Nieuwe mogelijkheden voor Facebook evenementen

Facebook evenementenZie je dat veel klanten actief zijn op Facebook en organiseer je regelmatig zakelijke evenementen? Met de Facebook evenementen-functie kun je bijeenkomsten en feesten aankondigen vanuit een bedrijfspagina of persoonlijk profiel. Sinds kort heeft Facebook een aantal nieuwe functies toegevoegd voor gebruikers die een evenement willen toevoegen. In dit artikel worden de nieuwe mogelijkheden toegelicht.

Gegevens over het evenement

Voorheen was het als organisator van een evenement verplicht om informatie als een locatie op te geven. Vanaf nu zijn de opties als ‘Details’ en ‘Waar’ optioneel en niet verplicht om op te geven. Wil je dit later toch wel? Als beheerder kun je zelf eenvoudig de gegevens aanpassen. Voor de organisatie van een evenement biedt dat op Facebook iets meer flexibiliteit.

Een nieuw evenement toevoegen aan Facebook

Privacy

Nieuw is de mogelijk om gebruik te maken van privacyinstellingen bij Evenementen. Vanaf nu kun je aangeven dat je evenement openbaar is, of dat deze enkel is voor vrienden. Ook kun je aangeven dat het een besloten evenement betreft en dat mensen enkel op uitnodiging kunnen deelnemen. Deze instellingen zijn enkel te gebruiken vanuit een persoonlijk profiel.

Kies je voor de optie ‘Alleen op uitnodiging’, dan kun je aangeven dat gasten ook zelf vrienden kunnen uitnodigen. Ook kun je de gastenlijst zichtbaar maken voor de genodigden. Wil je dit niet, zorg dan dat je deze optie niet aanvinkt.

Privacyinstelling bij Facebook evenementen

Iedereen op de hoogte houden

Nieuw bij Facebook evenementen is de mogelijkheid om elke gebruiker die deelneemt aan je evenement automatisch een melding te geven als je een update plaatst of de tijd of locatie van het evenement aanpast. Voorheen moest je naar elke gast afzonderlijk een bericht sturen. Dat hoeft vanaf nu dus niet meer.

Houd iedereen op de hoogte via Facebook evenementen

Tip! Voeg Facebook evenementen toe aan je digitale agenda

Als je een digitale agenda gebruikt (zoals Apple iCal, Microsoft Outlook of Google Calendar) dan kun je alle evenementen op Facebook toevoegen aan deze agenda. Het is hierbij ook mogelijk om verjaardagen van Facebook vrienden te exporteren. In dit artikel kun je lezen hoe je dit kunt doen.

121 reacties op Nieuwe mogelijkheden voor Facebook evenementen

 1. rozella oostveen zegt:

  Vraag: evenement aanmaken via persoonlijk profiel is toch anders als via bedrijfspagina. Ik kan bij laatste geen fans uitnodigen. Weet iemand hoe ik dat wel kan doen?

  • Hallo Rozella,

   Ja, dat klopt! Het is inderdaad niet mogelijk om als beheerder van een bedrijfspagina fans uit te nodigen. Mensen uitnodigen kan alleen vanuit een persoonlijk profiel en enkel aan vrienden. Wel kun je aandacht vragen voor je evenement middels een statusupdate. Fans kunnen geattendeerd worden op het evenement.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • rozella oostveen zegt:

    Martijn, dank je wel. Wel jammer en bijna niet voor te stellen. Wij hebben als band bewust gekozen voor een Fanpage. Dan wil je toch juist je fans uitnodigen voor een optreden.

    grt, rozella

    • Facebook maakt dit niet mogelijk omdat het dan voor een merken/organisaties gemakkelijk wordt om fans te ‘spammen’ met uitnodigingen voor events. Fans hebben namelijk zelf niet altijd de behoefte om uitgenodigd te worden voor evenement van een Facebook bedrijfspagina.

 2. Jan Lenaerts zegt:

  blijkbaar kan je geen (mede)organisators meer aanduiden … klopt dit of heb ik niet goed gezocht ?

 3. Elle zegt:

  twee vraagjes bij het aanmaken van een fb-pagina voor bedrijf; 1) hoe kun je als bedrijf een andere pagina liken? 2) hoe nodig ik medewerkers en anderen uit om ons te liken? via publike opbouwen / ongeldige emailcontactpersonen heb ik een csv bestand geupload met emailadressen maar die uitnodiging komt niet aan… bvd!

  • Hallo Elle,

   1) Je kunt als bedrijf een andere pagina liken door ingelogd te zijn als bedrijfspagina (en niet het persoonlijke profiel). Dit doe je door in de blauwe menubalk van Facebook op het pijktje te klikken en je bedrijfspagina te selecteren. Wanneer je zo bent ingelogd dan kun je door andere bedrijfspagina’s te bezoeken deze liken en zo als bedrijfspagina volgen.
   2) Je kunt publiek opbouwen uit je medewerkers door hen een e-mailbericht te sturen dat je zelf handmatig opstelt. Ook zijn er talloze andere acties te bedenken die je bedrijfspagina onder de aandacht kan brengen bij je medewerker. Een aantal tips om te werken aan de groei van je bedrijfspagina kun je vinden in dit artikel: http://www.socialmediaacademie.nl/werken-aan-de-groei-van-je-facebook-bedrijfspagina/

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 4. Hallo Martijn, hoe kan ik, als een evenement is aangemaakt en ik drie groepen betrokkenen heb, nl mensen die komen, mensen die misschien komen en mensen die nog niet gereageerd hebben, apart, per groep betrokkenen, een bericht sturen???!!! dus, anders gezegd, is er een manier waarop ik alle mensen in de ‘misschien’ categorie een bericht kan sturen?? ben heel benieuwd!

  • Hallo Meike,

   Het is niet mogelijk om in een keer alle mensen die niet hebben gereageerd op je evenement uitnodiging een bericht te sturen op Facebook. Wel kun je een groepbericht starten op Facebook en dit versturen naar mensen waarvan je wil dat deze het lezen. Zo kun je eenvoudig een grote groep nogmaals attenderen op het evenement.

   Gr,
   Martijn

 5. Arthur zegt:

  Hoi Martijn,

  Weet je hoe ik aanwezigheidsmeldingen op een event page kan verbergen? Belangrijke info wordt nu ondergesneeuwd door deze berichten.

  Groet Arthur

  • Hallo Arthur,

   Zover ik kan zien is het niet mogelijk om het overzicht onder een evenement te filteren. Het blijf helaas een chronologisch overzicht met alle activiteit die rond het evenement plaatsvindt op Facebook. Het is wel zo dat mensen die aangegeven hebben te komen naar het evenement, van berichten een melding ontvangen. Op die manier worden zij geattendeerd op de belangrijke info.

   Martijn (NSMA)

 6. V. Gerritsen zegt:

  Hoi Martijn,

  Ik heb eigenlijk dezelfde vraag als Elle. Als ik mensen wil uitnodigen voor onze bedrijfspagina, komt de uitnodiging niet aan. Wat doe ik verkeerd?

  Groeten,
  V.

  • Hallo V. Gerritsen,

   Op welke manier nodig je mensen uit voor de bedrijfspagina? Zou je kunnen aangeven welke actie je uitvoert?

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • V.Gerritsen zegt:

    Hoi Martijn,

    Op 2 manieren heb ik het geprobeerd. Als ik op de pagina ben als het bedrijf, via ‘publiek opbouwen’ en dan staat er ‘Ongeldige emailcontactpersonen’. Er komt een melding dat de mails zijn verstuurd, maar deze komen niet aan.

    Als ik via mijn persoonlijke account dit zelfde doe, krijg ik dezelfde melding.

    Groeten,
    V.

    • Hallo V. Gerritsen,

     Zo te lezen gaat het hier om een vervelend voorval. Mag ik vragen hoeveel fans je bedrijfspagina heeft? Beheerders van pagina’s met minder dan 5000 vind-ik-leuks kunnen hun vrienden uitnodigen. Ik heb zelf even gekeken op Facebook en kom inderdaad de knop ‘Ongeldige contactpersonen’ tegen. Vanuit hier kun je e-mail berichten versturen en deze zouden normaal gezien moeten aankomen. Welke melding krijg je exact na het versturen van een bericht? Mogelijk kan ik daaruit iets afleiden.

     Groet,
     Martijn (NSMA)

     • V.Gerritsen zegt:

      Hoi Martijn,

      Wij hebben op dit moment 176 likes. Dus dit zou moeten lukken. We krijgen een melding dat de mail wordt verzonden. We krijgen echter geen foutmelding, maar we krijgen ook geen enkele respons, en het lijkt me niet dat niemand reageert.

      Bedankt alvast.

      Groeten,
      V.

      • V.Gerritsen zegt:

       Martijn,

       Heb je al enig idee?

       Groeten.

      • Nee, helaas heb ik op dit moment geen idee hoe het probleem opgelost kan worden. Bij ons werkt alles op de juiste manier, dus is het lastig zoeken naar het probleem.

       Groet,
       Martijn (NSMA)

      • Corina zegt:

       V, is jouw probleem al opgelost? Ik heb namelijk precies hetzelfde probleem en kom er maar niet uit!

       Alvast bedankt voor je reactie.

      • Verhees zegt:

       wij hebben exact hetzelfde probleem. al een aantal keer geprobeerd een bestand te uploaden onder de knop “ongeldige emailcontactpersonen” is hier al meer over duidelijk? hartelijk dank

      • Nee, helaas weten we op dit moment ook niet meer. Via de knop ‘Ongeldige e-mailcontactpersonen’ die eigenlijk ander zou moeten heten kun je via de optie ‘Andere hulpprogramma’s’ een contactpersonen bestand uploaden.

       Groet,
       Martijn (NSMA)

 7. Marianne zegt:

  Ik ben beheerder van de zakelijke pagina van mijn vriend en nu krijg ik maar geen uitnodiging verstuurd naar mijn vrienden. Er staat in publiek opbouwen alleen maar ongeldige e-mailadressen. Hoe nodig ik mijn vrienden uit om zijn pagina te liken?? Bedankt alvast
  Groet marianne

  • V.Gerritsen zegt:

   Je moet dan vanuit je persoonlijke profiel werken.

 8. Imke zegt:

  Hoi V. Gerritsen,

  Wanneer ik op aanwezig klik bij een evenement verschijnt dit evenement niet op mijn tijdlijn. Kan ik dat ergens veranderen zodat dit wel gebeurt?
  Groetjes Imke

  • Val zegt:

   Heb dit probleem ook, en het vreemde is dat als vrienden op mijn tijdlijn komen zien, dat ze wel kunnen zien dat ik naar dat evenement ga.. Snap er echt niets van…

   • Is nadat je hebt aangegeven te komen naar het evenement het wel zichtbaar in je activiteitenlogboek. Mogelijk kun je hier de zichtbaarheid ervan regelen. Evenementen kun je wel terugvinden via je Nieuwsoverzicht en de menuoptie ‘Evenementen’.

    Groet,
    Martijn (NSMA)

 9. Sharon zegt:

  Hallo Martijn,

  Graag zou ik willen weten of het mogelijk is om via mijn bedrijfspagina een evenement prive aan te maken.

  Tot nu toe zijn al mijn pogingen mislukt en kan ik alleen een openbaar evenement aanmaken.

  Laat dit nu JUIST niet de bedoeling zijn ;)

  Enig idee hoe ik me evenement voor bedrijfspagina dus op prive kan zetten, alleen voor genodigden?

  • Hallo Sharon,

   Nee, het is niet mogelijk om op een Facebook bedrijfspagina een event prive te maken. Facebook bedrijfspagina’s zijn altijd openbaar en alles wat je hierop plaats is toegankelijk voor iedereen die de pagina bezoekt of fan ervan is. Wil je iets van persoonlijke aard doen, dan kan dit vanuit je persoonlijke profiel op Facebook.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 10. Donna zegt:

  Hallo Martijn,

  volgens je artikel moet het mogelijk zijn om een evenement ‘besloten’ te plaatsen op facebook, maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik krijg de optie ook niet te zien!

  Ik ben wel ingelogd als bedrijf op onze bedrijfspagina. Hoop dat je me kunt helpen!

  Dank,
  Donna

  • Hallo Donna,

   De privacy functie is enkel te gebruiken als je een evenement aanmaakt vanuit je persoonlijke profiel. Wanneer je een evenement aanmaakt vanuit een bedrijfspagina is je evenement altijd openbaar.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 11. Youp zegt:

  Vraag: ik ben beheerder van een like page voor een evenement. Ik heb via de like page een evenement aangemaakt en nu loopt het echt storm.

  ik zou graag de privacy veranderen in ” alleen genodigden” maar als ik op bewerken klik is de button verdwenen

  kan iemand me uitleggen hoe ik het evenement als nog voor alleen genodigden kan maken?’

  Groeten Youp
  organisator

 12. wendy zeeman zegt:

  beste Martijn Baten, kan je mij misschien ook vertellen of ik mijn bedrijfspagina op prive kan zetten? ik wil graag dat ze eerst mijn pagina liken en dan pas toegang hebben tot de facebook pagina?

  • Hallo Wendy,

   Nee, helaas is dit niet mogelijk. Een Facebook bedrijfspagina is openbaar en vrij toegankelijk voor iedereen binnen Facebook. Met gebruik van applicaties op tabbladen kun je wel exclusieve content beschikbaar maken voor fans die zich hebben verbonden aan de bedrijfspagina. Een voorbeeld van zo’n tool is http://www.shortstack.com/

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 13. Eefje zegt:

  Hoe kan ik vanuit onze bedrijfs/like-page een event aanmaken alleen voor genodigden? Zoals hierboven omschreven zou dat moeten kunnen. Wij willen voorkomen dat dalijk heel de wereld op de stoep staat. Zoals het er nu uitziet kunnen we alleen een publiek event aanmaken..

  • Eefje zegt:

   Ik zie dat mijn vraag hierboven al beantwoord is door mensen die dezelfde vraag hebben gesteld. Heel erg vreemd dat je als bedrijf dus geen besloten event kunt aanmaken..
   Iemand suggesties? Wij zitten niet te wachten op “Haren”-praktijken..

 14. Sager zegt:

  Hee, ik heb een evenement aan gemaakt op mijn facebook bericht voor een concert, maar ik krijg het evenement niet op openbaar, die keuze zit er niet bij.. hoe kan ik dit oplossen?

  alvast hartstikke bedankt want ik zit al heel lang met dit probleem…

  Groetjes :)

  • Hallo Sager,

   Wanneer je een evenement aanmaakt op Facebook kun je direct aangeven wat hiervan de ‘privacyinstellingen’ moeten zijn. Hier kun je voor ‘openbaar’ kiezen. Door op ‘bewerken’ te klikken op de evenementenpagina kun je de instellingen aanpassen naar openbaar.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • Simon Holvoet zegt:

    Neen, dat gaat niet. Dat is het nu net. Ik hetzelfde probleem, de optie ‘openbaar’ staat er gewoon niet bij. Het ruimste dat ik kan is ‘vrienden van vrienden’. Helaas vind ik hier nergens info over. Graag hulp.

    Mvg,
    Simon

    • Hallo Simon,

     Vreemd. Heb je het evenement vanuit je persoonlijke profiel of vanuit een bedrijfspagina toegevoegd. Mogelijk zit hier het probleem.

     Groet,
     Martijn (NSMA)

 15. Cheyenne zegt:

  Beste Martijn,

  Ik heb zojuist een bedrijfspagina aangemaakt (organisatie). Nu wil ik een evenement toevoegen, maar de pagina laadt niet. Betekent dit dat het niet mogelijk is om via een bedrijfspagina een evenement aan te maken? Op de helppagina van Facebook staat dat het wel mogelijk is.

