09-05-2018 / Ayman van Bregt

Dagelijks bezoeken meer dan 200 miljoen gebruikers een zakelijk account op Instagram. De interesse van gebruikers om eenvoudiger producten te kopen via Instagram neemt dan ook toe. Instagram voert daarom wijzigingen door om het eenvoudiger te maken voor bedrijven om producten te verkopen via Instagram. In dit artikel een uitleg hoe het gemakkelijker producten verkopen via Instagram werkt.

Gemakkelijk producten verkopen via Instagram

Instagram wil met name de interactie tussen bedrijven en klanten vereenvoudigen. Hiervoor zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd.

Eenvoudigere inbox
Meer dan 150 miljoen Instagram gebruikers hebben maandelijks interactie met bedrijven via Instagram Direct. Een derde van deze berichten start als gevolg van het bekijken van een Instagram Story. Om de interactie te vergemakkelijken zijn er nieuwe functies geïntroduceerd voor de inbox (Instagram Direct). Bedrijven kunnen eenvoudiger de berichtgeving managen door een nieuw overzicht. Belangrijke nieuwe berichten staan direct overzichtelijk weergegeven. Het is mogelijk om een bericht als favoriet te kenmerken en te filteren op conversaties. Daarnaast zal er in de komende weken worden getest met suggesties om snel te reageren op eenvoudige vragen die vaker worden gesteld. De onderstaande afbeelding geeft inzicht in de nieuwe inbox:

Eenvoudiger producten verkopen via Instagram instagram direct inbox

Van ontdekken naar actie
Doordat meer Instagram gebruikers interactie hebben met bedrijven wil Instagram het voor gebruikers eenvoudiger maken om vanuit de interactie ook acties te ondernemen. Bedrijven kunnen met nieuwe call to actions eenvoudiger verkopen via Instagram door middel van actieknoppen. Actieknoppen die beschikbaar worden gesteld zijn gericht op reserveren, kaarten kopen, een aanschaf starten of boeken zonder dat een gebruiker Instagram hoeft te verlaten. Instagram werkt hiervoor samen met diverse externe partners. Meer informatie over het toevoegen van actieknoppen is te vinden in deze pagina van het Instagram helpcentrum. De actieknoppen voor Instagram om gemakkelijker producten te verkopen zijn op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.