21-10-2012 / Ayman van Bregt

http://www.remarkable.co.nz/wordpress/wp-content/uploads/2011/02/how-to-get-more-followers-on-twitter.png

Veel bedrijven en organisaties die actief zijn op Twitter hechten veel waarde aan de groei van het aantal volgers. Twitter-volgers zijn tegenwoordig ook te koop, maar dit artikel gaat over hoe je kwalitatief kunt groeien in het aantal volgers. Kwalitatieve volgers kiezen er bewust voor om je te gaan volgen op Twitter. Deze volgers kunnen je op deze manier helpen meer impact te hebben.

Vijf tips voor meer volgers op Twitter

1: Compleet en verzorgde Twitter-bio
Een kloppende, verzorgde en complete bio is niet alleen tekstueel maar ook visueel goed ingericht op Twitter. Met de nieuwe omslagfoto kun je visueel nog meer communiceren met bezoekers van je Twitter-profiel. In het artikel ‘Drie tips om gericht volgers te krijgen met een effectieve Twitter bio‘ kun je meer tips vinden om je bio aan te scherpen.

2: Plan je Twitter-activiteiten
Als je een schema maakt op basis waarvan je jouw Twitter-activiteiten plant komt er continuïteit in je tweets, ook wanneer je even geen tijd hebt. Je kunt tweets van tevoren schrijven en inplannen. Hiermee toon je niet alleen dat je een actieve gebruiker bent maar kan het aantal volgers ook groeien. Als je goed hebt nagedacht over een doelgroep op wie je je richt en deze regelmatig addresseert met goede tweets kan je zichtbaarheid onder deze doelgroep toenemen. Je kunt tweets inplannen met bijvoorbeeld HootSuite en Tweetdeck.

3: Neem deel in gesprekken en geef aandacht
Naast het zelf actief zijn op Twitter is het geven van aandacht aan anderen een manier om meer volgers te verkrijgen. Door deel te nemen aan gesprekken die al plaatsvinden op Twitter kun je zichtbaar worden in de netwerken van anderen. Je kunt ook actief op zoek gaan naar interessante tweets om op te reageren. In het artikel ‘Vijf tips om effectief te zoeken op Twitter‘ krijg je nog tips om makkelijk informatie te vinden.

4: Begrijp en gebruik hashtags
Hashtags gebruiken zoals #socialemedia kunnen je helpen om zichtbaar te worden bij andere gebruikers op Twitter die jou nog niet volgen. Door hashtags toe te voegen aan een tweet die passen bij het onderwerp geef je jouw lezers context bij de tweet en wordt je direct zichtbaar bij mensen die zoeken op deze hashtag. Meer over hashtags kun je lezen in het artikel ‘Vier redenen om zakelijk, hashtags te gebruiken op Twitter‘.

5: Monitor de ontwikkeling van het aantal Twitter-volgers
Het is niet slecht om inzicht te krijgen in de manier waarop je nu van Twitter gebruik maakt. Met TwitterCounter.com krijg je inzicht in hoe het aantal volgers van jouw Twitter-account groeit (of daalt). Op deze manier kun je voor jezelf een beeld krijgen of je op de goede weg bent. Meer inzichten en tools kun je nog vinden in het artikel ‘Inzichten en statistieken halen uit Twitter‘.

Afbeelding: http://www.remarkable.co.nz/