  Groet,
  Cheyenne

  • Hallo Cheyenne,

   Ja, als bedrijfspagina zou je wel evenementen moeten kunnen aanmaken. Gebruik je Facebook als je pagina? Een manier om bij de evenementen van je bedrijfspagina te komen is via het Administratiepanel -> Pagina bewerken -> Informatie bewerken -> Apps -> Evenementen (naar app gaan).

   Succes!
   Martijn (NSMA)

 16. Celine zegt:

  Hi,

  Ik heb een evenement aangemaakt op FB met een datum in juli 2013. Ineens staat mijn evenement onder ‘afgelopen evenementen’ met een datum in juli 2002! NIET de bedoeling! Ik krijg het ook niet voor elkaar om dit weer terug te veranderen.. Is hier een oplossing voor?

  Groetjes, Celine

 17. marieke zegt:

  hallo
  vraagje ik kan sinds 2 weken niet meer aangeven dat ik wil deelnemen aan het evenement. Kan iemand mij vertellen hoe het kan en wat ik moet doen om het wel weer te kunnen.

 18. dirk zegt:

  Wanneer ik deelneem aan evenementen komen deze niet meer in mijn activiteitenlogboek. Kan iemand mij vertellen hoe dat kan? Alle overige activiteiten worden wel weergegeven.

 19. Monique zegt:

  Hoi
  ik heb een vraag.
  ik heb een evenement aangemaakt voor een vrijgezellenfeest. Ik heb hiervoor enkele van mijn FB vrienden uitgenodigd. De :”vrijgezel” is ook een van mijn FB vrienden maar heb ik uiteraard niet aan het evenement toegevoegd.
  Mijn vraag is: Kan zij nu door op onze gewone FB pagina te kijken iets zien? Accepteren van vrienden van het evenement, berichten ed.
  Het moet uiteraard voor haar een verrassing blijven. Alvast bedankt!
  Monique

 20. rian zegt:

  als bedrijf wil ik deelnemen aan een openbaar evenement. Hoe kan ik dit doen? Ik zie nml nergens waar ik op kan klikken.. alvast bedankt

  • Hallo Rian,

   Deelnemen aan evenementen is alleen mogelijk als persoon en dus vanuit een persoonlijk profiel. Met een bedrijfspagina kun je alleen evenementen aanmaken.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 21. Heidi zegt:

  Hoihoi,

  Hoe kan ik een PDF-bestand toevoegen aan een evenement? (ik ben zelf organisator ervan)

  Alvast bedankt !

  • Hallo Heidi,

   Je kunt een bestand toevoegen door een link te delen naar het bestand in de beschrijving dat je ergens anders op internet hebt gepubliceerd. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om direct via Facebook een bestand te uploaden en delen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 22. Marij zegt:

  Hoi,

  Vraagje, kun je bij een evenement ook 2 data toevoegen?
  Alvast bedankt, groetjes Marij

  • Hallo Marij,

   Nee, helaas is dat niet mogelijk op dit moment. Voor evenementen kun je enkel een start en einddatum aangeven. Wil je dus twee data gebruiken, dan kun je het beste twee evenementen aanmaken op Facebook. In de beschrijving kun je middels een link eventueel naar elkaar verwijzen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 23. Amy zegt:

  Hallo,
  Wij als kroeg hebben een bedrijfpagina. Ons evenementen worden vaker door andere bedrijven georganiseerd. Als ik via hun evenement mijn vind ik leuks (vrienden) wil uitnodigen gaat dit niet. is dit wel mogelijk? Hoor graag van jullie!

  • Hallo Amy,

   Als ik het goed begrijp wil je fans van je bedrijfspagina uitnodigen voor het evenement? Facebook staat het niet toe dat een bedrijf fans uitnodigt voor een evenement. Uiteraard kun je wel het evenement delen als statusupdate en zo fans oproepen om zich aan te melden voor het evenement. Hiermee promoot je als het ware het evenement aan je fans middels een update op je pagina.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 24. Richard zegt:

  Hallo,
  Ik heb een event aangemaakt voor een dansles maar per ongeluk de privacy setting “Groep” gekozen. Nu kunnen andere gebruikers die geen lid zijn van de groep het event niet zien.
  Het lijkt dat ik de setting niet meer kan wijzigen. Klopt dit? Is er een workaround of zal ik het event opnieuw moeten aanmaken?
  B.v.d.
  Richard

  • Hallo Richard,

   Via het ‘tandwieltje’ rechtsbovenaan op de evenementenpagina zou je het evenement moeten kunnen bewerken als je deze zelf hebt toegevoegd. Hiermee zou je ook de privacyinstellingen van het evenement moeten kunnen aanpassen. Mogelijk kan dit voor jouw situatie niet omdat het de privacyinstelling ‘Groep’ betreft. In dat geval zul je het evenement opnieuw moeten aanmaken op Facebook met de juiste privacyinstelling die je wilt gebruiken.

 25. Judith zegt:

  Hallo,

  Kan ik ook een evenement aanmaken wat een week duurt? zo ja hoe?

