18-09-2017 / Ayman van Bregt

Recentelijk heeft LinkedIn het opnieuw mogelijk gemaakt om video’s op LinkedIn te publiceren. Het delen van een effectieve video op LinkedIn kan een bijdrage leveren aan de reputatie van gebruikers die de video publiceren. Dit artikel zet drie tips op een rij voor effectieve video’s op LinkedIn.

Drie tips voor een effectieve video op LinkedIn

Via de mobiele LinkedIn app kunnen gebruikers eenvoudig video’s plaatsen en de mogelijkheden benutten. Via de iOS-app kan video op LinkedIn geactiveerd worden via de deelknop bovenaan de tijdlijn. Gebruikers van de Android-app kunnen dit doen via de publiceerknop. Het is vervolgens mogelijk zelf een video op te nemen en te publiceren of eerder opgenomen video materiaal te publiceren.

Door de herintroductie van video op LinkedIn geeft Julie Inouye, senior directeur corporate communicatie en marketing bij LinkedIn de volgende drie tips aan gebruikers.

Hou het simpel
Om een video te publiceren op LinkedIn is geen camerateam of een dure camera vereist. De camera van een smartphone is tegenwoordig goed genoeg voor het opnemen. LinkedIn video’s kunnen zowel in portet- als landschap-modus worden gepubliceerd.

Wees jezelf
Probeer gedurende de opname zoveel mogelijk jezelf te blijven zodat het netwerk van een LinkedIn gebruiker de opname ook als ‘echt’ zal herkennen. Focus tevens op de inhoud en probeer die aan jezelf te linken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door een recente professionele ervaring te delen, een behaalde vaardigheid met een voorbeeld en tip voor kijkers te delen et cetera.

Wees duidelijk
Zorg voor een toegankelijke en afgebakende boodschap aan de kijker. Door aan het begin van de video aan te geven wat kijkers kunnen verwachten en met een tip te eindigen, krijgt de kijker een consistente ervaring.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.