Facebook activiteiten verbergen voor vrienden

Vraag op Facebook om handmatig privacy-instellingen aan te passen

Op Facebook was de afgelopen dagen bovenstaand bericht vaak te vinden in het nieuwsoverzicht van gebruikers. Dankzij veranderingen die Facebook de afgelopen weken heeft doorgevoerd worden alle activiteiten die je op Facebook doet automatisch getoond in de ticker en nieuwsoverzicht van vrienden. Naast dat je vrienden kunt vragen om zich niet meer te abonneren op bepaalde updates van jou, kun je ook zelf voor zorgen dat anderen geen recente activiteiten van je te zien krijgen.

Door het volgen van onderstaand stappenplan kun je eenvoudig je recente Facebook activiteiten verbergen voor anderen

Stappenplan Facebook activiteiten verbergen

Om het delen van activiteiten uit te zetten ga je naar je eigen profielpagina op Facebook. Wanneer je een activiteit op je profiel niet met anderen wilt delen, klik je met je muis op het kruisje rechts van de activiteit.

Verberg alle recente activiteiten op Facebook

Selecteer uit de lijst de optie ‘Hide all similar recent activity from my timeline/profile’. Hierdoor wordt dit niet meer getoond op je profiel en ook niet meer in de ticker of het nieuwsoverzicht van je vrienden.

Verberg alle activiteiten op Facebook

Vervolgens kies je voor ‘alles verbergen’ om alle gerelateerde activiteiten te verbergen. Wil je eerst nog specifieker aangeven welke activiteiten je niet meer wilt delen, dan kies je voor ‘opties bewerken’. Op deze manier kun je eenvoudig en snel alle Facebook activiteiten verbergen voor Facebook-vrienden.

Aangepaste instellingen voor het delen van recente activiteiten

 

Handleiding Facebook profiel

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeDe bovenstaande tip voor Facebook activiteiten verbergen is een handige om de privacy van een Facebook-profiel goed te managen. De Nederlandse Social Media Academie heeft een uitgebreide Handleiding Facebook profiel waarmee alles wat je moet weten over een Facebook profiel stap voor stap wordt uitgelegd. In de Handleiding Facebook profiel komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De mogelijkheden van Facebook;
 • Een persoonlijk profiel maken op Facebook;
 • De tijdlijn (jouw profiel) op Facebook personaliseren;
 • Vrienden vinden en uitnodigen;
 • Navigeren door een Facebook tijdlijn;
 • Content (inhoud zoals tekst, foto en video) plaatsen op je Facebook tijdlijn;
 • Privacy instellingen aanpassen van je Facebook profiel;
 • Facebook onderweg gebruiken;
 • Meer uit je persoonlijke profiel op Facebook halen.

Bekijk de Handleiding Facebook profiel nu!

49 reacties op Facebook activiteiten verbergen voor vrienden

 1. Pingback: Alle Facebook veranderingen op een rijtje | ARA Weblog

 2. Laura zegt:

  Hoe krijg je dit weer ongedaan? Ik heb het toegepast, maar volgens mij krijg ik nu ook geen meldingen meer als iemand op mijn posts/statusupdates reageert. Dus ik wilde even kijken of het uitmaakt wanneer ik de instellingen weer terug zet. Maar ik kan dus niet vinden waar en hoe…

  • Marjanne zegt:

   Ik heb dezelfde vraag en ben al een paar weken bezig met zoeken naar een oplossing! Maar helaaas nog niet gevonden, niemand die er iets van weet! Er zal toch ergens wel iemand zijn die kan helpen? Ik denk dat er wel meer mensen met hetzelfde probleem worstelen! Dank!

   • De meldingen van Facebook kun je hier instellen: https://www.facebook.com/settings?tab=notifications Wil je de ‘Recente activiteiten’ weer terug activeren, dan kun je dat doen op dezelfde plek als waar je de instellingen hebt geblokkeerd; ‘Recente Activiteiten’ op je profiel.

    • Chloë zegt:

     Wil je de ‘Recente activiteiten’ weer terug activeren, dan kun je dat doen op dezelfde plek als waar je de instellingen hebt geblokkeerd; ‘Recente Activiteiten’ op je profiel.

     Kan je een link doorsturen. Want deze vind ik niet.