  • Hallo Judith,

   Ja, dat is mogelijk. Bij het aanmaken van het evenement vul je als eerste de begindatum en begintijd in. Vervolgens verschijnt de optie ‘Eindtijd?’. Hiermee kun je een einddatum en eindtijd opgeven, bijvoorbeeld een week later.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • Deborah zegt:

    Ik heb bovenstaande geprobeerd om een FB evenement aan te maken voor een langere periode maar ik krijg nooit de optie eindtijd te zien. Ik kan enkel een begintijd kiezen. Enig idee wat ik verkeer doe?

    • Hi Deborah,

     Dat is vreemd. Verschijnt er na het invullen van de begintijd niet de tekst ‘Eindtijd?’ in het venster? Korte test bij mij geeft dat je door hierop te klikken de eindtijd kunt invullen.

     Groet,
     Martijn (NSMA)

 26. leo zegt:

  Hoi Martijn,

  Ik heb op de bedrijfspagina een evenement aangemaakt, maar die is nu alleen te zien via onze bedrijfspagina en niet in de kalender met alle andere evenementen. Hoe krijg ik hem daar tussen?

  Groet,
  Leo

  • Hallo Leo,

   Waarop doel je met de kalender met alle andere evenementen? Bedoel je de kalender op je persoonlijke profiel? Dit gebeurt namelijk alleen wanneer een deelnemer aangeeft deel te nemen aan het evenement.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 27. Jan Willem zegt:

  Als ik een evenement van een ander deel, dan wordt het als bericht op de tijdlijn geplaatst (van m’n pagina Exploraad).

  Is het niet mogelijk een evenement van een ander te delen als een evenement van m’n pagina ?
  Dus als je wilt dat het in het verschijnt in het overzicht van evenementen van de pagina, moet je het weer als een nieuw evenement aanmaken ?

  Achtergrond: De Exploraad organiseert zelf Scouting-activiteiten voor Explorers. En verwijst Explorers naar activiteiten die anderen voor Explorers organiseren.

  • Hallo Jan Willem,

   Ja, wat je beschrijft klopt. Een evenement delen van een andere pagina kan enkel via een statusupdate. Wil je dat het evenement tussen je andere aangemaakte evenementen komt te staan, dan zul je deze (helaas) zelf moeten toevoegen aan je bedrijfspagina.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 28. Ed Bos zegt:

  Hallo,

  Ik wil op uitnodigingen van evenementen mijn deelname bevestigen. Probleem is alleen dat als ik dat doe voor een openbaar evenement dit zichtbaar wordt op mijn tijdlijn voor alle vrienden. Voor enkele (openbare) evenementen wil ik dit niet maar alleen voor een kleine groep van vrienden. Ik heb van alles geprobeerd maar het lukt niet! Ik heb een nieuwe lijst aangemaakt met een groepje van enkele vrienden. Het evenement waar ik aan deelneem mag dan enkel zichtbaar zijn voor dit groepje. Kan dat niet of doe ik blijkbaar iets verkeerd!?

  • Hallo Ed Bos,

   Het is niet mogelijk om te voorkomen dat anderen zien dat je aan een openbaar evenement deelneemt. Het aanmaken van ‘lijsten’ heeft dus geen invloed op de zichtbaarheid van je deelname aan evenementen. Lees hier meer over in het Helpcentrum van Facebook: https://www.facebook.com/help/151154081619755/

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 29. Jan Van Lindt zegt:

  Hallo

  Hoe kan ik op een prive evenement meerdere organisatoren aanduiden?

  • Hallo Jan,

   Ja, dit kun je doen door op ‘Bewerken’ te klikken bovenaan het evenement. Vervolgens vind je het veld ‘Organisatoren’. Daar kun je extra organisatoren toevoegen aan een evenement. In dit onderdeel van het Helpcentrum van Facebook wordt het ook toegelicht: https://www.facebook.com/help/215235325174804/

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 30. saskia zegt:

  Hallo,

  Ben beheerder geworden van iemand zijn pagina. Alleen als ik nu een reactie op die pagina wil plaatsen namens mijzelf (als persoon dus) dan kan dat niet, ook al ben ik ingelogd als persoon. Kan alleen een reactie plaatsen zijnde die pagina. Weet jij of dat ergens is aan te passen? Alvast bedankt!

  • Hallo Saskia,

   Ja, dit is uit te schakelen. Wanneer je de bedrijfspagina bezoekt kun je bovenaan de pagina switchen tussen plaatsen als pagina of persoonlijk profiel. Dit wordt aangegeven via een blauwe balk met de tekst ‘Je plaatst inhoud, reageert op inhoud en vindt dingen leuk als ….’.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • saskia zegt:

    Ik zie het, was zo gefixeerd op ‘facebook gebruiken als ..’ dat ik dat dus niet zag, tja … Bedankt voor je reactie!

 31. Rikkert zegt:

  Hoi,

  Klopt het dat het nog steeds niet mogelijk is om op je bedrijfs pagina een besloten event aan te maken?
  Wij willen namelijk een besloten event aanmaken zodat deelnemers met elkaar in discussie kunnen gaan zonder dat buitenstaanders dit kunnen volgen. Is dit dan mogelijk?

 32. Jordi zegt:

  Ik heb een pagina op facebook en daar zet ik elke week nieuwe evenementen mee op het net.
  Maar nu kan ik sinds een week me eigen niet meer aanmelden bij het evenement en ook geen vrienden meer uitnodigen.

  Kan ik hier wat aan veranderen???

