22-07-2019 / Ayman van Bregt

Twitter wil gebruikers meer controle geven over conversaties.  In het publieke debat dat op Twitter wordt gevoerd kunnen reacties door gebruikers als onprettig worden ervaren. Doormiddel van een test wil Twitter gebruikers meer controle geven over conversaties op Twitter. In dit artikel worden de veranderingen toegelicht.

Meer controle over Twitter conversaties

Twitter is een plek waar het publieke debat dagelijks gevoerd wordt en gevolgd kan worden. Of het nu gaat over confronterende onderwerpen zoals #MeToo of een sportevent zoals de #TDF2019, de gesprekken verbinden mensen. Daarentegen kunnen in deze conversaties op Twitter ook tegengestelde meningen leiden tot minder prettige gesprekken. Om gebruikers hier tegen te beschermen is Twitter gestart met het testen met een nieuwe functie. De nieuwe functie geeft gebruikers meer controle over de conversaties op Twitter omdat reacties die als minder prettig ervaren worden verborgen kunnen worden. Dit betekent dat de eigen Tweet wel nog zichtbaar is maar de reacties niet direct. De test in Canada geeft gebruikers de mogelijkheid om reacties te verbergen. Andere gebruikers kunnen de reacties alsnog wel bekijken en hierop reageren indien gewenst. De onderstaande afbeelding geeft meer inzicht in de lopende test:

Meer controle over Twitter conversaties

Op basis van de test zal Twitter de functionaliteit verder ontwikkelen en daarna beschikbaar stellen voor alle gebruikers wereldwijd. Op welke termijn dit zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.