29-03-2016 / Ayman van Bregt

LinkedIn vernieuwt mobiele applicatie voor LinkedIn JobsLinkedIn introduceerde in 2014 een mobiele applicatie voor LinkedIn vacatures. Recent is de LinkedIn Job Search app vernieuwd en beschikbaar voor zowel Android en iOS gebruikers. In dit artikel staan de mogelijkheden van de vernieuwde mobiele app voor LinkedIn Jobs.

LinkedIn vernieuwt mobiele applicatie voor LinkedIn Jobs

Meer dan 40% van de LinkedIn gebruikers kijkt naar LinkedIn vacatures via mobiel. De LinkedIn Jobs app maakt het gemakkelijk om snel en eenvoudig nieuwe vacatures te vinden op LinkedIn.
Het zoeken via de app kan discreet omdat niemand snel mee zal kijken maar ook omdat alles wat binnen deze app gedaan wordt, niet gedeeld wordt met het netwerk. Dit in tegenstelling tot de handelingen die in een browser via LinkedIn.com verricht worden.
De Android en iOS versies van de LinkedIn Jobs app hebben dezelfde functionaliteiten. De app maakt het mogelijk om te zoeken naar vacatures, relevante aanbevelingen te krijgen voor nieuwe vacatures en vervolgens ook direct te solliciteren op vacatures. De uitgebreide mogelijkheden van de LinkedIn Jobs app staan op een rij in het artikel ‘LinkedIn introduceert nieuwe mobiele applicatie voor LinkedIn vacatures‘. De mogelijkheid om direct te reageren op vacatures was voordien niet mogelijk.
De mobiele LinkedIn Jobs app is van belang voor werkzoekenden omdat de snelheid van reageren op vacatures van groot belang is. Bij nieuwe vacatures maken de sollicitanten die op de eerste dag van plaatsing reageren 10% meer kans om de baan te krijgen.