  • Hallo Jordi,

   Is je probleem al verholpen? Bedrijfspagina’s kunnen geen fans uitnodigen voor evenementen. Mogelijk sta je ingelogd als pagina ipv je persoonlijke profiel. Dat verklaart mogelijk waarom het niet lukt om vrienden uit te nodigen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 33. Royle zegt:

  Kan het kloppen dat wanneer je een bericht plaatst op het prikbord van je evenement, alleen de mensen die op aanwezig staan een melding krijgen? Eerst kreeg namelijk de hele gastenlijst een uitnodiging.

  Gr Roy

 34. Jantien zegt:

  Hoi Martijn, hoe kan ik meerdere data toevoegen bij hetzelfde evenement?

 35. Sara zegt:

  Als een andere (bedrijfs)organisator al een event heeft aangemaakt, kan je dan niet nog een (bedrijfs)organisator toevoegen?

  Ik heb nl een event aangemaakt als bedrijfspagina. Maar een andere bedrijfspagina is ook organisator, ik kan deze niet toevoegen, wel persoonlijke mensen… Is hiervoor een omweg of moeten beide pagina’s hetzelfde event aanmaken en dus kloppen dan bij beide de deelnemers niet…

  Sara

  • Hallo Sara,

   Nee, helaas enkel persoonlijke organisatoren kun je aan een evenement toevoegen bij een evenement dat is aangemaakt door een bedrijfspagina. Wanneer meerdere bedrijfspagina’s hetzelfde evenement willen tonen kan dit door bijvoorbeeld het evenement te delen in een statusupdate of door zelf nogmaals het evenement aan te maken vanuit de bedrijfspagina.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 36. Meriam Klok zegt:

  Hoi Martijn,
  Wij willen een reünie organiseren voor onze basisschool. Hoe kan ik een pagina aanmaken waarbij ik mensen kan uitnodigden en anderen dus geen vriendschapverzoeken kunnen doen?
  Of moet ik een evenement aanmaken op mijn eigen profiel? En kan ik dan wel iedereen uitnodigen, dus niet alleen mijn vrienden?

  Groeten,
  Meriam

  • Hoi Meriam,

   Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Gemakkelijkst is misschien het aanmaken van een evenement met je persoonlijke profiel. Afhankelijk van de privacyinstellingen die je voor het evenement instelt, kun je ook anderen dan vrienden zich laten aanmelden voor de reünie. Meer over de privacyinstellingen bij evenementen vind je in het Facebook Helpcentrum: https://www.facebook.com/help/216355421820757/.

   Andere mogelijkheid is het aanmaken van een Facebook-pagina (ook wel bedrijfspagina genoemd). Informatie die je op een bedrijfspagina plaatst is voor iedereen te zien. Meer over het aanmaken van een Facebook pagina vind je in onze praktijkgids: http://www.socialmediaacademie.nl/cursus/praktijkgids-facebook-bedrijfspagina-maken/

   Groet,
   Martijn

 37. Kenneth Vandesteene zegt:

  Beste

  Ons evenement op OPENBAAR zetten lukt niet. Enige opties zijn: vrienden van vrienden, vrienden van gasten en enkel genodigden. Het evenement is niet gemaakt vanuit een bedrijfspagina, maar van een persoonlijk account (het mijne). Wie kan er helpen?

  Bedankt alvast

  • Hallo Kenneth,

   Een vreemde situatie beschrijf je die ik helaas niet voor je weet op te lossen. Met een persoonlijk profiel zou de optie ‘openbaar’ moeten verschijnen. Probeer je het evenement aan te maken via: https://www.facebook.com/events/list ?

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 38. Ruud Merx zegt:

  Hallo Martijn,

  Ik zie soms mijn profielfoto staan als gast bij evenementen, maar ik heb me niet aangemeld als gast. Doet facebook dat automatisch? Kan ik me niet voorstellen…

  Groet,

  Ruud

  • Hallo Ruud,

   Op welke plek zie je jouw profielfoto terugkomen? Wanneer je bent uitgenodigd door iemand voor een evenement, dan wordt deze onder het kopje ‘Uitgenodigd’ weergegeven.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 39. Hanne zegt:

  Ik heb voor mijn bedrijf een evenement aangemaakt, en dat werd naar alle vind-ik-leuks gestuurd. Maar ondertussen heb ik veel meer mensen die mijn pagina leuk gevonden hebben, maar die zijn mss nog niet op de hoogte van dit evenement. Ook daar zou ik graag nog een uitnodiging willen sturen. Maar hoe doe ik dat??

  • Hallo Hanne,

   Als bedrijfspagina is het niet mogelijk om fans direct uit te nodigen voor een evenement. Mogelijk dat destijds je fans een melding kregen en zij daarom het event hebben gevonden of de update erover hebben gezien in hun nieuwsoverzicht. Wat mogelijk is, is het delen van het evenement via een statusupdate vanaf de pagina. Hiermee kun je alle fans nog eens attenderen op het evenement dat je organiseert.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 40. mireille zegt:

  Hallo
  Het lukt mij niet om een evenement meerdere dagen te laten duren. Hoe doe ik dat?

