04-09-2011 / Ayman van Bregt

Meer verkeer naar je website met de tweet button van TwitterUit een onderzoek (op basis van 4 miljoen tweets) van het Amerikaanse bedrijf BrightEdge is gebleken dat het plaatsen van een ‘Tweet button’ er soms toe leidt dat verkeer naar een website toeneemt met 700%. Met een Tweet knop kunnen mensen een bericht of pagina delen via Twitter. Het is dus belangrijk om op je website mensen de mogelijkheid te geven om artikelen makkelijk te kunnen delen via social media. Uit het onderzoek is gebleken dat 42,5% van de top 10.000 websites in de wereld al gebruik maakt van de ‘deel-knop’ van Twitter. De andere sociale netwerken halen de volgende score:

  • Facebook 50,3%
  • Google+ 8,1%
  • LinkedIn 4%

De knop van Twitter is eenvoudig op de site te plaatsen door de onderstaande stappen te volgen:

Stap 1: Ga naar de pagina Tweet button creator op Twitter.com

Stap 2: Kies de Twitter deel knop (share button)Lay-out knop kiezen
Kies de lay-out van je Twitter knop (tab button). Je kunt kiezen voor een knop met een teller die aangeeft hoe vaak het bericht is doorgestuurd (vertical count en horizontal count) en een knop zonder teller (no count).

Stap 3: De berichttekst  (optioneel aanpassen
De tab ‘Tweet text’ geeft je de mogelijkheid om de tekst van het bericht wat gedeeld wordt op Twitter te bepalen. Standaard kiest Twitter de titel van de pagina (vaak al de titel van het bericht). Je kunt zelf een tekst bepalen door ‘Enter some other text’ te vervangen door de gewenste tekst.

Stap 4: URL optioneel aanpassenTwitter deel knop link aanpassen
Bij de tab ‘URL’ kun je de URL aanpassen die gedeeld wordt. Standaard is de URL een link naar het bericht. De link kun je aanpassen door ‘Enter some other text’ aan te passen met een gewenste link.

Stap 5: Taal instellen
Bij de tab ‘Language’ kun je aangeven in welke taal het bericht wordt gedeeld. Standaard staat dit op Engels, je past dit aan naar het Nederlands door ‘Dutch’ te kiezen.

Stap 6: Suggesties geven wie te volgen
Twitter geeft bij stap 2 op de website de mogelijkheid om zodra iemand een bericht gedeeld heeft, een aanbeveling te doen om mensen op Twitter te volgen. Standaard is het account waar je al mee bent ingelogd ingevuld. Je kunt een ander account opgeven als je dat wilt door de Twitter gebruikersnaam in te vullen.

Stap 7: Code van de knop kopiëren
De knop is nu klaar om gedeeld te worden. Dit doe je door de code te kopiëren en vervolgens aan je website toe te voegen. Als je niet weet hoe je dit moet doen, vraag dan degene die (wellicht) je website onderhoudt.

Is dit bericht waardevol geweest? De stappen hierboven zijn doorlopen en de onderstaande Tweet knop is het resultaat dus deel het gerust met je volgers ;-).