02-11-2023 / Martijn Baten

LinkedIn is al lang niet meer alleen een platform voor het creëren van carrièrekansen of het opbouwen en onderhouden van een professioneel netwerk. Het is ook een krachtige tool geworden voor organisaties om hun merk te versterken, klanten aan te trekken en groei te realiseren. Één van de krachtigste middelen van een organisatie wordt echter vaak over het hoofd gezien: de medewerkers.

Jouw medewerkers kunnen de beste ambassadeurs zijn om je organisatie op LinkedIn te promoten. Een LinkedIn-gebruiker heeft gemiddeld 1300 connecties. Een organisatie met meer dan 50 teamleden heeft zo toegang tot een potentieel bereik van 65.000 professionals en hun connecties en netwerken. Het activeren van de netwerken van jouw medewerkers betekent dus een enorme impact en omdat je medewerkers (uiteraard) een bekend en vertrouwd gezicht zijn bij relaties is er ook een ‘gunfactor’ die leidt tot meer aandacht.

Online ambassadeurs op LinkedIn creëren

LinkedIn succesvol gebruiken als organisatie vraagt dus om meer dan alleen een actieve bedrijfspagina. In deze blogpost geven we je vijf tips om medewerkers te activeren en hen te inspireren om online ambassadeurs op LinkedIn te worden voor jouw organisatie.

Tip 1: Maak medewerkers bewust van hun potentieel

Breng het potentieel van je medewerkers onder de aandacht, benadruk hun expertise en de impact die ze kunnen hebben. Het is essentieel dat medewerkers zich bewust zijn van hun waarde en in staat zijn om deze te delen met hun online netwerken. Bied ze de nodige vaardigheden en hulpmiddelen aan om deze kennis te delen op platforms zoals LinkedIn. Organiseer interne workshops of trainingssessies om hen hierbij te ondersteunen.

Tip 2: Gebruik ‘reposten’ als startpunt

Als medewerkers terughoudend of afwachtend zijn om hun eigen expertise en ervaring op LinkedIn te delen, kan het delen van relevante content van anderen een goed startpunt zijn (reposting). Stimuleer medewerkers om deze gedeelde inhoud te voorzien van een persoonlijke boodschap om hun betrokkenheid en online aanwezigheid te vergroten. Dit biedt een laagdrempelige manier om te beginnen en helpt hen geleidelijk meer zelfvertrouwen te krijgen bij het delen van hun eigen inzichten en kennis op het platform.

Reposten op LinkedIn

Tip 3: Geef kennis en verhalen van medewerkers extra podium

Om de expertise van je medewerkers te benutten, zorg dat je met hen verbonden bent op LinkedIn. Deel content van je medewerkers op je bedrijfspagina en tag collega’s in je berichten. Dit geeft de kennis en verhalen van je medewerkers een extra podium, waardoor ze zich gewaardeerd voelen en de zichtbaarheid van je organisatie wordt versterkt.

Tip 4: Laat je bedrijfspagina taggen door collega’s

Moedig medewerkers aan om de LinkedIn bedrijfspagina te vermelden. Door medewerkers te stimuleren om de bedrijfspagina te vermelden in berichten creëer je meer zichtbaarheid en bekendheid. Net zoals collega’s kunnen worden getagd, kunnen medewerkers de organisatiepagina noemen. Zo dragen zij een steentje bij aan het vergroten van de aandacht voor de pagina en stelt je in staat om hun gedeelde content beter te volgen.

Laat je LinkedIn bedrijfspagina taggen door collega’s

Tip 5: Biedt houvast met social media richtlijnen

Biedt medewerkers duidelijkheid en een positieve duiding met praktische social media richtlijnen. Door medewerkers vertrouwen, structuur en duidelijkheid te verschaffen met praktische richtlijnen voor social media stimuleer je een cultuur van delen. Leg uit wat je van hen verwacht en welk gedrag acceptabel is op platforms zoals LinkedIn. Communiceer opbouwend en motiveer met een focus op wat wel kan, in plaats van te benadrukken wat niet kan. Zo geef je medewerkers de nodige begeleiding en empowerment om effectief bij te dragen aan je organisatie op LinkedIn.

Incompany LinkedIn training

Wil je met jouw medewerkers meer stappen zetten naar online ambassadeurs op LinkedIn? Bekijk dan eens onze incompany LinkedIn-training. Bij deze training geven we jouw medewerkers alle handvatten die ze nodig hebben om hun LinkedIn-netwerken te activeren. Neem contact met ons op voor een maatwerkadvies.

button