  • Hallo Mireille,

   Een evenement meerdere dagen laten duren kan op Facebook helaas niet. Duurt het evenement meerdere dagen, dan zul je hiervoor per dag een evenement moeten aanmaken of alleen de begin-dag aanmaken op Facebook.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 41. Alessandro Gonzalez zegt:

  Hallo,

  Ik zit dus met een klein probleem. Ik heb dus een event pagina aangemaakt en er zijn ook al enkele aanwezigen voor het event. Het probleem is dat ik nergens op mijn event pagina de afzonderlijke melding krijg dat iemand naar het event gaat. Ik krijg wel de weergave rechtsboven waar je dan kan zien wie dat aanwezig is, twijfelt en wie uitgenodigd is. Maar een werkelijke post op de event page zoals bijvoorbeeld: “Alessandro Gonzalez gaat naar het evenement vind ik nergens terug”. Dit terwijl op sommige andere event pagina’s dit wel zichtbaar is.

  Vriendelijke groeten

  Alessandro Gonzalez

  • Beste Alessandro,

   Zijn de aanwezigen van het evenement inmiddels al wel zichtbaar op de event pagina? Het is mij onduidelijk waarom Facebook niet als updates weergeeft wie er naar het evenement komen. Heb je het evenement aangemaakt vanaf een bedrijfspagina? Mogelijk is dat de reden waarom Facebook deze gegevens niet weergeeft. Of het is zo dat er geen interactie heeft plaatsgevonden op de updates over dat iemand naar het evenement en dat daarom het niet wordt weergegeven.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 42. corinne zegt:

  Ha Martijn,

  zou je mij kunnen helpen. Ik ben een zakelijke Facebook pagina aan het maken en heb daarbij ook evenementen aangemaakt.
  Hoe kan ik een foto plaatsen in het blokje evenementen?

  • Hallo Corinne,

   Je kunt een afbeelding in het blokje van ‘Evenementen’ laten verschijnen door een afbeelding aan het evenement zelf toe te voegen. Een uitleg om dit te doen vind je op deze pagina van het Facebook helpcentrum: https://www.facebook.com/help/131959340211846

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 43. Charlot zegt:

  Hoi Martijn,

  Kun je als Facbook-pagina ook evenementen aan je agenda toevoegen waar je zelf geen organisator van bent?
  Alvast dank voor je antwoord!

  • Hoi Charlot,

   Nee, helaas. Het is vanuit een Facebook bedrijfspagina niet mogelijk om aan te geven dat je naar een evenement komt zodat deze in je agenda weergegeven wordt. Wel kun je het evenemnent delen via de bedrijfspagina met je fans. Mocht promotie van een evenement van een andere pagina een doel zijn.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 44. Jolan zegt:

  Hoi Martijn,
  Op mijn bedrijfspagina waar ik beheerder van ben wil ik vrienden (uit mijn prive-pagina) uitnodigen door hun naam in te typen en op de knop “uitnodigen” te klikken. Daarna staat er inderdaad “uitnodiging verstuurd”. Het punt is echter dat dit bij een volgende keer weer is verdwenen en er dus weer gewoon “uitnodigen” staat. Er reageert ook niemand… doe ik iets verkeerd?

  • Beste Jolan,

   Op het moment dat je vrienden uitnodigt voor de pagina, maak je dan van Facebook gebruik vanuit je persoonlijk profiel of de bedrijfspagina? Laatst genoemde optie maakt het niet mogelijk namelijk om vrienden uit te nodigden. Om het vrienden uit te nodigen is het dus nodig om Facebook te gebruiken vanuit je persoonlijke profiel. Hopelijk helpt je dit verder.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 45. kathy zegt:

  Hey Martin,

  Ik heb een evenement aangemaakt, met genodigden alleen. Vrienden vinden dit evenement alleen niet meer terug.
  Ik heb ook geen tandwieltje, enkel de drie puntjes. Ik wil dit nog eens delen maar dat lukt dus niet.
  Wat te doen? Ik vrees er een beetje voor dat niemand op de hoogte is daardoor.
  Thanks

 46. Michel zegt:

  Hi Martijn. Wij organiseren nogal wat evenementen en werken met een bedrijfspagina + persoonlijke pagina. Uitnodigen (vanuit het event opgemaakt in de bedrijfspagina) werkte altijd maar nu krijg ik ineens de melding “maximum aantal uitnodigingen overschreden”. Ik heb 1772 vrienden maar kan nu niemand meer uitnodigen. Enig idee hoe dit komt en belangrijker…hoe snel op te lossen

  • Hi Michel,

   Het maximaal aantal uitnodigingen per Facebook evenement is niet bekend, maar hangt samen met een aantal factoren. In het Facebook helpcentrum geeft Facebook hierover ook een uitleg: https://www.facebook.com/help/202545109787461. Mogelijk kan het om deze reden zijn dat je geen uitnodigingen meer kunt versturen. Een snelle oplossing is het delen van het evenement op de tijdlijn van de bedrijfspagina. Fans kunnen dan zelf aangeven of ze bij het evenement willen zijn.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 47. Karina zegt:

  Als je een event aanmaakt sta je automatisch als organisator aangeduid. Hoe kan je dit aanpassen? Bijvoorbeeld: je wilt een event van anderen aankondigen. Je bent dus niet zelf de organisator, maar wilt wel de aankondiging in je agenda van events opnemen.

