05-09-2016 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft onderzoek gedaan naar welke vaardigheden professionals helpen om een baan te vinden. Gebaseerd op de eigen data van LinkedIn werd inzichtelijk gemaakt welke zachte vaardigheden (soft skills) het meest belangrijk zijn in de zoektocht naar een baan. In dit artikel staan de belangrijkste vaardigheden om een baan te vinden op een rij.

De 10 belangrijkste vaardigheden om een baan te vinden volgens LinkedIn

Eerder publiceerde LinkedIn al belangrijke inhoudelijke vaardigheden om een nieuwe baan te vinden. LinkedIn deed nu onderzoek gedurende een jaar (juni 2014 – juni 2015) onder 2,3 miljoen werkzoekenden op LinkedIn. LinkedIn onderzocht de periode die het duurde om een nieuwe baan te vinden en de vaardigheden die werden gedeeld op het LinkedIn profiel. Op basis van 58 ‘zachte’ vaardigheden is een indeling gemaakt om tot de tien belangrijkste vaardigheden te komen. Naast het data-onderzoek werden ook een kleine 300 HR-managers geïnterviewd over het belang van zachte vaardigheden.
De belangrijkste 10 zachte vaardigheden om een baan te vinden volgens LinkedIn zijn achtereenvolgens goede communicatieve vaardigheden, organisatievermogen, teamspeler, punctueel, kritisch denkvermogen, sociaal, creatief denkvermogen, interpersoonlijke communicatievaardigheden, aanpassingsvermogen en een vriendelijke persoonlijkheid.

 

LinkedIn publiceert belangrijkste vaardigheden om een baan te vinden

Linkedin benadrukt dat het belangrijk is om deze zachte vaardigheden goed zichtbaar te maken via het LinkedIn profiel. LinkedIn gebruikers die deze vaardigheden willen ontwikkelen kunnen gebruik maken van de mogelijkheden van het leerplatform van LinkedIn; Lynda.com.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.