  • Ilse zegt:

   Heb alles uitgeprobeerd. Er is geen één activiteit te zien op mijn facebook. Wil graag mijn recente activiteiten weer terug zien. En ik wil dat andere mensen ze ook kunnen zien(met wie ik bevriend ben geworden etc.) Hoe moet ik dit terug zetten? Weet niet hoe ik het zo heb ingesteld.

   • Hallo Ilse,

    Verborgen activiteiten op Facebook kun je weer zichtbaar maken voor anderen via het Acitviteitenlogboek. Hier vind je alle activiteiten die je op Facebook uitvoert en hier kun je afzonderlijk aangeven of deze zichtbaar mogen zijn op je tijdlijn. Meer over het activiteitenlogboek in dit onderdeel van het Facebook helpcentrum: https://www.facebook.com/help/activitylog

    Gr,
    Martijn (NSMA)

 3. anita zegt:

  Ik wil dat mijn vind ik leuk en berichten niet voorkomt in ticker.Kun je dat uitzetten in de nieuw facebook Tijdlijn?

 4. Sven zegt:

  Martijn, weet je toevallig ook hoe je je eigen recente activiteiten weer actief maakt bijvoorbeeld dat als je iets hebt verzonden, dat ook weer op je eigen prikbord ziet? ik heb toen mijn muis een x vastliep aangeklikt dat die niet meer zichtbaar zijn, hoe maak ik dit ongedaan?
  Groet Sven

  • mariska zegt:

   Ik wil dit ook wel graag weten.

 5. angela zegt:

  kun je bij iemand die het bij jou heeft uitgezet/geblokkeerd het ook weer aan zetten?

  • dobbelaere zegt:

   hallo , ik heb een vriend die me heeft geblokeerd nu wil ik die persoon terug zien op facebook maar vind ze nergens terug , hoe en waar kan ik ze vinden aub help !!!

 6. lana zegt:

  Ik kan het nog steeds niet onzichtbaar maken, terwijl ik alles verbergen heb gedaan. Wie kan mij helpen, heb nog geen timeline, btw…

 7. Nele zegt:

  Je moet dus naar je profielpagina gaan en dan rechts kan je kiezen profiel bewerken en weergeven als …

  dan moet je profiel bewerken kiezen naar je prikbord gaan en helemaal van onder op je prikbord kan je kiezen oude berichten en instellingen aanpassen en dan moet je op instellingen aanpassen en kan je daar in zetten wat je wilt verbergen of terug wilt zetten

  • Lon zegt:

   Hai, ik heb hetzelfde probleem, ik wil op mn site de recente activiteiten zien, maar ik zie er geen een!

   Als ik naar profiel bewerken ga, kan ik niet onder aan mijn prikbord kiezen om oude berichten en instellingen aanpassen.

   Weet jij wat ik moet doen? Dank je wel!!

 8. joy zegt:

  en hoe doe je dat als je timeline heb? Ik kan het nergens vinden. Ben overal aan het zoeken. Ik heb ooit uitgesteld dat niemand ziet als ik op een foto reageer of iemand een bericht op prikbord stuurt, maar deze instelling wil ik terug zetten maar ik heb geen idee waar die knop zit op timelin!

 9. Karin zegt:

  Hoe kan het dat mijn vrienden zichtbaar zijn voor niet vrienden van mij? Hetzelfde geldt voor recente activiteiten.

  Ik heb alles ingesteld qua privacy op : vrienden.

 10. joa zegt:

  Kijk het probleem met die ticker is dat mijn vrienden wel mogen zie wat ik doe, maar niet de vrienden van mijn vrienden zoals mijn jaloerse ex of die klootzak dat ik niet meer wil zien, als een vriend reageert op een va mij posts dan kunnen zij dat in de ticker zien langskomen… mijn vrienden mogen alles zien, maar ongewenste personen of vreemden worden niet veronderstelt mijn posts te kunnen lezen en zien…. HOE ZET JE DAT AF ?

 11. Jan zegt:

  Ik wil graag dat mijn ‘deel’ activiteiten niet wordt getoond.
  Dus niet op FB te zien .bijv. Jan heeft foto gedeeld met…

 12. Loes zegt:

  Ik had een vraagje, normaal zie je boven de facebook chat de activiteiten van je vrienden, ik echter zie dit niet heb ik het perongeluk uitgezet en kan ik het weer aanzetten?
  heb sindskort nieuwe facebook misschien heeft het ermee te maken? help???

