25-08-2013 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de mogelijkheden van LinkedIn voor studenten. Verder behandelden dat Facebook statusupdates met foto’s leiden tot de meeste interactie en hoe hashtags op Twitter slim gebruikt kunnen worden. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Facebook statusupdates met foto’s leiden tot de meeste interactie

Updates met foto's hebben meeste interactie op FacebookFacebook statusupdates die afbeeldingen bevatten verkrijgen de meeste interactie. Een analyse door het analyseplatform Socialbakers laat zien dat 93 procent van de interactie op statusupdates plaatsvindt bij updates die een afbeelding bevatten.
Lees verder.

 

Hashtags op Twitter slim gebruiken

Slim gebruik maken van hashtags op TwitterBedrijven, merken en organisaties die op Twitter met regelmaat gebruik maken van hashtags zijn steeds weer op zoek naar de juiste hashtags op Twitter om te gebruiken. In dit artikel worden drie tools behandeld om te achterhalen welke hashtags op Twitter zinvol zijn om te gebruiken als zakelijke Twitter-gebruiker.
Lees verder.

 

De mogelijkheden van LinkedIn voor studenten (LinkedIn handleiding)

Handleiding - De mogelijkheden van LinkedIn voor studenten

Met meer dan 4 miljoen leden op LinkedIn in Nederland, is het grootste zakelijke sociale netwerk niet alleen interessant voor zakelijke professionals, maar ook voor studenten. In dit artikel delen we een LinkedIn handleiding met de mogelijkheden die LinkedIn biedt voor studenten.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief: Facebook activiteiten verbergen

Aangepaste instellingen voor het delen van recente activiteitenDoor veranderingen van Facebook worden alle activiteiten die je op Facebook doet automatisch getoond in de ticker en nieuwsoverzicht van vrienden. Het uitzetten van deze functie is vrij eenvoudig. In drie stappen kun je Facebook activiteiten verbergen voor vrienden.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Facebook profiel maken

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeDe praktijkgids ‘Facebook profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met Facebook. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel (ook wel tijdlijn genoemd) op Facebook te maken en te gebruiken. Koop nu de NSMA Praktijkgids Facebook profiel maken in onze webwinkel.