Bastiaan de Boer - Greenchoice

Achtergrond

Bastiaan de Boer, Projectmanager team Klantprojecten, Greenchoice

Vraagstuk

Greenchoice is de grootste groene energieleverancier van Nederland. Het team Klantprojecten zorgt er binnen onze organisatie voor dat nieuwe duurzame energieprojecten worden gerealiseerd op lokaal niveau. Met ons team vinden we het belangrijk om goed in contact te staan met omwonenden, lokale energie coöperaties en overige stakeholders. Daarbij wilden we LinkedIn kunnen inzetten ter ondersteuning van onze commerciële processen, met name bij de acquisitie van nieuwe klantprojecten. Doordat onze medewerkers LinkedIn effectiever kunnen gebruiken, kunnen zij zichzelf online beter profileren en netwerken met (potentiële) klanten en zakelijke relaties.

Resultaat van NSMA

Tijdens de gezamenlijke teamdag van het team Klantprojecten hebben de trainers van NSMA een LinkedIn training verzorgd. Tijdens deze training hebben we geleerd over de werking van LinkedIn, op welke manieren we zelf met een eigen LinkedIn profiel het beste zichtbaar kunnen zijn en op welke manieren er genetwerkt kan worden met relevante zakelijke contacten. Op voorhand werden door NSMA onze LinkedIn- profielen bekeken met als gevolg dat iedereen persoonlijke feedback en praktische verbeteracties meekreeg tijdens de training. Iedereen in ons team heeft inmiddels zijn/haar LinkedIn profiel van een mooie update voorzien en er wordt veel meer kennis gedeeld.

Onderscheidend vermogen

De trainers van NSMA hebben in een relatief kort tijdsbestek een trainingsprogramma vormgegeven dat goed paste bij onze behoeften. Tijdens de training was er veel ruimte om direct aan de slag te gaan door de verschillende werkopdrachten en was er veel ruimte voor vragen en interactie. Na afloop hadden we direct al aanpassingen aan onze LinkedIn profielen gemaakt en ging iedereen met waardevolle tips en inzichten naar huis.

Een tip aan organisaties

Onze gezamenlijke teamdag vond plaats op een externe locatie in Amsterdam. Hierdoor waren onze medewerkers even helemaal uit hun dagelijkse werkflow en ontstond er meer ruimte voor leren en ontwikkelen en persoonlijke interactie. Zorg er als organisatie voor dat je de tijd en ruimte creëert voor het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden, zodat deze goed in de praktijk kunnen worden toegepast.

Sjaak Smeins Neem contact op voor advies Bel mij terug