19-08-2016 / Martijn Baten

Facebook vriendschapsverzoeken

Het komt regelmatig voor dat Facebook gebruikers een vriendschapsverzoek krijgen van iemand die ze helemaal niet kennen. Naast het handmatig verwijderen van zo’n vriendschapsverzoek is het ook mogelijk onbekende vriendschapsverzoeken automatisch te blokkeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je automatisch vriendschapsverzoeken op Facebook kunt blokkeren.

Vriendschapsverzoeken op Facebook automatisch blokkeren

Nog regelmatig proberen gebruikers van Facebook mensen een vriendschapsverzoek te sturen om een netwerk binnen te komen en zo persoonlijke gegevens te achterhalen. Facebook biedt de mogelijkheid om vriendschapsverzoeken op Facebook van onbekenden automatisch te blokkeren. Hiermee voorkom je dat onbekende personen je een vriendschapsverzoek sturen en je deze telkens handmatig moet verwijderen.

Het instellen van het automatisch blokkeren van vriendschapsverzoeken door onbekenden werkt eenvoudig via de privacysnelkoppelingen. Ga hiervoor naar de website van Facebook en login op je eigen profiel.

Klik rechts bovenaan in het menu op het hangslot icoon. Kies vervolgens voor de optie ‘Wie kan contact met me opnemen?‘ In het keuzemenu dat verschijnt zijn de opties ‘Iedereen‘ en ‘Vrienden van vrienden‘ zichtbaar. Kiezen voor de tweede optie zorgt ervoor dat alleen gebruikers die bevriend zijn met je eigen vrienden een vriendschapsverzoek kunnen sturen naar je profiel.

Vriendschapsverzoeken op Facebook selectief blokkeren

 

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.