18-02-2019 / Ayman van Bregt

LinkedIn bedrijfspagina’s krijgen nieuwe functies en mogelijkheden. Met de nieuwe uitbreiding krijgen beheerders van een bedrijfspagina beter inzicht wat er nodig is om een succesvolle pagina te realiseren. In dit artikel staan de mogelijkheden van de nieuwe functies voor LinkedIn bedrijfspagina’s op een rij.

Functies voor LinkedIn bedrijfspagina’s uitgebreid

Na de recente introductie van nieuwe LinkedIn bedrijfspagina’s worden de functies verder uitgebreid. De nieuwe functies zijn content suggesties (content suggestions) en betere pagina statistieken (analytics). Met de content suggesties geeft LinkedIn aanbevelingen over welke onderwerpen op dit moment interessant zijn voor de volgers van een bedrijfspagina. Naast tips voor interessante content worden ook inzichten gegeven of de content die nu gepubliceerd wordt aansluit bij de interessegebieden van volgers die de pagina bereikt en worden suggesties gedaan van content die gedeeld kan worden (curatie van content).

Ook zijn de paginastatistieken van LinkedIn bedrijfspagina’s verder uitgebreid. Aan de hand van volgers statistieken (follower analytics) kan inzicht worden verkregen in de demografie van de personen die een LinkedIn bedrijfspagina volgen. De statistieken over bezoekers (visitor analytics) geeft inzicht in het aantal bezoekers van een LinkedIn bedrijfspagina en de veranderingen over tijd. Tenslotte wordt ook inzicht gegeven in de interesses van bezoekers.

Voor beheerders van een LinkedIn bedrijfspagina die nog meer inzichten willen verkrijgen is de LinkedIn Pages toolkit een handig instrument. In deze toolkit zijn verschillende tips te vinden zoals een checklist voor een goede update op een LinkedIn bedrijfspagina, tips om een campagne te optimaliseren, contentsuggesties, het verkrijgen van inzichten op basis van de paginastatistieken van een LinkedIn bedrijfspagina en hoe een bedrijfspagina opgezet kan worden. 

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.