24-10-2012 / Ayman van Bregt

Het is mogelijk om mensen vanaf een website content te laten delen op Twitter met een vooraf gedefinieerde tekst. Dit is handig om niet alleen te stimuleren dat men de link naar jouw content deelt, maar ook om enige controle te hebben over de tekst die erbij wordt geplaatst. Een pakkende tekst of duidelijke call-to-action kan er namelijk voor zorgen dat er eerder op de link wordt geklikt. TweetThis is een tool die het automatisch bijvoegen van een tekst mogelijk maakt. Men kan overigens de tekst zelf aanpassen dus het is geen garantie dat de gewenste tekst ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Desondanks is het een handige tool. Hieronder wordt uitgelegd hoe je TweetThis gebruikt.

 

Makkelijk berichten op Twitter delen met TweetThis

Met TweetThis kun je een tekst en link genereren die je op jouw eigen website of in een nieuwsbericht kunt plaatsen. Wanneer iemand die het bericht leest op de link klikt, komt de vooraf gedefinieerde tekst met deelbare link tevoorschijn in een nieuw venster. De lezer hoeft nu alleen nog ‘Tweet’ te kiezen om de link met bijbehorende tekst op Twitter te plaatsen. Zoals eerder gezegd, kan men de gedefinieerde tekst zelf nog aanpassen waardoor het niet zeker is dat de gewenste tekst echt wordt gedeeld.

Je kunt op TweetThis gebruiken door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar TweetThis;
  2. Vul de tekst in met de gewenste link en klik op ‘Generate Tweet Link!’;
  3. Deel de link of plaats de embed code op je website.

In de afbeelding die hieronder is weergegeven, kun je zien hoe het venster dat verschijnt er uit ziet. Nadat de Tweet link is gegenereerd kun je of een link delen of de embed code op je website plaatsen. Beiden zijn onder de afbeelding zichtbaar zodat je ziet waar je op kunt klikken om dit artikel op Twitter te delen via TweetThis.

TweetThis Link: http://burst.to/IW en TweetThis embed code: <Tweet This>