30-10-2013 / Ayman van Bregt

Kansen voor adverteren op TwitterRecent introduceerde Twitter de nieuwe dienst voor adverteerders ‘Twitter Ad Targeting‘ waarmee Twitter voor adverteerders een belangrijker communicatiekanaal lijkt te worden. In dit artikel wordt een overzicht gegeven met de redenen waarom adverteren op Twitter interessant kan zijn voor adverteerders.

Kansen voor adverteren op Twitter

Het Israƫlische bedrijf Kenshoo Social maakte de infographic die onderaan dit artikel wordt weergegeven waarin de kansen voor adverteren op Twitter worden toegelicht. De belangrijkste inzichten van de infographic zijn hieronder samengevat.

  • Adverteren op Twitter – Bereik en volume
    Twitter heeft meer dan 230 miljoen actieve gebruikers per maand. Dagelijks worden er meer dan 500 miljoen tweets verstuurd en wordt er gemiddeld 252 minuten per week besteed aan Twitter.
  • Adverteren op Twitter – Advertentiemogelijkheden
    Twitter heeft drie verschillende advertentieformats die ingezet kunnen worden om te adverteren op Twitter. Dit zijn Promoted Accounts, Promoted Tweets en Promoted Trends.

 

Infographic Kenshoo Social: Kansen voor adverteren op Twitter

In onderstaande infographic staan, naast de kansen voor adverteren op Twitter, ook enkele resultaten van bedrijven die gebruikt hebben gemaakt van adverteren op Twitter alsmede tips bij het adverteren op Twitter.

Kansen voor adverteren op Twitter