02-04-2014 / Ayman van Bregt

Twitter app breidt uit met meer foto's en tag-functieTwitter heeft zowel de iPhone en Android app uitgebreid met nieuwe functies. Het is nu mogelijk om maximaal 4 foto’s bij een tweet te plaatsen en maximaal 10 mensen in de foto’s te taggen. In dit artikel staan alle toevoegingen aan de mobiele Twitter app op een rij.

Twitter app breidt uit met meer foto’s en tag-functie

Twitter probeert met de recente uitbreidingen aan de app de kracht van het sociale netwerk te onderstrepen. De functies die worden geïntroduceerd hebben voornamelijk betrekking op het ‘sociale’ aspect van Twitter. De functies zijn vergelijkbaar met de mogelijkheden op Facebook.

  • Taggen van personen in afbeeldingen op Twitter
    Er worden op Twitter veel afbeeldingen gedeeld waarbij het nu ook mogelijk is om eenvoudig personen te taggen in afbeeldingen. Bij het plaatsen van een foto kun je klikken op ‘Who’s in this photo?’ om iemand te taggen. Type de naam en selecteer de juiste persoon. Als je in een afbeelding bent getagd stuurt Twitter een notificatie. Het taggen van personen gaat niet ten koste van de 140 tekens waar een tweet maximaal uit kan bestaan.
    Bij de privacy-instellingen van Twitter kun je bij ‘photo-tagging’ bepalen of een andere Twitter gebruiker jou kan taggen in foto’s. Meer achtergrondinformatie over het taggen van personen in foto’s op Twitter is te vinden in de officiële Twitter uitleg.
  • Meerdere foto’s in een tweet plaatsen
    In een tweet kunnen maximaal vier foto’s worden gedeeld. Door bij een tweet een foto te selecteren kunnen er nog drie worden toegevoegd. De mogelijkheid voor meerdere foto’s is per direct beschikbaar voor iPhone en zal in de nabije toekomst ook beschikbaar zijn voor Android en Twitter.com.

De mogelijkheid om personen in foto’s te taggen en meerdere foto’s te plaatsen zal ook beschikbaar zijn voor Twitter-gebruikers in ‘embedded tweets‘. Download of update de mobiele Twitter app voor iPhone of Android om gebruik te maken van de nieuwe functies.