 13. jos van seumeren zegt:

  wat een ellende.
  en deze chaos moet miljarden waard zijn?
  het werkt soms niet, maar het werkt nooit zoals het eigenlijk zou moeten:
  gebruiksvriendelijk…

  hyves doet het vel beter, maar om de één of andere reden loopt iedereen daar weg en gaat op dat facebook zitten mopperen?

 14. lisa zegt:

  Hallo,
  Ik wil graag dat het voor mensen zichtbaar is naar welke evenementen ga, maar sinds timeline is dit niet zichtbaar en kan het nergens vinden.. anyone?

  • Hallo Lisa,

   Op je profiel kun je dit laten zien aan anderen via de ‘Evenementen-pagina’. Deze is te vinden in het menublok onder je omslagfoto. Mogelijk is deze verborgen. Met het pijltje aan de zijkant kun je de verborgen pagina’s bekijken en evt. verschuiven in het menu.

   Gr,
   Martijn (NSMA)

 15. Patrick zegt:

  Hallo heb dit ook toegepast maar nu kan ik dus niet meer terug zetten omdat die gehele recente activiteiten box weg is van mijn timeline. Hoe krijg ik deze nu weer terug.

  bvd Patrick

  • Hallo Patrick,

   Verborgen activiteiten op Facebook kun je weer zichtbaar maken voor anderen via het Acitviteitenlogboek. Hier vind je alle activiteiten die je op Facebook uitvoert en hier kun je afzonderlijk aangeven of deze zichtbaar mogen zijn op je tijdlijn. Meer over het activiteitenlogboek in dit onderdeel van het Facebook helpcentrum: https://www.facebook.com/help/activitylog

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 16. Roos zegt:

  Hoe kan ik voorkomen dat pagina die ik leuk vind en reacties die ik plaats op andere statusupdates zichtbaar zijn in het nieuwsoverzicht van mijn vrienden? Dit kan niet door bij je activiteiten logboek deze te verbergen, want dan blijven ze staan in het nieuwsoverzicht. Iemand enig idee?

  • Hallo Roos,

   Wanneer je ervoor kiest om via het ‘Activiteitenlogboek’ van Facebook een activiteit te verbergen of verwijderen, dan zal deze niet zichtbaar zijn voor anderen en zodoende ook niet worden getoond in het nieuwsoverzicht.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 17. Mariëtta zegt:

  Hallo Martijn,

  Tot een paar dagen geleden kon ik bij vrienden zien naar welke evenementen zij gaan door onder de omslagfoto op meer te klikken. Daar staat evenementen nu niet meer tussen. Ik kan het nergens terug vinden. Enig idee???

  • Hallo Mariëtta,

   Ik heb net zelf even gekeken en bij mij werkt deze functie wel. Zie jij de evenementen van anderen nog steeds niet? Mogelijk hebben enkele vrienden geen evenementen waar zij naartoe gaan en wordt de functie om die reden niet getoond op het profiel.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 18. Mariëtta zegt:

  Hallo Martijn,

  Dank voor het uitzoeken. Bij mij werkt het nog steeds niet. Ik heb denk ik iets verschoven want ik was mijn ticker ook kwijt (die heb ik weer terug gezet). Ik kijk juist bij vrienden waarvan ik zeker weet dat zij naar evenementen gaan dus dat is het niet. Andere suggesties?

  Groet,

  Merijn

 19. Mariëtta zegt:

  Ter aanvulling; het kopje evenementen staat ook niet meer in mijn eigen uitklapmenu?

  Groet,

  Merijn

 20. cato zegt:

  ik heb per ongeluk aangeklikt dat ik de berichten en fotos doe een vriend op facebook zet , niet meer zie. hoe maak ik dit ongedaan? ik heb dus niet geblokkeerd maar zie de door hem geposte berichten niet.

  • Hallo Cato,

   Kun je iets duidelijker verwoorden wat je hebt gedaan? Waardoor zie je de geplaatste berichten niet meer?

