06-11-2013 / Ayman van Bregt

Afbeeldingen en video's meer zichtbaar op TwitterOp Twitter worden met meer dan 500 miljoen tweets per dag ook veel foto’s en video’s gedeeld. Twitter heeft daarom een wijziging doorgevoerd die afbeeldingen en video’s op Twitter beter zichtbaar te maken, zoals vermeld wordt in een blogpost op het Twitter-blog. In dit artikel geven we een overzicht van de wijzigingen aan Twitter waardoor de afbeeldingen en video’s meer zichtbaar zijn.

Afbeeldingen en video’s meer zichtbaar op Twitter

De afbeeldingen en video’s op Twitter worden meer zichtbaar gemaakt om gebruikers zo nog dichter bij de belevenissen van andere Twitter gebruikers te brengen. De Twitter tijdlijn (timeline) van een gebruiker laat een voorvertoning (preview) zien van afbeeldingen en video’s (Vine video’s) waarbij je met één klik direct meer kunt zien van de foto of video. Het is tevens makkelijker geworden om iets te doen met de tweet (reageren, retweeten of de tweet als favoriet te markeren) zonder dat je daarvoor de Twitter timeline hoeft te verlaten. In de onderstaande Vine-video van Twitter wordt gedemonstreerd hoe de nieuwe update eruit ziet en werkt.

Instagram is niet inbegrepen in deze Twitter-update. Voor de mobiele Twitter-apps (Twitter voor iPhone en Twitter voor Android) bestaat de mogelijkheid om deze setting uit te schakelen waardoor je de afbeeldingen niet ziet. Het is niet mogelijk om de grotere voorvertoning van afbeeldingen en video uit te schakelen voor Twitter.com.

Bron afbeelding: Mashable.com