12-09-2012 / Ayman van Bregt

Twitter heeft een nieuwe tool geïntroduceerd waarmee gebruikers van het online sociale netwerk eenvoudig hun tweets kunnen integreren op een eigen website. Deze tool noemt Twitter ‘Embedded Timelines‘. De tool maakt het mogelijk om een Timeline met berichten van een specifieke Twitter-account weer te geven op welke website dan ook. Zo hoopt Twitter nog meer zichtbaar te zijn op het internet. Tot op heden was het technisch alleen mogelijk met zelf ontwikkelde scripts zoals op de website van de Nederlandse Social Media Academie is te zien (zie ook de afbeelding boven dit artikel), of een plugin zoals bijvoorbeeld binnen WordPress.

Tweets op je website integreren met embedded timelines vanuit Twitter

De tool geeft Twitter precies zo weer zoals dit ook op Twitter.com gebeurt. Foto’s en video’s worden direct getoond in de Timeline en websitebezoekers kunnen direct reageren op tweets of deze opslaan als favoriet, mits zij zelf ook Twitter gebruiken. Voorbeelden van de integratie zijn al te vinden op de websites van schrijfster Margaret Atwood, London Fashion Week en US Open Tennis.

Twitter Embedded Timelines gebruiker om tweets op de site te integreren

De HTML-code die geïntegreerd moet worden op de website om het te laten werken is eenvoudig. De tool om deze code te generen is te vinden in het Widget-menu op Twitter.com. De ‘embedded timelines’ werken ook goed in mobiele browsers voor de mensen die via hun smartphone of een tablet surfen. Meer informatie voor ontwikkelaars is te vinden op de Developers-pagina Embedded Timelines.