21-11-2017 / Ayman van Bregt

Twitter Promote is een nieuwe advertentievorm waarmee adverteerders laagdrempelig de zichtbaarheid van hun Twitter-accounts kunnen vergroten tegen een vast bedrag. Met gebruik van de Twitter Promote modus wordt de zichtbaarheid van een Twitter-account uitgebreid om zo het bereik te vergroten en het aantal volgers te laten groeien. In dit artikel staan de mogelijkheden van het nieuwe Twitter Promote op een rij.

 

Twitter Promote modus biedt nieuwe advertentiemogelijkheden

De Twitter Promote modus richt zich primair op Twitter-accounts met een maximum aantal volgers van ongeveer 2000. In de toekomst zal Twitter Promote ook worden geïntroduceerd voor Twitter-accounts met meer volgers. Voor $99 per maand kan er gebruik worden gemaakt van Twitter Promote. Tweets van het Twitter account worden hierdoor als advertentie ingezet en voorzien van een kleine ‘promoted’-badge zoals bij de reguliere Promoted Tweets. In tegenstelling tot Promoted Tweets die ingesteld moeten worden via het Twitter Advertentiedashboard verloopt het proces van Twitter Promote geautomatiseerd.

Met het activeren van de Twitter Promote worden dagelijks de eerste tien geplaatste tweets (die de kwaliteitsfilter doorstaan) omgezet in een Promoted Tweet-campagne gericht op een relevant publiek. Niet elke tweet die wordt opgenomen in de campagne, zal zichtbaar zijn als advertentie. Dit is afhankelijk van de prestaties van andere tweets. Als de eerste tien tweets antwoorden, retweets of ‘quote’-tweets zijn zullen deze automatisch worden uitgefilterd. Naast het promoten van tweets zal er ook een Promoted Account campagne worden geactiveerd om meer volgers te trekken.

Twitter stelt dat met Twitter Promote er maandelijks gemiddeld zo’n 30.000 extra mensen zullen worden bereikt en 30 extra volgers bijkomen. De prestaties van de nieuwe advertentiemogelijkheden zijn wel afhankelijk van het type Twitter-account, de gewenste doelgroep en de frequentie van de tweets. De tweets kunnen niet worden gekozen maar het is wel mogelijk om de Twitter Promote modus te pauzeren via het abonnementen-menu in de app. Als de Twitter Promote modus gepauzeerd is zullen er geen tweets worden gepromoot maar worden de abonnementskosten wel maandelijks nog afgeschreven.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.