een evenement (goed doel veiling) aangemaakt die super goed loopt.
  Nu kon ik steeds de einddatum aanpassen, maar sinds vandaag niet meer. Hij moet eigenlijk tot 9 juli lopen maar ik kon maar tot 6 juni instellen.
  Kan ik na het verlopen van 6 juni nog steeds berichten plaatsen en kunnen anderen ook nog reageren?

  Of is er een manier dat ik het evenement (veiling) kan verlengen tot 9 juli 2016??

  Hij mag namelijk écht niet verwijderd of onbruikbaar worden, het loopt zo goed!

  Een tweede vraag; ik heb het evenement op een of andere manier verwijderd van mijn pagina, hoe krijg ik hem weer terug?

  • Hoi Marieke,

   Wat is de url naar het Facebook evenement? Dan kan ik gemakkelijker meekijken. Wanneer is de startdatum van het Facebook evenement? Wellicht dat dit de reden is waardoor je de datum niet meer kunt aanpassen. Een andere reden kan het aantal personen zijn dat heeft aangegeven naar je evenement te komen. Facebook staat het in dat geval van boven 5000 aanwezige genodigden niet meer toe om details van je evenement te wijzigen.

   Ten aanzien van je tweede vraag, is het evenement aangemaakt vanuit je Facebook bedrijfspagina?

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 72. Jim zegt:

  Hoi Martijn,

  Wij hebben een bedrijfspagina en gebruiken de Paginabeheer App in het Nederlands. Als wij een evenement aanmaken en daar een reactie in willen plaatsen tijdens het evenement (met ons Android toestel) dan doen we dat telkens namens ons ‘persoonlijke’ account.
  Weet jij hier een oplossing voor?

  • Hoi Jim,

   Regageer je altijd vanuit de Facebook Paginabeheer app op de berichten van het evenement? Voor zover bekend zou je vanuit deze app namelijk alleen vanuit de Facebook bedrijfspagina en niet vanuit je eigen profiel berichten moeten kunnen plaatsen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*