30-01-2015 / Martijn Baten

Facebook

Het aantal Facebook gebruikers groeide in het laatste kwartaal van 2014 verder naar 1,39 miljard maandelijkse gebruikers wereldwijd. Het aantal dagelijkse actieve gebruikers groeide door naar 890 miljoen. De cijfers werden deze week bekend gemaakt tijdens de presentatie van de jaarresultaten van Facebook.

Meer dan 80% van de dagelijkse gebruikers gebruikt Facebook via mobiel

Meer dan 80% van de actieve gebruikers maakt van Facebook gebruik via een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Het mobiele dagelijks gebruik op Facebook omvat 745 miljoen gebruikers. Maandelijks maken 1,19 miljard gebruikers actief mobiel gebruik van Facebook. In het afgelopen jaar investeerde Facebook veel in mobiele toepassingen van het online sociale netwerk met onder andere een prominentere rol voor Facebook Messenger en de overname van WhatsApp.

Gebaseerd op de gedeelde cijfers van Facebook maakte Business Insider een grafiek met het dagelijkse actieve gebruik van Facebook in de afgelopen jaren. Dat aantal groeide met 18% in de afgelopen jaren. In de onderstaande grafiek is het aandeel van mobiel goed te zien.

Actieve dagelijkse gebruikers FacebookQ4 2014

Naast het delen van cijfers over het gebruik van Facebook, deelde het online sociale netwerk mee dat het in 2014 12,47 miljard dollar winst heeft gemaakt. Een toename van 58%. In het laatste kwartaal van 2014 behaalde Facebook een winst van 3,85 miljard dollar. Het overgrote deel van de winst is afkomstig van advertenties (3,59 miljard), waarvan 70% afkomstig is uit advertenties op mobiel.

Afbeelding: Business Insider