16-04-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn geeft door middel van een aantal ludieke video’s antwoord op de vraag wat het online sociale netwerk kan betekenen voor MKB-ondernemers. De video’s staan op een speciale pagina die je kunt vinden door de volgende link te bezoeken: http://smb.linkedincreatives.com/. Er zijn in totaal zes video’s die hieronder kort worden toegelicht:

1. Episode 1 – You and your company

In de eerste video komt aan bod wat LinkedIn in de kern kan betekenen voor MKB-ondernemers. Hierbij wordt gezegd dat LinkedIn een vervanger kan zijn van telefonische acquisitie. Verder wordt gesteld dat het online verbinden met (oud)opdrachtgevers ervoor zorgt dat je makkelijk bereikbaar bent voor nieuwe opdrachten. Een compleet profiel en aanbevelingen worden genoemd als belangrijke bouwstenen voor succes.

Episode 2 – You and your costumers

De tweede video gaat in op het versterken van klantrelaties via LinkedIn. Hierbij wordt aangeraden je bereik te vergroten door je bedrijfswebsite en/of Twitter-account aan je profiel te koppelen en statusupdates te plaatsen. Verder wordt aangeraden om een LinkedIn bedrijfspagina te maken zodat klanten je ook via deze weg online kunnen vinden.

Episode 3 – You and your team

Video drie richt zich op MKB-ondernemers die groeien en op zoek zijn naar het juiste personeel. Door middel van het plaatsen van vacatures op LinkedIn en/of het gericht zoeken naar profielen met de juiste specificaties, draagt LinkedIn bij aan het effectief vinden van de juiste mensen.

Episode 4 – You and your reputation

Volgens de vierde video is een goede reputatie een belangrijke factor voor het binnenhalen van nieuwe klanten. LinkedIn profielen scoren hoog in de zoekresultaten van Google, om deze reden wordt gezegd dat een professioneel profiel bijdraagt aan je algehele online zichtbaarheid. Participatie in LinkedIn groepen zorgt volgens de video voor een reputatie als expert binnen een bepaald werkgebied.

Episode 5 – You and your funding

In video vijf worden tips gegeven voor MKB-ondernemers die gegroeid zijn en nu op zoek zijn naar financieringen en/of investeerders. De geavanceerde zoekfunctie van LinkedIn zorgt ervoor dat je gericht op zoek kunt naar investeerders die zich specifiek richten op het MKB. Vervolgens is het mogelijk om te zien wie van jouw (eerste-, tweede- of derdegraads) connecties verbonden zijn met deze investeerders. Deze connecties kunnen je misschien in contact brengen met de investeerders.

Episode 6 – You and your partners

Tot slot wordt in video zes behandeld dat LinkedIn kan helpen bij het vinden van de juiste samenwerkingspartners. Via de geavanceerde zoekfunctie kun je op zoek naar bedrijfspagina’s van bedrijven die datgene bieden wat je zoekt. Vervolgens kun je zien wie de eigenaren/medewerkers van dit bedrijf zijn en kun je met ze in contact treden.

Gratis Whitepaper: 10 tips om effectiever te netwerken met LinkedIn

De Nederlandse Social Media Academie heeft een gratis whitepaper geschreven met 10 netwerktips. Dit zijn praktische en handige tips die bijdragen aan het zo effectief mogelijk gebruik maken van de kracht van LinkedIn. Je kunt de whitepaper gratis downloaden via de volgende link: https://www.socialmediaacademie.nl/social-media-whitepapers

Ben je zelf al vrij goed op de hoogte van wat LinkedIn kan betekenen voor (MKB) ondernemers, maar ken je iemand voor wie dit artikel en/of de whitepaper van waarde kan zijn? Deel dit artikel dan gerust met diegene.