30-12-2019 / Martijn Baten

Beheerders van Facebook groepen kunnen vanaf nu, door voorwaarden in te stellen, automatisch nieuwe leden laten goedkeuren. Met behulp van deze nieuwe instelling kunnen groepsbeheerders tijd besparen bij het managen van hun Facebook groep, terwijl er wel nog een korte controle plaatsvindt voordat gebruikers lid kunnen worden van een groep.

Automatisch leden goedkeuren voor Facebook groepen

Door de nieuwe instelling kunnen groepsbeheerders een aantal voorkeuren instellen waaraan gebruikers moeten voldoen, voordat zij toegelaten mogen worden tot de Facebook groep. Met behulp van deze instelling wil het online sociale netwerk groepsbeheerders helpen tijd te besparen in het managen van hun groepen. Daarnaast helpen de maatregelen om ongewenste personen en bots tegen te gaan die in groepen hun boodschappen willen verspreiden. Zeker voor grote en zeer actieve groepen is dit een welkome verbetering. Daarnaast zijn de voorwaarden die beheerders kunnen instellen lastig te omzeilen of manipuleren, omdat deze in de meeste gevallen zijn gebaseerd op data van het online sociale netwerk. Hiermee zijn de instellingen ook een extra veiligheidsmaatregel.

Beheerders kunnen de volgende voorwaarden instellen om leden automatisch goed te keuren voor Facebook groepen:

  • Een nieuw groepslid moet alle ingestelde vragen over het groepslidmaatschap beantwoorden;
  • Een nieuw groepslid moet woonachtig zijn in een specifieke stad of regio (of binnen een ingestelde straal van de locatie). Dit wordt bepaald aan de hand van de informatie op het Facebook profiel;
  • Een nieuw groepslid moet vrienden zijn met personen die al lid zijn van de Facebook groep;
  • Een nieuw groepslid moet tenminste een jaar actief zijn op Facebook.

De onderstaande afbeelding laat de nieuwe instelling voor groepsbeheerders zijn zoals deze zijn te gebruiken in de Facebook-app.

Automatisch-leden-goedkeuren-voor-Facebook-groepen

Om automatische goedkeuringen in te stellen voor een Facebook groep kunnen de volgende stappen worden doorlopen:

  • Ga op de pagina van de desbetreffende Facebook groep naar ‘Groep Beheren‘ onder ‘Meer‘ in de webbrowser op een desktop computer.
  • Kies vervolgens voor de optie ‘Automatische goedkeuring lidmaatschap‘ in het linkermenu.
  • Volg de instructies om de voorwaarden voor nieuwe groepsleden in te stellen.
  • Je kunt ten alle tijden de instellingen wijzigen of uitzetten via hetzelfde menu.

Facebook is de afgelopen jaren bezig om groepen uit te breiden deze hiermee een prominentere rol te laten spelen in het gebruik door personen en bedrijven. Eerder dit jaar werden daarvoor de privacyinstellingen van groepen versimpeld en uitnodigingen voor nieuwe groepsleden aangepast. Meer toelichting door Facebook over de nieuwe instellingen is te vinden via deze pagina.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.