Snel Facebook-privacyinstellingen aanpassen met ‘Privacysnelkoppelingen’

Nieuwe privacyinstellingen Facebook

Het bekijken van je privacyinstellingen op Facebook kan sinds kort via een snelkoppeling in het menu. Via de nieuwe functie ‘Privacysnelkoppelingen’ kun je eenvoudig instellen wie je updates mag bekijken, contact met je mag opnemen en wie je niet meer mag ‘lastigvallen’ op Facebook. In dit artikel worden de verschillende opties toegelicht van deze nieuwe Facebook-functie.

Wie kan mijn inhoud zien?

Wie kan mijn inhoud zien? - Facebook privacyinstellingenVia het onderdeel ‘Wie kan mijn inhoud zien?‘ kun je aangeven wie de toekomstige berichten die je op Facebook plaatst mag zien. Je kunt hierbij onderscheid maken tussen ‘Openbaar’, ‘Vrienden’, ‘Alleen ik’ of ‘Aangepast’. Via ‘Aangepast’ kun je Facebook vrienden uitsluiten zodat zij je berichten niet meer kunnen bekijken.

Wanneer je de instellingen voor afzonderlijke updates wilt bekijken, dan kun je dat doen in het ‘Activiteitenlogboek’ van je Facebook profiel. In het artikel ‘Tips en tricks voor Facebook Timeline‘ kun je meer lezen over de werking van het ‘Activiteitenlogboek’.

Wie kan contact met me opnemen?

Wie kan contact met me opnemen? - Privacyinstellingen FacebookOnder het menu ‘Wie kan contact met me opnemen‘ kun je aangeven wie je berichten mogen sturen binnen Facebook. Het instellen hiervoor werkt aan de hand van filtering. Je kunt kiezen uit ‘Basisfiltering’ waarmee je vooral berichten van vrienden en van mensen die je misschien kent (bijvoorbeeld: vrienden van vrienden) ontvangt in je postvak IN. Berichten van andere mensen worden in de ‘Map Overige‘ geplaatst en hier ontvang je geen melding van. Wanneer je voor ‘Strikte filtering’ kiest, ontvang je alleen berichten van vrienden in je postvak IN. Sommige berichten van andere mensen die je wel wilt ontvangen kunnen in de ‘map Overige’ worden geplaatst.

Naast het instellen van berichten kun je onder dit menu ook aangeven wie je een vriendschapsverzoek mag sturen. Je kunt hierbij kiezen uit: ‘Iedereen’ of alleen ‘Vrienden van Vrienden’.

Hoe zorg ik dat iemand me niet meer lastigvalt?

Hoe zorg ik dat iemand me niet meer lastigvalt? - Privacyinstellingen FacebookMet de derde snelkoppeling in het menu kun je personen blokkeren zodat je geen vrienden meer met deze personen bent. De geblokkeerde personen kunnen geen gesprekken meer met je beginnen nadat je dit hebt gedaan. Ook kun je ermee voorkomen dat deze personen nog de updates van je profiel kunnen bekijken. Door een naam van een Facebook vriend in te voeren in het formulier kun je direct een persoon blokkeren.