20-08-2014 / Ayman van Bregt

Tips om een groep Twitter volgers te blijven boeienNieuwe Twitter volgers kunnen in beginsel gecreëerd worden door Twitter te integreren in de huidige marketingcommunicatie-activiteiten. Daarnaast kan de groep Twitter volgers groeien door aandacht te geven aan personen, zoals bijvoorbeeld het volgers te bedanken voor het volgen, persoonlijk te reageren en te zorgen voor aantrekkelijke content. Twitter heeft een serie van tips uitgebracht voor zakelijke gebruikers op Twitter. In dit artikel staan vier tips op een rij om nieuwe Twitter volgers aan te trekken.

Vier tips voor meer Twitter volgers

Uit een serie van tips van Twitter komen de volgende tips voort die kunnen helpen om de groep Twitter volgers te vergroten:

  • Maak op de website duidelijk zichtbaar dat je actief bent op Twitter (bijvoorbeeld met een ‘volgen op Twitter’-knop, het Twitter logo en / of de meest recente tweets waardoor website bezoekers aangemoedigd worden om op Twitter te gaan volgen.
  • Vermeld in alle marketinguitingen duidelijk de aanwezigheid op Twitter (bijvoorbeeld op visitekaartjes, in presentaties, briefpapier, brochures et cetera).
  • Het mailbestand bestaande uit relaties kan op Twitter geïmporteerd worden om te bekijken wie een account heeft op Twitter, zodat deze relaties gevolgd kunnen worden. De kans is groot dat als ze zich betrokken voelen bij de organisatie zij ook een volger worden van het Twitter-account.
  • Neem deel aan lopende conversaties op Twitter waarbij de eigen expertise duidelijk getoond kan worden en gebruik de juiste hashtags bij tweets om op te vallen bij nieuwe Twitter volgers.

In de onderstaande Twitter-video staan de tips nogmaals op een rij:

 

Artikelen om nieuwe Twitter volgers te krijgen

Regelmatig schrijft de Nederlandse Social Media Academie over Twitter en tips om meer Twitter volgers te krijgen. Een aantal van deze artikelen staan hieronder op een rij: