18-10-2017 / Ayman van Bregt

Twitter heeft een nieuwe Website Card geïntroduceerd. Met de Video Website Card kunnen merken en organisaties op een creatieve wijze video inzetten om meer gebruikers naar een website te trekken. In dit artikel staan de mogelijkheden van de Video Website Card verder toegelicht.

Twitter introduceert Video Website Card

Gebruikers verwachten in toenemende mate persoonlijke interactie met merken en organisaties via online kanalen. Op basis van deze trend komt Twitter met de nieuwe Video Website Card om een betere klantervaring te bieden. De Twitter Video Website Card geeft gebruikers de mogelijkheid om middels video gebruikers naar een website te brengen of direct actie te ondernemen na het zien van de video.

De Video Website Card kan op Twitter worden ingezet voor verschillende marketingdoelstellingen zoals het opbouwen van bereik, het wekken van interesse voor een specifiek product of gebruikers door te laten klikken naar een website voor meer informatie.

Onderdeel van de nieuwe Video Website Card zijn de automatische startfunctie, een aan te passen titel en een url voor een landingspagina waarbij adverteerders kunnen kiezen om de advertentie in te zetten op basis van het aantal views, kliks naar de website of bewustwordingsdoelstellingen. Adverteerders hebben zo een keuzemogelijkheid in waar ze voor willen betalen.

Adverteerders kunnen per direct wereldwijd gebruik maken van de nieuwe Video Website Card op Twitter. Adverteerders in Nederland kunnen starten met het nieuwe advertentieformaat via ads.twitter.com. De mogelijkheden van de Video Website Card zijn hieronder in een Twitter-afbeelding weergegeven:

Twitter introduceert Video Website Card

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.