07-09-2012 / Martijn Baten

Meldingen van Facebook applicaties

Sinds kort is het voor applicaties op Facebook mogelijk om meldingen te sturen naar gebruikers. Facebook heeft de ‘Notifications API‘ aangepast waardoor ontwikkelaars opties kunnen inbouwen in hun applicaties om meldingen te sturen naar gebruikers. Meldingen van applicaties zullen verschijnen op dezelfde plek, waar op dit moment gebruikers meldingen krijgen van onder andere statusupdates, foto’s, bevestigde vriendschapsverzoeken, etc.

Meldingen zijn een krachtige manier om met gebruikers van een applicatie te communiceren. Facebook gebruikers worden na het ontvangen van melding direct geattendeerd in het menu van hun profiel. Wanneer je een groep gebruikers wil binden aan je applicatie, zijn meldingen een interessante nieuwe mogelijkheid. Het aantal keer dat er geklikt wordt op de melding is in te zien via het statistiekenoverzicht van Facebook Insights.

Facebook Insights voor applicaties

Het is echter wel goed om je te realiseren dat gebruikers zelf de controle hebben over het verschijnen van meldingen van applicaties. Wanneer je als gebruiker de meldingen niet meer wilt ontvangen, kun je deze met de klik op het ‘kruisje’ naast de melding eenvoudig uitschakelen.

Facebook meldingen van applicaties uitschakelen

Om te voorkomen dat mensen de meldingen snel uitzetten van jouw applicatie, is het verstandig om goed na te denken met welk taalgebruik en met welke frequentie je de notificaties verstuurt. Uit onderzoeken blijkt dat gebruikers veel vaker op ‘goede’ notificaties klikken dan op app requests, maar dat meer mensen notificaties uitzetten als deze van slechte kwaliteit zijn.

Video: Facebook Allows Apps to Send Custom Notifications Anytime

In onderstaande video van de website Mashable.com wordt de nieuwe functie voor Facebook apps toegelicht:

Afbeeldingen: developers.facebook.com