Niels OlthuisAchtergrond

Niels Olthuis, Product Marketing Manager VISMA Software Nederland

Vraagstuk

VISMA is leverancier van zakelijke cloudoplossingen dat bedrijfsprocessen digitaliseert voor ondernemingen in het MKB, de grootzakelijke en publieke sector. Onze software voorziet onder andere in boekhouding, groothandels- en projectadministratie, urenregistratie, accountancy, HRM en salarisverwerking. Partners zorgen voor de verkoop, advies en implementatie van onze software aan klanten. We vinden het belangrijk dat onze partners zichzelf als specialisten binnen hun industrie op LinkedIn zichtbaar maken en daarmee hun commerciƫle doelen kunnen realiseren. Doordat onze partners LinkedIn effectiever kunnen gebruiken, kunnen zij zichzelf online beter profileren en netwerken met (potentiƫle) klanten en zakelijke relaties.

Resultaat van NSMA

Tijdens een speciale dag met onze partners heeft een trainer van NSMA een LinkedIn training verzorgd. Tijdens de training hebben onze partners geleerd over de werking van LinkedIn, hoe je de zichtbaarheid van een LinkedIn profiel kunt verbeteren en de mogelijkheden om te netwerken met zakelijke relaties. Op voorhand werden door NSMA de LinkedIn-profielen van alle partners bekeken waardoor iedereen persoonlijke feedback en praktische verbeteracties meekreeg. Door de training hebben onze partners nu hun profiel van waardevolle updates voorzien en wordt er veel meer op LinkedIn gedeeld en aan nieuwe zakelijke relaties gebouwd.

Onderscheidend vermogen

De trainer van NSMA had veel aandacht voor de persoonlijke vragen en behoeften gedurende de training. Door de persoonlijke feedback die onze partners kregen in de vorm van een score over hun eigen LinkedIn profiel kwam iedereen in beweging en ontstond er een actieve leerhouding. Hierdoor had iedereen na afloop direct al aanpassingen aan hun LinkedIn profiel gemaakt en ging iedereen met waardevolle tips en acties huiswaarts.

Een tip aan organisaties

Het ontwikkelen van kennis en vaardigheden is een goed middel om de relatie met partners van je organisatie te versterken. Door het organiseren van deze unieke dag rond een specifieke LinkedIn training boden we onze partners de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, maar met name van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Sjaak Smeins Neem contact op voor advies Bel mij terug