13-04-2016 / Ayman van Bregt

Twitter stopt TweetDeck voor WindowsTwitter stopt met de desktop-applicatie TweetDeck voor Windows. Twitter stopte eerder al met het aanbieden van Tweetdeck voor iPhone en Android. In dit artikel staan de gevolgen van het stoppen van TweetDeck van Windows op een rij.

Twitter stopt met TweetDeck voor Windows

Twitter heeft onlangs een aantal wijzigingen doorgevoerd aan TweetDeck. Gebruikers van Twitter kunnen eenvoudig switchen in het gebruik van TweetDeck tussen de applicatie en de browser. Een belangrijke andere wijziging is dat Twitter stopt met TweetDeck voor Windows.
Tweetdeck voor Mac blijft wel beschikbaar via de App Store. Tweetdeck voor Windows gebruikers worden nu verwezen de browserversie Tweetdeck.twitter.com.

Twitter probeert ook Windows-gebruikers te helpen door het eenvoudig te aken om Tweetdeck toe te voegen aan de Windows taakbalk. Door de browserversie van Tweetdeck in Chrome te openen kunnen Windows-gebruikers kiezen voor ‘Customize and control’, vervolgens kiezen voor ‘More tools’ en de optie ‘Add to taskbar’.
Twitter heeft aangegeven de ontwikkeling van TweetDeck voor Windows te stoppen om meer focus aan te brengen in de TweetDeck experience voor alle gebruikers.

Vanaf 15 april verdwijnt TweetDeck voor Windows definitief. Windows gebruikers die een alternatief zoeken voor TweetDeck kunnen gebruik maken van HootSuite, dat meerdere social media (waaronder Twitter, Facebook en LinkedIn) managen mogelijk maakt.

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite Pro

Met Hootsuite kunnen bedrijven en organisaties verschillende social media accounts effectief managen op één plek.  Dankzij een partnership met Hootsuite biedt NSMA de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro zonder enigen verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.