01-02-2019 / Martijn Baten

Facebook verwijdert de mogelijkheid om automatisch leden toe te voegen aan groepen. De nieuwe update zorgt ervoor dat groepsleden op een andere manier nieuwe leden kunnen uitnodigen en toevoegen aan hun groep. In dit artikel staan de nieuwe mogelijkheden voor de gebruikers en beheerders van Facebook groepen op een rij.

Facebook groepen krijgen update voor uitnodigingen

Eerst konden groepsleden vrienden toevoegen aan Facebook groepen waarvan zij denken dat zij hierin geïnteresseerd zijn. Veel gebruikers hebben dit zelf ook ervaren door de melding te zijn toegevoegd aan een Facebook groep. Dit is een relatief eenvoudige manier voor groepsbeheerders om hun ledenaantallen te laten groeien. De gebruikers die toegevoegd zijn kunnen zichzelf natuurlijk verwijderen uit de groep, maar ze kunnen er ook voor kiezen om de meldingen uit te schakelen en de updates uit hun nieuwsoverzicht filteren. De nieuwe update wil voorkomen dat er irritatie ontstaat onder gebruikers en het ongewenst toegevoegd worden aan Facebook groepen voorkomen.

 

Melding Facebook Groepen beheerders

 

Nieuw: Lijst met genodigden
Het viel Facebook op dat er gebruikers in Facebook groepen zitten die deze nooit bezoeken. Door een nieuwe update worden deze gebruikers niet meer automatisch aan een Facebook groep toegevoegd. Er is nu een lijst met ‘Uitgenodigden’ in het dashboard van de groepsbeheerder zichtbaar. Dit betekent dat als een gebruiker uitgenodigd is door een groepslid, deze persoon de uitnodiging handmatig moet accepteren door de groep te bezoeken. De gebruikers in de ‘Uitgenodigden’-lijst worden niet meer meegeteld als groepsleden, waardoor cijfers van het totaal aantal groepsleden bij enkele Facebook groepen kan dalen.

Daarnaast geeft Facebook de mogelijkheid om een herinneringsbericht te sturen naar alle gebruikers die uitgenodigd zijn, om hen opnieuw uit te nodigen om lid te worden van de groep. Als de genodigden geen actie ondernemen, worden ze niet toegevoegd of vermeld in het totale aantal leden van een groep.

Het is een vrij voor de hand liggende update aan Facebook groepen. De update door Facebook is een logische stap in het verbeteren van de gebruikservaring. Voor veel gebruikers wordt het als vervelend ervaren wanneer zij worden toegevoegd in een groep waar zij geen interesse in hebben.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

Wekelijks op maandag onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op het NSMA Social Media Weekoverzicht hieronder.