18-06-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceert een functie om collega’s in het zonnetje te zetten op het online sociale netwerk. Het bedanken en erkennen van collega’s is belangrijk om de werktevredenheid op peil te houden. In dit artikel wordt de werking van LinkedIn Kudos om collega’s te complimenteren toegelicht.

Bedank collega’s met LinkedIn Kudos

Uit studies en onderzoek blijkt dat 7 op de 10 medewerkers die erkenning krijgen voor hun werk, ook zelf zeer tevreden zijn met hun werk. Deze toename in tevredenheid leidt ook tot meer creativiteit en productiviteit onder werknemers. Op LinkedIn worden regelmatig professionals in het zonnetje gezet voor geleverd werk en behaalde resultaten. Om hier beter op aan te sluiten is nu LinkedIn Kudos geïntroduceerd. Op deze manier is het makkelijker om collega’s in het zonnetje te zetten op LinkedIn. Met LinkedIn Kudos is het mogelijk om op een leuke en eenvoudige manier professionals te erkennen voor inspanningen en resultaten.

LinkedIn Kudos gebruiken
LinkedIn gebruikers kunnen gebruik maken van LinkedIn Kudos via de Android– of iOS-app. Na het openen van de app klikt een gebruiker op het delen van een bericht en dient dan te kiezen voor het lint-icoon (ribbon icon) rechts onderin. Vervolgens kunnen de relaties worden gekozen die een gebruiker in het zonnetje wil zetten. Er zijn diverse categorieën waar een gebruiker uit kan kiezen zoals bijvoorbeeld teamspeler, inspirerende leider en nog 8 andere opties. Vervolgens kan de ‘kudos’ gepubliceerd worden en krijgen de gebruikers die in het zonnetje worden gezet een notificatie. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een kudos:

Zet collega's in het zonnetje met LinkedIn Kudos

 

De volledige werking van LinkedIn Kudos wordt toegelicht in de onderstaande video:

Gebruikers van de LinkedIn iOS app kunnen direct gebruik maken van LinkedIn Kudos en op korte termijn zal de functie ook beschikbaar zijn voor Android en desktopgebruikers.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.