07-11-2016 / Ayman van Bregt

De hoogte van salaris is een gevoelig onderwerp om te bespreken op het werk. LinkedIn wil professionals meer inzicht geven in de hoogte van een salaris in verschillende branches en functies. Met LinkedIn Salary krijgen gebruikers een nieuw hulpmiddel voor het maken van de juiste carrière-keuze. In dit artikel staan de mogelijkheden van LinkedIn Salary op een rij.

LinkedIn Salary laat hoogte van salaris zien

LinkedIn Salary maakt gebruik van de data afkomstig van meer dan 460 miljoen LinkedIn gebruikers. De data van deze profielen geeft inzicht in onder andere de volgende informatie:

 • Aantal jaren werkervaring;
 • Functietitels;
 • Grootte van de organisatie;
 • Hoogte van het salaris en bonussen;
 • Opleidingsniveau;
 • Sectoren.

LinkedIn geeft in een blogpost aan dat gebruikers die besluiten om de hoogte van het eigen salaris te delen met LinkedIn kunnen vertrouwen op discretie en een veilige opslag van de data. Het is dus niet verplicht om als gebruiker deze gegevens te delen als je gebruik wilt maken van LinkedIn Salary.

Met LinkedIn Salary krijgen gebruikers de volgende inzichten:

 • Een compleet functie-overzicht
  Gebaseerd op een functietitel wordt een compleet beeld geschetst van de financiële beloning behorend bij de functie. De gemiddelde hoogte van het salaris zal worden weergegeven aan de hand van inzicht in extra vergoedingen zoals bonussen, aandeelpakketten et cetera.
 • Best betaalde locaties
  Aan de hand van de opgegeven locatie wordt inzichtelijk gemaakt wat de best betaalde locaties zijn voor een specifieke functie.
 • Vereisten qua vooropleiding
  Een functie brengt soms vereisten met zich mee ten aanzien van vooropleidingen. Welke vooropleiding het meest gevraagd en gewenst is bij een functie wordt getoond in LinkedIn Salary.
 • Best betaalde sectoren
  Een overzicht van de best betaalde sectoren is weergegeven per functietitel. Zo is een salesfunctie generiek, maar verschilt het salaris per sector.
 • Beste betalende werkgevers
  Wanneer je geïnteresseerd bent in de salarissen bij specifieke organisaties waar je graag zou willen werken geeft LinkedIn Salary inzicht in het salarnisniveau bij deze specifieke organisaties. In lijn van deze inzichten geeft LinkedIn gebruikers ook inzicht in hoe de grootte van een organisatie van invloed is op de hoogte van het salaris.
 • Salarisniveau op basis van werkervaring
  De hoogte van het salaris is afhankelijk van de opgebouwde werkervaring. LinkedIn Salary geeft ook op dit vlak inzicht in het salarisniveau.

 

LinkedIn Salary is alleen toegankelijk voor gebruikers met een LinkedIn Premium account. Gebruikers met een betaald LinkedIn account kunnen gebruik maken van alle LinkedIn Salary-functies zonder zelf informatie te delen. Bij het zoeken naar een nieuwe functie via LinkedIn Jobs kan er gebruik worden gemaakt van een filter om vacatures op salarisniveau te doorzoeken.

LinkedIn Salary is sinds de lancering deze maand beschikbaar voor desktop en mobiele gebruikers in Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De wereldwijde uitrol staat gepland in 2017 zodat professionals over de hele wereld betere inzichten kunnen krijgen voor de ontwikkeling van de carrière en hoe ze dit kunnen realiseren.

De onderstaande YouTube-video van LinkedIn geeft een korte introductie en inzicht in de mogelijkheden van LinkedIn Salary:

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van LinkedIn?

Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.