28-02-2012 / Martijn Baten

Facebook kaart op je TijdlijnOp een Facebook Timeline kun je afbeeldingen plaatsen en delen met je vrienden. Nieuw op je Timeline is een kaart waar je geplaatste afbeeldingen aan kunt toevoegen. Hierdoor kun je alle foto’s een plek geven op de kaart en zo koppelen aan een locatie. Door afbeeldingen aan een locatie toe te voegen worden deze ook toegevoegd aan de bedrijfspagina van die locatie. In dit artikel leggen we je uit hoe je stapsgewijs een afbeelding kunt toevoegen aan een eigen kaart op Facebook.

Stap 1 – Ga naar je Tijdlijn op Facebook

Om te starten met het toevoegen van afbeeldingen aan je kaart, ga je naar je eigen Timeline en kies je in het menu onder de omslagfoto voor ‘Kaart’.

Stap 2 – Foto’s toevoegen aan de kaart

Foto's toevoegen aan kaart op FacebookOp de pagina die verschijnt zie je een grote kaart. Kies rechtsbovenaan de pagina op de knop ‘Foto’s toevoegen aan kaart’. Bovenin verschijnt vervolgens een ‘strip’ met al je geplaatste afbeeldingen en afbeeldingen waarop je ‘getagd‘ bent. Deze kun je toevoegen aan je kaart.

Stap 3 – Voeg een locatie toe aan de afbeelding

Voeg de locatie toe aan de afbeeldingOm de afbeelding een plek te geven op de kaart moet je er een locatie aan toevoegen. Om dit te doen klik je op de afbeelding die je wilt toevoegen. Door erop te klikken verschijnt een lijst waarmee je kunt zoeken naar locaties. Als je de gewenste locatie hebt gevonden, voeg je deze toe aan de kaart door erop te klikken.

Ben je klaar met het toevoegen van afbeeldingen op je kaart, klik dan rechtsbovenaan de pagina op de knop ‘Klaar met toevoegen’. Anderen kunnen nu je kaart bekijken en de afbeeldingen hierop terugvinden