20-12-2022 / Martijn Baten

Het werken met een social media contentkalender is een praktisch hulpmiddel om te plannen en te organiseren wat je op sociale media gaat plaatsen. Door je activiteiten op spocial media te plannen kun je de consistentie van je merk verhogen, de interactie met je volgers verbeteren en de impact van je sociale media activiteiten vergroten.

5 Stappen voor een Social Media Contentkalender

Om een goede social media contentkalender te maken, kun je de volgende vijf stappen volgen:

1. Bepaal je doelen: Voordat je begint met plannen, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je met je social media activiteiten wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld je merkbekendheid verhogen, meer traffic naar je website genereren of je verkoop verhogen? Door je doelen te bepalen, kun je gerichter plannen en meten of je social media strategie succesvol is. De onderdelen die je in de post laat terugkomen zijn ook mede bepalend voor het behalen van je doel.

2. Maak een lijst met contentideeën: Bedenk welke soorten content je wilt delen op sociale media. Dit kan bijvoorbeeld zijn: blogposts, video’s, foto’s, infographics, polls, etc. Probeer divers te zijn en bedenk hoe je content kan aansluiten bij de interesses van je doelgroep.

3. Maak een planning: Zet je contentideeën in een kalender en bepaal op welke dagen en tijdstippen je ze wilt publiceren. Houd rekening met eventuele feestdagen, vakanties of andere speciale gelegenheden. Meer tips voor een goede social media planning lees je in dit artikel. Je kunt je ook later inspireren door deze inzichten van social media tool Coosto over frequentie van content plaatsen op platformen en beste tijdstip om content te plaatsen.

4. Maak gebruik van social media planning tools: Er zijn verschillende tools beschikbaar die vje kunnen helpen om je social media content te plannen en te publiceren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Hootsuite, Buffer of Later.

5. Pas je contentkalender aan: Houd rekening met veranderingen in de markt en veranderingen in de doelen van de organisatie. Zo nodig kun je je contentkalender aanpassen om ervoor te zorgen dat je social media activiteiten blijven aansluiten bij wat er speelt.

Door een social media contentkalender te maken, kun je efficiënter werken en ervoor zorgen dat je consistent en doelgericht publiceert op sociale media. Dit kan helpen om de impact van je social media activiteiten te vergroten en je doelen te behalen.

Social Media Contentkalender 2023Download gratis de NSMA Social Media Contentkalender 2023

Met de NSMA Social Media Content kalender 2023 is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.

Download gratis de NSMA Social Media Content kalender 2023