30-09-2011 / Martijn Baten

Vraag op Facebook om handmatig privacy-instellingen aan te passen

Op Facebook was de afgelopen dagen bovenstaand bericht vaak te vinden in het nieuwsoverzicht van gebruikers. Dankzij veranderingen die Facebook de afgelopen weken heeft doorgevoerd worden alle activiteiten die je op Facebook doet automatisch getoond in de ticker en nieuwsoverzicht van vrienden. Naast dat je vrienden kunt vragen om zich niet meer te abonneren op bepaalde updates van jou, kun je ook zelf voor zorgen dat anderen geen recente activiteiten van je te zien krijgen.

Door het volgen van onderstaand stappenplan kun je eenvoudig je recente Facebook activiteiten verbergen voor anderen

Stappenplan Facebook activiteiten verbergen

Om het delen van activiteiten uit te zetten ga je naar je eigen profielpagina op Facebook. Wanneer je een activiteit op je profiel niet met anderen wilt delen, klik je met je muis op het kruisje rechts van de activiteit.

Verberg alle recente activiteiten op Facebook

Selecteer uit de lijst de optie ‘Hide all similar recent activity from my timeline/profile’. Hierdoor wordt dit niet meer getoond op je profiel en ook niet meer in de ticker of het nieuwsoverzicht van je vrienden.

Verberg alle activiteiten op Facebook

Vervolgens kies je voor ‘alles verbergen’ om alle gerelateerde activiteiten te verbergen. Wil je eerst nog specifieker aangeven welke activiteiten je niet meer wilt delen, dan kies je voor ‘opties bewerken’. Op deze manier kun je eenvoudig en snel alle Facebook activiteiten verbergen voor Facebook-vrienden.

Aangepaste instellingen voor het delen van recente activiteiten

 

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.