  • Hoi Karina,

   Gaat dit om een evenement vanuit een Facebook bedrijfspagina? Je kunt bij het aanmaken van een evenement op Facebook meerdere organisators toevoegen. Hierdoor kun je jezelf later weer uitsluiten van het evenement. Andere mogelijkheid is het laten toevoegen van het evenement door een andere persoon/bedrijf en dit evenement delen als update.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 48. Luc zegt:

  Hoi Martijn,
  Ik wil een evenement aanmaken op een bedrijfspagina dat 15 dagen duurt, maar ik zie geen mogelijk om van tot te zetten.
  Is dit mogelijk ? of moeten dit 15 aparte evenementen worden.

  Alvast bedankt,
  Luc

  • Hoi Luc,

   Dat klopt! Facebook biedt inderdaad niet de mogelijkheid om een einddatum in te stellen voor een evenement. Je kunt dit mogelijk aangeven in de titel van je evenement. Anderzijds is het inderdaad mogelijk om per dag een los evenement aan te maken, maar hou hierbij wel rekening mee dat gebruikers dan per evenement moeten aangeven of ze komen.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

   • Katja de Man zegt:

    Het ziet er naar uit dat je wel de einddatum in kan vullen…tenminste.. bij mijn evenement heb ik als begindatum 1 november ingevuld en als einddatum 30 november…

    Zou Facebook dat opnemen?

    Katja

    • Beste Katja,

     Dat klopt inderdaad. Na het aangeven van de begindatum en begin tijd, kun je ook ervoor kiezen om een eindtijd in te vullen. Hiervoor kies je voor ‘Eindtijd?’

     Groet,
     Martijn (NSMA)

 49. Frans Sellies zegt:

  Beste mensen,
  Ik wil een aantal evenementen aangeven waarop 1 van de leden in de (besloten) groep op in kunnen schrijven. Wanneer ik nu als beheerder een evenement aanmaak komt er standaard een melding dat er 1 persoon gaat (ik dus). En dat is niet de bedoeling. Is het mogelijk om dit te omzeilen/ uit te schakelen?
  Vriendelijke groet,
  Frans

  • Beste Frans,

   Het lijkt erop dat je deze functie niet kunt uitschakelen in groepen. Omdat je Facebook je bij het toevoegen van het evenement ziet als organisator, ben je ook automatisch gast. Wil je dus zelf niet als gast bij de aanwezigen staan, dan kun je het beste aan iemand anders vragen om het evenementen toe te voegen aan de Facebook groep.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 50. Laura zegt:

  Hallo,

  Is het ook mogelijk om als bedrijfspagina zelf deel te nemen aan een evenement?

  Gr. Laura

  • Dag Laura,

   Nee, helaas. Als bedrijfspagina kun je alleen een evenement organiseren. Deelnemen aan een evenement kan alleen vanuit je persoonlijke Facebook profiel.

   Gr,
   Martijn (NSMA)

   • Laura zegt:

    Ok jammer, bedankt voor je reactie!

 51. Petra zegt:

  Hoi Martijn,

  Ik heb vanuit mijn fanpage een evenement aangemaakt, dank voor alle tips. Nu komen er mensen (fijn) die nog niet onze pagina geliked hebben. Kan ik ze uitnodigen onze pagina leuk te vinden? En zo ja, hoe?

  • Beste Petra,

   Je kunt personen die ‘aanwezig’ zijn bij je evenement niet direct een uitnodiging sturen voor je Facebook pagina. Wel kun je jouw pagina onder de aandacht brengen via updates op de Evenementen pagina zelf. Bezoekers van je evenement kun je zo interesseren voor je pagina.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 52. Patricia zegt:

  Beste Martijn,
  Als beheerder van een besloten facebookgroep, stel ik regelmatig evenementen op. Helaas kan ik enkel en alleen bij het aanmaken van het evenement dit naar de leden van onze groep verzenden, maar achteraf lukt het niet meer, nieuw toegetreden leden uit te nodigen.
  Hoe kan ik dit euvel in de toekomst oplossen?
  Dank bij voorbaat.

  • Beste Patricia,

   Als ik het goed begrijp wil je nieuwe groepsleden uitnodigen voor een evenement dat je eerder hebt aangemaakt. Het is niet helemaal duidelijk waarom het toevoegen van nieuwe groepsleden niet kan aan het event. Mogelijk komt dit doordat Facebook alleen toestaat dat groepsleden die al in de groep zaten toen het evenement werd aangemaakt zich mogen aanmelden. Mogelijk kun je het evenement plaatsen vanuit een openbare plaats op Facebook, zodat iedereen zich altijd kan aanmelden.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 53. Tonke zegt:

  Hallo,

  Vraagje, ik heb een Facebook-evenement dat van 12 december 2014 t/m 12 april 2015 duurt. Nu is dit evenement verplaatst naar ‘afgelopen evenementen’, terwijl het evenement (een expositie) dus nog wel gewoon plaatsvindt. Hebben jullie enig idee hoe ik dit evenement weer terug krijg bij ‘geplande evenementen’ zonder elke 1e van de nieuwe maand de begindatum te veranderen in die nieuwe maand? Dan krijgen namelijk alle genodigden daar elke maand een melding van, en dat is ook niet de bedoeling.

  Alvast bedankt!

  Groet,
  Tonke

  • Beste Tonke,

   Bij het toevoegen van Facebook evenementen kun je aangeven tot welke datum een evenement duurt. Het is echter zo dat na de begindatum van een evenement, het evenement niet als ‘aankomend’ meer staat, maar als ‘afgelopen evenement’ wordt weergegeven. Hiervoor biedt Facebook helaas geen oplossing.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*