27-11-2011 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere de mogelijkheid om een YouTube video toe te voegen aan jouw LinkedIn-profiel. Verder werd uitgelegd hoe je statusupdates in je Facebook nieuwsoverzicht kunt sorteren en welke woorden in tweets op Twitter zorgen voor meer kliks. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij.

Hoe sorteer ik verslagen in het nieuwsoverzicht?

Sorteer de statusupdates in je Facebook nieuwsoverzicht

Vanaf nu kun je zelf kiezen hoe de statusupdates in jouw Facebook nieuwsoverzicht worden gesorteerd.
Lees verder.

Een Youtube video toevoegen aan je LinkedIn profiel

video importeren LinkedInYouTube video’s toevoegen aan je LinkedIn profiel is eigenlijk niet mogelijk maar door middel van een kleine omweg kan het toch!
Lees verder.

Welke woorden kun je het beste gebruiken om meer kliks te krijgen op links in jouw Tweets

Welke woorden kun je het beste gebruiken om meer kliks te krijgen op links in jouw TweetsUit onderzoek een aantal tips welke woorden kun je gebruiken om meer kliks te krijgen op de links die je deelt in jouw Tweets.
Lees verder.

Reacties op een Facebook statusupdate blijken meer waardevol dan likes

Logo Facebook Page InsightsUit een onderzoek van Edgerank Checker blijkt dat reacties op een statusupdates viermaal waardevoller zijn dan likes.
Lees verder.

Statusupdates van LinkedIn connecties verbergen

statusupdates LinkedInHet is mogelijk om op LinkedIn de statusupdates van connecties te verbergen zonder dat je deze connecties verwijdert uit je netwerk. Handig als connecties naar je zin net iets te enthousiast zijn in het plaatsen van statusupdates.
Lees verder.

Het gebruik van social media bij marketing onder MKB-bedrijven

het-gebruik-van-social-media-bij-marketing-onder-mkb-en-ondernemersUit onderzoek onder bijna 2000 MKB-bedrijven is gebleken dat social media voor marketingdoeleinden steeds meer wordt ingezet.
Lees verder.

Cursus van de week – Cursus LinkedIn gevorderden

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan Het ebook ‘Cursus LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit het LinkedIn-platform als sociaal netwerk en hoe je LinkedIn kunt inzetten voor het vinden van opdrachten of een baan.
Lees verder.