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 21. amy zegt:

  Hoi martijn,
  in het activiteitenlogboek kan ik bij een activiteit inderdaad aanvinken of ik het wil verbergen. Dit gaat echter alleen om die enkele losse activiteit. Ik krijg niet de optie ‘hide all similar….’ hoe kan in alles hiden? ik kan nergens onder de vinkjes of in de privacy instellingen een optie vinden om alles te verbergen wat ik doe

  • Hallo Amy,

   Het is helaas sinds wat aanpassingen bij Facebook niet meer mogelijk om in 1 keer tegelijk vergelijkbare activiteiten te verbergen. Alleen per afzonderlijke activiteit is dit nog mogelijk.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 22. Ans zegt:

  Hoe verberg ik voor mijn collega ’s naar welke evenementen ik ga? Ik wil dat alleen mijn vrienden kunnen zien naar welke evenementen ik ga (aangezien ik naar veel evenementen ga). Je kan alles verbergen als je personen toevoegt in de map “niet toegankelijk” maar dan zien die personen een volledige blanco tijdlijn en dit is ook raar/verdacht en niet de bedoeling. De bedoeling is om alleen de evenementen verbergen voor mijn map “collega ‘s”, niet voor al mijn vrienden. Is dit mogelijk? Dankjewel!

  • Beste Ans,

   Je kunt op Facebook geen privacyinstellingen instellen voor het opgeven naar welke evenementen je gaat. Standaard staat dit ingesteld op ‘Openbaar’. Uiteraard is de instelling afhankelijk van de mate waarop het evenement toegankelijk is voor anderen. Besloten evenementen zullen anderen ook niet kunnen zien. Wil je dus voorkomen dat collega’s zien naar welke evenementen je gaat, dan kun je het beste niet aangeven op Facebook dat je naar deze evenementen gaat.

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 23. Joost zegt:

  Kan ik voor anderen verbergen welke facebookpagina’s ik LIKE? Ben gewoon benieuwd of dit mogelijk is, zowel of het als algemene instelling kan of dat het per LIKE zou kunnen.

  • Hi Joost,

   Nee, helaas is het niet mogelijk om helemaal uit te schakelen dat zichtbaar is welke Facebook bedrijfspagina’s je volgt. Op het moment dat je een pagina ‘Liked’, dan kan dit zichtbaar worden in het Nieuwsoverzicht. Overigens kun je wel dit soort updates verbergen op je Tijdlijn en je kunt het ‘Page Likes’ blok in het linkermenu op je tijdlijk ook verbergen (zie ook: http://www.socialmediaacademie.nl/verbeteringen-voor-de-facebook-tijdlijn-timeline/).

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 24. Monique zegt:

  Ik heb bij een bericht wat voorbij kwam aangeklikt “dit wil ik niet meer zien”, maar nu zijn we een tijdje verder en wil ik dit dus graag ongedaan maken, maar met geen mogelijkheid dat ik ook maar enige opening kan vinden ergens in mijn instellingen of activiteitenlogboek. Met vriendelijke groet

 25. Guru M zegt:

  Hoe kun je nu Facebook instellen zodat alle activiteiten die ik doe op Facebook niet in de tijdlijn van een ander zichtbaar worden?

  • Beste,

   Op Facebook kon je recente activiteiten per onderdeel verbergen voor anderen. Deze functie is sinds een aantal maanden niet meer beschikbaar op je profiel. Wel kun je uiteraard handmatig activiteiten verbergen voor iedereen of specifieke personen met wie je op Facebook bent verbonden. Hiervoor kun je gebruik maken van het Facebook Activiteitenlogboek: https://www.facebook.com/help/289066827791446

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 26. caroS zegt:

  Hoi Martijn,

  Kan je iets meer uitleg geven over hoe je dat in het activiteitenlogboek kan regelen dat je activiteiten kunt verbergen voor iedereen of specigieke personen?

  • Beste Caros,

   Elk Facebook-profiel heeft een Activiteitenlogboek waarmee je per update/activiteit de privacyinstellingen kunt raadplegen en aanpassen. Per update kun je rechts de instellingen voor de zichtbaarheid aanpassen. Je vindt meer over het activiteitenlogboek in het Facebook helpcentrum: https://www.facebook.com/help/activitylog

   Groet,
   Martijn (NSMA)

 27. Help zegt:

  Ongemerkt heb ik Like en Reacties onder een bericht uitgeschakeld voor vrienden. Zelf zie ik ze nog wel staan. Ik heb geen idee waar en wanneer dit gebeurd is. Hoe krijg ik Like en Reacties weer terug onder mijn berichten?

  • Hoi!

   Is dit op een eigen geplaatste statusupdate? Zover bij ons bekend is het niet mogelijk om like en reacties onder een bericht uit te schakelen.

   Groetjes,
   Martijn (NSMA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*