23-09-2011 / Martijn Baten

Facebook heeft de afgelopen week een aantal wijzigingen doorgevoerd aan het nieuwsoverzicht. Het nieuwsoverzicht is de centrale plek waar alle updates van vrienden, bedrijfspagina’s en applicaties samenkomen. In dit artikel behandelen we alle doorgevoerde wijzigingen voor het nieuwsoverzicht.

Topverslagen staan bovenaan

Wanneer je het Facebook nieuwsoverzicht bezoekt, zie je voortaan als eerste updates die het meest populair waren in de afgelopen 24 uur. Facebook noemt deze populaire berichten ’topberichten’. De ‘topupdates’ op worden op basis van EdgeRank bepaald en je herkent deze aan het blauwe hoekje.

 

Onder de selectie van topberichten vind je de recente updates. Dit zijn updates die in chronologische volgorde worden weergegeven. Voorheen kon je deze updates zien onder ‘Meest recente updates’.

Real-time activiteiten via de ticker

Ook nieuw in het nieuwsoverzicht is de ’ticker’. De ticker is een kolom die je kunt vinden aan de rechterzijde van het scherm. In deze kolom worden real-time updates van je vrienden en bedrijfspagina’s weergegeven. Wanneer je met je muis op een update klikt, kun je deze beter bekijken en, indien gewenst, direct reageren.

En er is meer…

Facebook heeft naast bovengenoemde nog een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Afbeeldingen die worden getoond in het nieuwsoverzicht worden voortaan groter getoond. Albums worden op een nieuwe manier weergegeven.

Statusupdates met links geven voortaan ook aan hoeveel mensen op deze link hebben geklikt. Je krijgt hiermee sneller inzicht in het verkeer vanuit Facebook naar een webpagina (bijvoorbeeld jouw website).

Privacyinstellingen en de ‘Abonneren-knop’

Facebook voert de laatste tijd veel veranderingen door aan het platform. Vorige week kon je op de site lezen over het volgen van publieke statusupdates met de ‘abonneren-knop’. Eerder al werden ook de instellingen voor het plaatsen van statusupdates aangepast.