11-11-2019 / Martijn Baten

Facebook heeft eind oktober verschillende wijzigingen doorgevoerd aan advertentiestatistieken voor video en leads. Het online sociale netwerk verwijdert alle statistieken behorend bij 10-seconden videoweergaven en hernoemt daarnaast een aantal videostatistieken. Ook worden statistieken op het gebied van leads samengevoegd.

Facebook wijzigt advertentiestatistieken voor video en leads

In de zomer van 2019 heeft Facebook ThruPlay videoweergaven van 10 seconden vervangen als standaardoptimalisatie voor videoadvertenties op Facebook. ThruPlay optimaliseert video’s voor een volledige weergave of een weergave van minimaal 15 seconden. Prestaties sindsdien laten zien dat ThruPlay voor betere prestaties zorgt en videoweergaven van 10 seconden overtreffen wat betreft advertentieherinnering. Sinds juli 2019 is de optie voor optimalisatie en facturering op basis van videoweergaven van 10 seconden verwijderd. Nu worden alle bijbehorende statistieken ook verwijderd.

In aanvulling op deze wijziging, hernoemt Facebook een aantal videostatistieken zodat adverteerders hun prestaties beter kunnen interpreteren. Alleen de benaming van de statistieken verandert, de manier waarop de statistieken worden gemeten blijft hetzelfde. Onderstaande afbeelding laat de nieuwe benamingen zien voor alle videostatistieken.

Nieuwe Facebook videostatistieken

Naast veranderingen aan de videostatistieken, voert Facebook ook een wijziging door aan de statistieken voor Leads voor een betere conversierapportage. Vanaf nu is de statistiek Leads (formulier), die los staat van de statistiek Leads, vervangen. Leads die via een formulier in een advertentie worden verkregen, worden vanaf nu ondergebracht binnen de statistiek Leads. Hierbij wordt wel onderscheid gemaakt tussen Leads die via Facebook zijn binnengehaald en via andere platformen.

Een toelichting op de wijzigingen aan de verschillende advertentiestatistieken is te vinden in het Facebook helpcentrum.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.