19-10-2016 / Ayman van Bregt

OpĀ Twitter is het voor veel bedrijven nog steeds belangrijk om te groeien in het aantal volgers. Meer volgers betekent een potentieel grotere doelgroep om te bereiken, waardoor betere resultaten behaald kunnen worden. Dit artikel geeft tips om als bedrijf te werken aan meer volgers op Twitter.

Zo krijg je meer volgers op Twitter

Er zijn verschillende mogelijkheden om als bedrijf meer volgers te krijgen op Twitter. Door te adverteren op Twitter is het mogelijk om gericht gebruikers te bereiken die jouw organisatie nog niet kennen of volgen. Onderstaande tips geven bedrijven de mogelijkheid om zonder te adverteren, maar door gerichte activiteiten te ondernemen meer volgers op Twitter te krijgen.

Tip 1 – Gastbloggen en contentsydicatie
Zorg dat als je blogt je ook regelmatig als gastblogger ergens content mag plaatsen. Op deze manier is het mogelijk om content onder de aandacht te brengen van een doelgroep die je nog niet bereikt. Wanneer de content waardevol is, kan dit leiden tot het delen via Twitter waardoor je in een nieuw en relevant netwerk meer zichtbaar zult worden. Contentsyndicatie helpt organisaties die geen tijd hebben voor gastblogs. Deel content van eigen blogs op contentsyndicatie platformen zoals Medium, Reddit en Stumbleupon om dezelfde effecten te stimuleren als bij gastbloggen.

Tip 2 – Consistentie in Tweets
Zorg voor een consistente inzet van Twitter. Door in een vaste frequentie tweets te plaatsen, de tijdlijn te bekijken of consistent te reageren, retweeten en de keuze in de onderwerpen zorg je dat volgers jouw Twitter activiteiten herkennen en waarderen. Hierdoor vergroot je de kans op interactie en zichtbaarheid bij de volgers van jouw volgers als gevolg van deze interactie.

Tip 3 – Volg en reageer op vakgenoten
Niet alleen de eigen Twitter tijdlijn is belangrijk maar volg ook vakgenoten wiens kennis en inzichten je waardeert. Door ze te volgen is de kans groot dat ze jouw Twitter-account ook terug zullen volgen. Nog belangrijker is het delen van interessante tweets en hierop te reageren waardoor de zichtbaarheid van jouw Twitter-account bij de volgers van vakgenoten zal vergroten.

Tip 4 – Gebruik hashtags
Tweets met hashtags leiden tot twee keer meer interactie blijkt uit een onderzoek van Buffer. Mensen die een relevante tweet vinden die past bij een hashtag waarderen de content en zullen sneller verleid worden om jouw Twitter account te gaan volgen.

 

Tips voor meer volgers op Twitter

De Nederlandse Social Media Academie schrijft regelmatig over tips voor meer volgers op Twitter. De volgende artikelen kunnen helpen om meer volgers op Twitter te krijgen: