05-10-2011 / Ayman van Bregt

Bepaal wie je wel en niet terugvolgt met de Twitter tool TwtrlandHoe bepaal je of je iemand wilt (terug)volgen op Twitter? Als je wilt, kun je met één klik besluiten iemand terug te volgen zodra je een e-mail van Twitter ontvangt over een nieuwe persoon die jouw profiel is gaan volgen. Twijfel je nog, dan kun je ook een snelle blik op het profiel van diegene werpen. Is voor jou de informatie op basis van de foto op het profiel, de bio-omschrijving en tweets onvoldoende? Twtrland kan je dan goed helpen om meer achtergrondinformatie te verzamelen.

Twtrland als selectietool wie je wel en niet (terug)volgt op Twitter

Twtrland wil je helpen om te besluiten of iemand ‘volgwaardig’ is op Twitter en verzamelt kosteloos informatie over een Twitter-account en presenteert je dit snel. De informatie die Twtrland presenteert, wordt weergegeven in profielschets van het Twitter profiel dat je overweegt te gaan volgen. Om deze profielschets te maken en te presenteren worden 800 tweets van deze persoon geanalyseerd en op basis hiervan wordt de volgende informatie gepresenteerd:

  • Top-volgers van deze persoon
  • Meest populaire Tweets (op basis van retweets)
  • Gepubliceerde foto’s op Twitter
  • Gedeelde links via Twitter
  • Personen met wie veel gesproken wordt (op basis van replies)
  • Checkins (locatie gebaseerde diensten zoals Foursquare)
  • Reguliere Tweets, replies en mentions (lijken willekeurig gegenereerd te worden)

Op basis van deze informatie wordt ook een cirkeldiagram gepresenteerd zoals hieronder waardoor je snel een beeld krijgt wat iemand met zijn/haar Twitter-account doet en deelt.

Bepalen wie je wel en niet volgt op Twitter - tool - Twtrland

Twtrland gebruiken

Als je Twtrland wilt gebruiken, ga dan naar www.twtrland.com en geef de naam van een Twitter profiel op via het invoerveld dat hieronder is weergegeven. Onthoud hierbij dat er geen @-symbool voor de profielnaam gezet hoeft te worden zoals gebruikelijk is op Twitter.

Gebruik Twtrland om te bepalen wie je terugvolgt op Twitter - Terugvolgen en Volgen op Twitter