04-12-2011 / Ayman van Bregt

Veel mensen vinden de hoeveelheid volgers op Twitter erg belangrijk. Toch zegt het aantal volgers niet direct iets over de kwaliteit van het netwerk. Vanuit zakelijk perspectief kan het belangrijk zijn om relevante volgers te hebben, zeker wanneer je activiteiten wilt afstemmen op een specifieke doelgroep. Om deze reden worden in dit artikel drie tips gegeven voor een goede bio (de profielomschrijving) op Twitter. Dit kan je helpen om meer relevante volgers te krijgen op Twitter.

Waarom is de Twitter-bio belangrijk?

De bio van je Twitter-account geeft een potentiƫle volger inzicht in wie je bent en wat je doet. Deze informatie kan een belangrijke afweging zijn voor mensen om je wel of niet te gaan volgen. De reden om je te gaan volgen kan bijvoorbeeld zijn om iets van je te kunnen leren of ervaringen te delen.

Gericht volgers krijgen met een effectieve bio

De start van een effectieve bio omschrijving op Twitter begint met na te denken over de redenen waarom mensen jou zouden moeten volgen. Stel jezelf de vraag wat je ze te bieden hebt zodat mensen een reden hebben om je te gaan volgen. Als je in staat bent om goed inzichtelijk te maken wat het volgen van jouw Twitter-account kan opleveren en dit ook waarmaakt zul je kwalitatief goede volgers krijgen. Door deze waarde ook te realiseren voor je volgers zullen ze ook sneller jouw berichten op Twitter delen bijvoorbeeld (retweets).

  • Tip 1: Focus op je interessegebied
    Door je Twitter-activiteiten te koppelen aan je interesse(s) blijf je dicht bij jezelf en heb je als het goed is, altijd iets interessants om te bengen. Door jouw interesses in je bio op te nemen zullen mensen je door deze focus makkelijker vinden. Hierdoor kunnen ze bij vragen bijvoorbeeld in hun eigen netwerk jou gaan noemen als deskundige.
  • Tip 2: Stel prioriteiten op
    Zorg dat je prioriteert bij het opstellen van je bio. Wat wil je dat volgers te weten komen en koppel dit aan je doelstellingen. Gebruik je Twitter alleen voor zakelijke doeleinden? Vraag je dan bijvoorbeeld af wat het bijdraagt om in je bio te vermelden dat je graag in je vrije tijd tekent.
  • Tip 3: Gebruik trefwoorden van de doelgroep
    Twitter wordt door veel mensen als zoekmachine gebruikt dus denk na over welke trefwoorden potentiƫle volgers zullen gebruiken op Twitter waardoor ze op jouw profiel moeten uitkomen.