30-01-2013 / Ayman van Bregt

Twitter heeft de ‘Embedded Tweets‘ functie uitgebreid met meer mogelijkheden. Deze mogelijkheden geven Twitter-gebruikers de mogelijkheid om een tweet op een andere website weer te geven in bijvoorbeeld een nieuws- of blogbericht. Naast de ‘Embedded Tweets’ biedt Twitter sinds een aantal maanden ook ‘Embedded Timelines‘ aan. In het artikel ‘Tweets integreren op je website met embedded timelines‘ wordt alles over deze functie uitgelegd. Een voorbeeld van een ‘Embedded Tweet’ is zichtbaar bovenaan dit artikel.

Twitter breidt ‘Embedded Tweets’ functie uit

Twitter heeft de uitbreiding van de ‘Embedded Tweets’ functie toegelicht in het artikel ‘An update to embedded tweets‘. Hieronder zijn de nieuwe mogelijkheden op een rij gezet:

  • Meer context in tweets
    Embedded tweets tonen afbeeldingen, video’s maar ook andere content zoals een samenvatting van een artikel waar naar gelinked wordt. Naast het visuele uiterlijk is ook het aantal retweets en favorieten zichtbaar zodat de waardering van de content duidelijker wordt.
  • Snellere weergave
    Embedded tweets zijn vernieuwd waardoor ze sneller geladen en weergegeven worden op websites waar deze zijn geplaatst.
  • Makkelijkere integratie van de embed-functie
    De gebruiksvriendelijkheid van ‘Embedded Tweets’ is verbeterd waardoor tweets sneller te integreren zijn in blogposts en pagina’s op andere websites. De embed-functie is nu ook beschikbaar in TweetDeck.

 

Stappenplan om ‘Embedded Tweets’ te gebruiken op Twitter

Hieronder is in drie stappen uitgelegd hoe tweets in een blogartikel of nieuwsbericht geïntegreerd kunnen worden:

Stap 1: Ga naar Twitter.com
Ga via Twitter.com naar de tweet die geïntegreerd moet worden in een blog-, nieuwsartikel of pagina op een andere website.

Stap 2: Tweet embedden
Klik in de tweet op ‘More’ en kies ‘Embed tweet’

Tweet embedden met de embedded tweets functie van Twitter

Stap 3: Embed code kopiëren
Na het kiezen voor ‘Embed Tweet’ bij stap 2 verschijnt er een nieuw venster met html-code. Kopieer deze html-code en plaats deze in de pagina van de website waar de tweet geïntegreerd moet worden.

html code van een embedded tweet op Twitter

Embedded Tweets integreren in WordPress of andere CMS-systemen

Wie tweets wil integreren in WordPress en andere content-management systemen (CMS) of een technische integratie (API) wil met Twitter’s Embedded Tweets, kan de speciale website ‘Twitter Embedded Tweets‘ raadplegen.