01-09-2014 / Ayman van Bregt

Een LinkedIn gebruiker blokkeren om jouw LinkedIn profiel te bekijkenMet meer dan vijf miljoen LinkedIn gebruikers in Nederland is het mogelijk dat er mensen een profiel hebben op LinkedIn waarvan je liever niet hebt dat ze de informatie op jouw LinkedIn profiel kunnen bekijken.In dit artikel wordt uitgelegd hoe je in twee stappen een LinkedIn gebruiker kunt blokkeren om te voorkomen dat deze persoon jouw LinkedIn profiel nog langer kan bekijken.

In twee stappen een LinkedIn gebruiker blokkeren om jouw LinkedIn profiel te bekijken

Een LinkedIn gebruiker blokkeren is een functionaliteit die LinkedIn heeft geïntroduceerd om bijvoorbeeld nare situaties zoals stalking tegen te gaan.
Maar het is ook denkbaar dat je een LinkedIn gebruiker wilt blokkeren uit bijvoorbeeld concurrentie-overwegingen.
De onderstaande twee stappen maken het mogelijk om een LinkedIn gebruiker te blokkeren met wie je niet verbonden bent op LinkedIn.

  • Stap 1: LinkedIn gebruiker blokkeren
    Log in op LinkedIn en ga naar het profiel van de LinkedIn gebruiker die je wilt blokkeren. Klik vervolgens op het ‘driekhoekje’-icoon rechts van de blauwe connect-knop en kies voor de optie ‘Block or report’.
  • Stap 2: LinkedIn gebruiker blokkeren
    Er verschijnt een venster waarin je het bovenste vinkje zet bij ‘Block’ en klik vervolgens op ‘Continue’. LinkedIn vraagt vervolgens op een definitieve bevestiging die gegeven wordt door op ‘Agree’ te klikken. De LinkedIn gebruiker is nu geblokkeerd.

Het is mogelijk om de LinkedIn gebruikers die zijn geblokkeerd weer aan te passen en bijvoorbeeld te deblokkeren via de ‘LinkedIn block-list‘.

 

Tips om de mogelijkheden van een LinkedIn profiel optimaal benutten

Voor iedereen die op LinkedIn wil en precies wil weten hoeEen compleet LinkedIn profiel is belangrijker geworden doordat het profiel via de LinkedIn mobiele apps beter toegankelijk is en een meer centrale rol is gaan spelen. De praktijkgids ‘LinkedIn profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op LinkedIn te maken en te gebruiken.
Bekijk de Praktijkgids LinkedIn profiel maken in onze webwinkel.