28-01-2013 / Stefan Mooren

LinkedIn connecties - overzichtHet is mogelijk om LinkedIn connecties te verbergen voor anderen. Alhoewel dit in eerste instantie niet past bij het sociale karakter van LinkedIn, kan het in sommige gevallen toch gewenst zijn. Professionals die een waardevol netwerk hebben, willen dit misschien niet delen met concurrenten die hetzelfde doel nastreven. Het is alleen mogelijk connecties te verbergen die geen gemeenschappelijke connectie hebben met de persoon die het netwerk probeert te bekijken. Wanneer connecties met beide is verbonden, dan is dit gewoon zichtbaar. Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe het verbergen van LinkedIn connecties werkt:

Stap 1 – Ga naar instellingen van LinkedIn

Klik rechts bovenaan op de profielnaam en kies vervolgens ‘Settings’ om de instellingen van het profiel te openen.

LinkedIn - Instellingen - Settings

Stap 2 – Open instellingen zichtbaarheid connecties

Kies links onderaan de instellingen-pagina ‘Select who can see your connections’. Er verschijnt een venster met instellingen waarmee de zichtbaarheid van connecties kan worden aangepast.

zichtbaarheid connecties - LinkedIn

Stap 3 – Stel zichtbaarheid connecties in

Selecteer via het keuzemenu ‘Only You’ door erop te klikken. Dit houdt in dat de connecties alleen zichtbaar zijn voor de eigenaar van het profiel. Kies vervolgens ‘Save Changes’ om de wijzigingen te bevestigen.

stel zichtbaarheid in - LinkedIn

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.