29-05-2017 / Ayman van Bregt

Met meer dan 10 miljoen beschikbare vacatures op LinkedIn, is de Jobs-sectie een belangrijk startpunt bij de zoektocht van een nieuwe baan of uitdaging. LinkedIn biedt via Jobs verschillende zoekmogelijkheden om de kans op het vinden van een nieuwe uitdaging te vergroten. In dit artikel staan drie tips op een rij voor het zoeken naar een baan op LinkedIn.

3 tips voor het zoeken naar een baan op LinkedIn

Door de grote hoeveelheden beschikbare vacatures op LinkedIn is het belangrijk om gericht te kunnen zoeken naar de meest relevante vacatures. Voor werkzoekenden zijn er diverse filterfuncties beschikbaar bij het zoeken naar een baan op LinkedIn.

1 – Belangrijkste filterfuncties bij LinkedIn Jobs
LinkedIn Jobs biedt diverse mogelijkheden om te filteren bij het zoeken naar vacatures, zoals op functietitel, trefwoord, bedrijfsnaam en regio. De belangrijkste filterfunctie is de locatie waardoor vacatures die niet in de gewenste regio worden aangeboden direct uitgefilterd kunnen worden.

2 – Verfijnen op aanvullende criteria
Na het instellen van de regio biedt LinkedIn een overzicht met beschikbare vacatures. Door omlaag te scrollen verschijnen er rechts op de pagina diverse aanvullende criteria om op te kunnen filteren. Dit zijn bijvoorbeeld de sector, het aantal jaar werkervaring en een functiecategorie (bijvoorbeeld marketing of IT). Op deze manier komen al snel passende vacatures naar boven.

3 – Gebruik de kracht van het netwerk
Tenslotte is het belangrijk om het netwerk te benutten wat op LinkedIn is opgebouwd. Mogelijk kunnen relaties uit het netwerk een introductie verzorgen bij het bedrijf waardoor de vacature is geplaatst. Uit LinkedIn-onderzoek blijkt namelijk dat bijna 50% van de mensen een baan op LinkedIn heeft te danken aan de hulp van een gemeenschappelijke relatie.

Tenslotte is het nog mogelijk om een alert aan te maken waardoor LinkedIn proactieve notificaties kan sturen bij nieuwe passende banen. Tevens kan de LinkedIn Salary-tool om inzicht te krijgen wat de hoogte van salarissen is in specifieke functies, sectoren of bij bedrijven.

 

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.