28-03-2018 / Ayman van Bregt

Video is een zeer krachtige vorm van content om te publiceren en verspreiden op Twitter. Twitter heeft recent onderzoek gedaan naar de impact van video als contenttype. Dit artikel zet de belangrijkste inzichten uit het onderzoek naar video op Twitter op een rij.

De kracht van video op Twitter

Op sociale media blijkt video een steeds krachtigere contentvorm te worden. Facebook en LinkedIn spelen in op deze ontwikkelingen door het publiceren van video te stimuleren en voorrang te geven in hun algoritmes. Ook op Twitter blijkt het gebruik van video content zeer populair en effectief te zijn. Uit Twitter-onderzoek blijkt dat het aantal views van video’s 220 keer is toegenomen ten opzichte van 12 maanden geleden. Video op Twitter heeft ook impact op de interactie, zo blijken video’s op Twitter 6 keer meer geretweet te worden dan foto’s en afbeeldingen. Video op Twitter blijkt ook goed in te spelen op het gebruik van mobiele telefoons door gebruikers; 93% van de video’s wordt via een mobiel apparaat bekeken. Tenslotte blijken video’s op Twitter de aankoopintentie met 34% te verhogen. Alle inzichten uit het onderzoek naar video op Twitter staan in deze infographic op een rij.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.