13-06-2016 / Ayman van Bregt

Eenvoudiger zoeken in LinkedIn JobsLinkedIn heeft een nieuwe versie van LinkedIn Jobs geïntroduceerd om het voor werkzoekenden eenvoudiger te maken een baan te vinden. De wijzigingen geven betere inzichten om de kans op een nieuwe baan te vergroten. In dit artikel staan de nieuwe mogelijkheden van LinkedIn Jobs op een rij.

Nieuwe versie van LinkedIn Jobs geïntroduceerd

LinkedIn introduceerde eerder dit jaar al een nieuwe mobiele LinkedIn Jobs app en wijzigt nu ook de functies voor desktopgebruikers. Het belangrijkste uitgangspunt van het vernieuwde LinkedIn Jobs is dat het niet draait om het vinden van banen, maar het bieden van de juiste inzichten hoe je een gevonden vacature het beste kunt bemachtigen.

Via de nieuwe versie krijgt een LinkedIn gebruiker inzicht in welke LinkedIn connecties een ingang bieden bij een organisatie met een openstaande vacature kunnen creëren. Daarnaast geeft LinkedIn inzicht in of de organisatie meer personeel heeft met dezelfde studieachtergrond of die werkzaam waren bij jouw huidige werkgever.

Op basis van LinkedIn onderzoek in 2015 blijkt dat 40% van de LinkedIn gebruikers met een nieuwe baan minimaal één persoon binnen de nieuwe organisatie al in het LinkedIn netwerk hadden. De nieuwe versie speelt hier voor LinkedIn gebruikers beter op in. De onderstaande LinkedIn Slideshare-video geeft meer inzicht in de nieuwe versie van LinkedIn Jobs: