07-02-2018 / Ayman van Bregt

Twitter heeft in het afgelopen jaar een aantal nieuwe API’s (application programming interface) geïntroduceerd. Hiermee kunnen gebruikers van nieuwe mogelijkheden gebruik maken op Twitter, zoals het aanvragen van een volledig archief met alle tweets van een account. Dit artikel zet de mogelijkheden van het volledige Twitter archief op een rij.

Twitter stelt volledig archief van tweets beschikbaar

Door het downloaden van het volledige archief van tweets kunnen gebruikers inzicht krijgen in conversaties en actualiteiten die terug gaan tot 2006. Twitter wil met het archief gebruikers en belangstellenden de mogelijkheid geven om de volgende inzichten op te doen:

  • Wat gebruikers hebben gezegd over een merk of organisatie in de afgelopen 10 jaar;
  • De conversaties en veranderingen in de gesprekken over grote tv-programma’s door de jaren heen;
  • Hoe mensen reageren op introductie van technologische innovaties en producten door de jaren heen.

Het archief is per direct beschikbaar voor gebruikers van de ‘Premium Search Tweets API’. Voorheen was de mogelijkheid om zo uitgebreid te zoeken in het Twitter-archief alleen mogelijk voor klanten met een duur Twitter enterprise API-contract. De technische mogelijkheden van archief van Tweets licht Twitter hier verder toe. Twitter gebruikers die nog geen toegang hebben tot de API’s van Twitter kunnen via dit formulier een developers-rol aanvragen.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.