23-07-2019 / Martijn Baten

Het kan goed voorkomen dat er een bericht op Facebook is geplaatst waarbij de link in de beschrijving is vergeten of dat er een woord verkeerd is gespeld. Gelukkig kan een bericht op Facebook ook na publicatie nog worden aangepast. In dit artikel een uitleg hoe een Facebook bericht bewerkt kan worden nadat het gepubliceerd is.

Een gepubliceerd Facebook bericht bewerken

Na het plaatsen van een bericht op Facebook kan de tekst worden bewerkt, maar kunnen geen afbeeldingen of video’s direct bij het bericht worden gewijzigd. Wanneer een verkeerde foto of video aan het bericht is toegevoegd, kan het raadzaam zijn om het bericht te verwijderen en opnieuw te plaatsen (lees onderaan dit artikel voor een tip waarmee het aanpassen wel kan). Als er in een bericht een komma is gemist, een woord verkeerd is gespeld of als er nog een merk of persoon getagd moet worden, kan dit wel eenvoudig aangepast worden in het tekstveld van het bericht. De nabewerking van een bericht is ook mogelijk in de Paginabeheer-app van Facebook.

Een bericht kan alleen door een paginabeheerder en redacteurs aangepast worden. Het is daarvoor wel belangrijk om te weten dat iedereen kan zien welke bewerkingen er na publicatie van het bericht zijn doorgevoerd. De bewerkingsgeschiedenis van elk bericht is openbaar te bekijken. Via de volgende stappen kan er achterhaald worden wie een bericht heeft bewerkt en wat er is bewerkt:

  • Ga naar het bericht en klik op ···
  • Selecteer ‘Bewerkingsgeschiedenis bekijken’
  • Hier kan de geschiedenis van alle bewerkingen worden ingezien, inclusief alle bewerkingen die zijn doorgevoerd voordat het bericht is gepubliceerd.
  • Klik op ‘Sluiten nadat je klaar bent met de bewerkingsgeschiedenis

 Het bewerken van een bericht op Facebook

Een bericht bewerken nadat deze is gedeeld op de pagina gaat als volgt:

  • Ga naar het Facebook bericht;
  • Kies in de rechterbovenhoek op ··· en selecteer vervolgens ‘Bericht bewerken’;
  • Bewerk het bericht en klik op ‘Opslaan’.

Let op! Het is niet mogelijk om berichten te bewerken die onderdeel zijn van een advertentiecampagne. Wanneer je er dus voor kiest om een Facebook bericht te promoten, kan het raadzaam zijn deze eerst te bewerken alvorens deze wordt ingezet in een advertentiecampagne.

Toch een afbeelding wijzigen via de Facebook paginabeheer-app

Indien een bericht wordt bewerkt via de Facebook paginabeheer-app kunnen meerdere foto’s aan een bericht worden toegevoegd. Hierdoor kan de afbeelding van het bericht worden gewijzigd. Het is in de app ook mogelijk om een extra foto naar een bericht te uploaden, op te slaan, terug te gaan naar de bewerkingsmodus en de originele afbeelding te verwijderen.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.