23-06-2014 / Ayman van Bregt

Nieuwe mobiele applicatie LinkedIn vacatures geïntroduceerdLinkedIn heeft een nieuwe mobiele applicatie geïntroduceerd voor LinkedIn vacatures. Met deze mobiele app is het mogelijk om de beschikbare vacatures op LinkedIn (LinkedIn Jobs) eenvoudig te bekijken en erop te reageren. In dit artikel staan de mogelijkheden van de LinkedIn vacatures app op een rij.

LinkedIn introduceert nieuwe mobiele applicatie voor LinkedIn vacatures

Meer dan 40% van de LinkedIn gebruikers kijkt naar LinkedIn vacatures via mobiel. Om het zoeken naar een baan op LinkedIn te vergemakkelijken en ook meer discreet te maken (via de mobiele telefoon kijkt een baas meestal niet mee ten opzichte van op een groot computerscherm) heeft LinkedIn deze nieuwe mobiele app geïntroduceerd. Alles wat binnen deze app gedaan wordt, wordt niet gedeeld met het netwerk, dit in tegenstelling tot de handelingen die in een browser via LinkedIn.com verricht worden.
Ook de snelheid van het reageren op een vacature is van belang. Bij nieuwe vacatures maken de sollicitanten die op de eerste dag van plaatsing reageren 10% meer kans om de baan te krijgen.
De nieuwe LinkedIn vacatures app is er op dit moment alleen nog voor iPhone en heeft de volgende functies:

 • Zoekmogelijkheden mobiele app LinkedIn vacatures
  In de mobiele app is het eenvoudig zoeken naar LinkedIn vacatures met de beschikbare filters om uitgebreid te zoeken en specifieker passende vacatures te bekijken op basis van een zoekopdracht.
 • Aanbevelingen voor nieuwe LinkedIn vacatures
  Op basis van de opgeslagen zoekopdrachten naar LinkedIn vacatures geeft de app een notificatie bij nieuwe relevante vacatures die geplaatst zijn.
 • Inzicht krijgen in het bedrijf en het netwerk achter LinkedIn vacatures
  Via de app is het mogelijk om direct meer te lezen over het bedrijf dat een vacature heeft geplaatst en of je via jouw LinkedIn netwerk iemand bij het bedrijf kent.
 • Relevante notificaties
  Via de app worden er notificaties verzonden op het moment dat een opgeslagen vacature verloopt en als een recruiter een sollicitatie heeft behandeld.

De onderstaande officiële LinkedIn-slideshare presentatie laat de mogelijkheden zien van de mobiele applicatie voor LinkedIn vacatures:

 

 

De nieuwe mobiele applicatie voor LinkedIn vacatures is op dit moment alleen nog in de Amerikaanse Apple App Store beschikbaar voor iPhone-gebruikers.